02 November 2006

Vine cineva la o tigara?

"This workplace is not a place -- It's a whole network of places," said
Mattias Bergman

La birou oricum ai o tona de treaba si te enervezi pe una, alta. E recomandat sa mentii o relatie OK cu colegii si sa poti sa le raspunzi si la altceva decat la salut si "ce faci?". Da, pana si celor de la Financiar.

Oportunitati zilnice pentru intalniri informale si socializare:

Pauza de pranz:
Cercuri mai restranse, in general se pleaca la masa cu colegii de birou. Incearca sa schimbi macar o zi pe saptamana. Macar o data sa mergi la masa cu alti colegi. (additional comment to think about workplace as an interesting market

La Fumat:
Cine fumeaza, fumeaza, cine nu fumeaza, nu fumeaza. Inutil sa mentionez ca daca seful tau fumeaza te-ai scos. Multe decizii importante se iau aici.Ppur si simplu tre sa zici:"Hai la dracului sa dam drumul proiectului!". Tot in pauza de tigara afli la ce filme au mai fost colegii, ce muzica mai asculta, ce magazin nou de cercei s-a deschis sau de ce secretara a plans ieri in baie + alte barfe. Aici se innodeaza prietenii watercooleriene, se face si se desface si in general...aici se spun lucrurile misto...e ca la emisiunile in direct cand cele mai tari faze sunt in pauza in care intra publicitatea.

Messenger:
Da, glumele despre oameni de fata facute pe mess sunt foarte tari

La tonomatul de cafea if any sau la watercooler:
Se mai schimba trei vorbe (watercoolerul e foarte tare pe socializare de aici seriale , filme si carti. Cineva a scris "Watercooler Short Stories").

In lift:
In lift se discuta informal. Cineva spunea ca orice prezentare pe care o scrii ar trebui sa treaca testul liftului. Daca o poti rezuma in 30-40s, e perfect. Daca cumva te intalnesti cu directorul general in lift tre sa fii capabil sa ii faci rezumatul.

In birou la PR:
De aici se mai iau ultimele reviste , se afla noutati de multe ori. In birou la PR sunt mereu multi oameni si povesti.

Asa ca muncim cu oameni, alaturi de ei. De muncit (desi io as vrea sa triesc si sa muncesc pe o terasa in Acapulco)trebuie muncit. "Every day I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I'm not there, I go to work."(spune un om inteligent si caruia ii placea munca sa)

Vine cineva la o tigara?

1 comment:

Monica JITARIUC said...

Mami: moniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
monica: da
Mami: "aici se innodeaza"?????????????????????
monica: ce?
monica: mami.....
monica: ce-i asta?>
Mami: Aici se innodeaza prietenii watercooleriene
monica: am gresiitttt :((