20 March 2007

Muzeul Magiei

Din cotidianul Cotidianul aflam despre un roman care este directorul Muzeului Magiei si mai aflam ca:
"Muzeul Magiei se gaseste in Marais, unul dintre cele mai vechi cartiere ale Parisului. Vizita muzeului se prezinta ca un parcurs, animat de ghizi-magicieni, si urmata de un spectacol de magie de scena. Prezentam colectii private din domeniile magiei, curiozitatilor, iluziilor optice si automatelor. Toate aceste obiecte au apartinut unor magicieni celebri din secolele XIX si XX. Paralel cu muzeul functioneaza o scoala de magie si un magazin specializat in articole de magie."
Sursa: Cotidianul

Dupa cum vedeti muzeul: muzeu, dar afacerea: afacere: scoala de magie, magazin cu articole de magicieni, etc...la noi la orice muzeu in afara de carti postale, 3 pliante neatractive se mai gasesc materiale de vanzare?

Ideea nu era ca exista un roman magician (eu credeam ca Hagi aka Magicianul e singurul, poate unicul) ci ca am mai gasit un muzeu interesant.

p.s. The Prestige mi-a placut foarte mult.Cand o sa fiu mare o sa vreau sa ma fac si eu magician. De ce nu exista magicieni fete? Cum s-ar numi ele?
Magiciene?

2 comments:

roxxxybel said...

exista, magicieni fete
dar se numesc vrajitoare
lol

Monica JITARIUC said...

:))
hai ca m-am preocupat si am gasit pe net ca dupa ce mult timp femeile au fost doar asistente de magicieni azi devin si ele incet, incet magicience...
aici e un articol dragut "Women In Magic":
http://www.bellaonline.com/articles/art36816.asp