20 November 2006

"I've been on a calendar but I have never been on time"


O persoana se uita la ceas cam de 20-30 de ori pe zi. De aici, rezulta ca o persoana de uita la ceas de aproximativ 9,000 de ori pe an. La calendarul de pe birou eu ma uit de pana la 10 ori pe zi. A investi ca si companie in obiecte ce masoara si arata timpul pare a fi o alegere buna in materie de obiecte promotionale. In plus, valoarea perceputa a ceasurilor/calendarelor este semnificativa. Mai mult decat atat, suntem constienti mereu de timp si e o preocupare constanta. Si...ce obiect promotional poate sa iti garanteze o vizibilitate continua de 365 de zile?

Calendarele sunt intr-adevar de multe feluri: de birou, de perete, eletronic sau nu, day planner sau desk blotter, etc.

Unii au facut din plictisitoarele calendare de birou un eveniment pentru companie si pentru angajati si pentru colaboratori. Si aici am vazut multe versiuni: de la "hai sa punem copiii angajatilor sa desenze" la "hai sa punem cate un produs de-al nostru pe fiecare pagina" sau "hai sa punem flori" sau "hai sa punem fete", "hai sa punem citate inspirationale" etc, etc.

Dar, parca nimeni nu o face mai bine ca Pirelli care e The Calendar. Calendarul Pirelli este un ingenios amestesc de arta, creativitate, marketing, exclusivism, frumusete, libertate de expresie, seductie,dorinta, reinventare si revalorizare. O istorie a 42 de ani de fotografie Pirelli aici. Unde mai pui ca...doar 0,0006451% din populatia lumii are posibilitatea de a primi vreodata un calendar Pirelli. In 2007, Sophia Loren face senzatie in paginile calendarului Pirelli 2007 ce are ca tema Un pat si Cinci Povesti. Toate fotografiile aici.

Iata cum, pana la urma un calendar al unei companii producatoare de cauciucuri nu mai sta in garaj, pe perete, ci la muzeu.


p.s. cuvintele din titlu ii apatin lui Marilyn Monroe.

2 comments:

Anonymous said...

am vazut in seara asta pozele de la calendar pe gsp.ro. Sophia e ceva dementzial la cei 72 de ani ai ei.
Ok poate are si ea ceva operatii, dar cum arata la varsta ei...

Cat despre calendar in sine e deja un must-have exclusivist.

Monica JITARIUC said...

Eu singurele calendare Pirelli pe care le-am vazut au fost pe net. Dar," Pirelli Calendar Classics: Over 100 Remarkable Images from the Legendary Pirelli Calendar (Paperback) " se gaseste pe amazon cu 7,9$).:)