27 September 2007

Aminitrile unei sali de cinematograf,ep.6 unde se arata Spielberg care scrie scrisori proiectionistilor si dragostea fara sfarsit

Puteti citi despre filmele indiene, romanesti si despre topul preferintelor consumatorilor de cinema din Sighisoara, prin ochii unui om care a fost operator la cinema Lumina douazeci de ani (tatal meu): AICI. Continuam azi cu episodul 6:

"Azi 28.01.1999 am avut programat filmul indian "Dragoste fara sfarsit". Ei, filmul a fost fara sfarsit la propriu ! Dimineata colegul meu mi-a lasat un bilet : "Vezi ca e foarte stricat !"
Am vazut. La matineu mi s-au rupt toate bobinele. Ultima bobina chiar la sfarsitul filmului cand baiatul ii bate pe toti, si el o ia pe ea si banditul moare ! Spectatorii nu au apreciat chestia asta. Pelicula era intradevar foarte foarte deteriorata, tocmai la scenele "cruciale" de la sfarsit asa ca stimatii nostrii spectatori de alte etnii decat romana au avut dreptate facand scandal.

La ora 13:20 am vorbit cu d-l Moldovan. Ne trimite alt Film. Totusi am mai rulat un spectacol de la ora 15. Chinuit. Copia a fost "verificata" pe 20.01. la Cluj. Dupa aceea "a rulat" de 5 ori la Arta Cristur. Si iacata ca a ajuns in halul asta ! Am rulat si eu multe filme stricate, fara sa intrerup spectacolul. Dar hartie igienica nu am reusit sa fac sa treaca prin aparatul de proiectie !

Ne-a trimis Spielberg o scrisoare în care ne roagà sà proiectàm „Saving Private Ryan“ asa cum trebuie. Spicuiesc din scrisoarea d-lui Spielberg càtre proiectionisti:

Salut sunt Steven Spielberg

De ani de zile am o admiratie crescândà pentru toti cei care lucreazà în cinematografie aici în America si în întreaga lume.

Noi moduri de distractie apar tot timpul, dar, si asta s-a demonstrat de aproape un secol încoace, nimic nu se poate compara cu plàcerea de a merge la cinematograf iar voi ati fàcut o treabà excelentà acolo în sàlile de cinema, ati utilat sàlile cu cele mai noi tehnologii încercând sà faceti filmele cât mai bune.....

..... Poate cà viziunea mea pe ecran este diferità dar stiu cà este la latitudinea voastrà ceea ce se vede si se aude dinspre ecran, nu doar la filmele mele ci si ale altora si asta este o responsabilitate uriasa

Filmele mele sunt exact ca si copii mei dar în momentul în care ajung în sàlile de proiectie eu nu mai am nici un control, într-un fel và trimit „copilasii“ vouà si và rog sà aveti mare grijà de ei, sà-i îngrijiti sà fiti siguri cà aratà si sunà asa cum am vrut eu.....

Và multumesc pentru timpul acordat si felicitàri pentru extraordinara muncà pe care o faceti.

Và multumesc
Steven Spielberg

iar noi am avem episoade misto. Si vom continua

5 comments:

andrei1205@yahoo.com said...

aseara a dat la tv "superpolitistul" unul din filmele de referinta ale copilariei mele

vazut de mine si de tovarasii mei de joaca in sala de cinema victoria din ploiesti de minim 25-30 de ori

terence a fost k pe vremuri la inaltime, a dovedit si acum dupa 2o de ani ca poate juca excelent si fara piedone

Monica JITARIUC said...

:)
andrei, hai ca azi, maine il cenzureaza cna-ul si nu mai dau astia nimica

andrei1205@yahoo.com said...

asa cum ziceam revin intrucat sambata 6 octombrie 2007 s-a difuzat "conan", normal ca nu l-am vazut decat eu, ceilalti erati prea preocupati ca sa va uitati la "hanibal"

Monica JITARIUC said...

conan...barbarul?
chiar el?

Monica JITARIUC said...

conan...barbarul?
chiar el?