25 January 2007

Fericirea-i un lucru frumos

O sa ma abtin sa mai zic aia cu vai, doamne, cate topuri se tot fac..topuri pentru orice... Americanii considera ca fericirea este mult mai importanta decat banii, morala sau chiar decat mersul in rai. Tot ei, se pare ca sunt in proportie de 69% fericiti.(Seligman, M.E.P, 2002, Authentic Happiness, New York: Free Press)-sa lasam comentariile da, e o coincidenta procentul asta. Asta in timp ce, overall, populatia lumii este fericita in proportie de 65 % (mi se pare enorm)

Ei bine, au stabilit si care sunt cele mai fericite tari din lume.Au facut, apoi, evident, un top.

Metoda de stabilire a gradului de fericire / tara a fost:
"Taking all things together, would you say you are: 1. Very happy, 2. Rather happy, 3. Not very happy, or 4. Not at all happy?"

Clasament:

1. Nigeria
2. Mexico
3. Venezuela
4. El Salvador
5. Puerto Rico

Tare. Acum nu mai tre sa caut sensul vietii. Type in pe google si voi afla care e. La fel si cu fericirea.Totul ni se explica instant.
Pana la urmaCe e fericirea?
...dar despre viata antilopelor in preerie...in episodul urmator.

2 comments:

Anonymous said...

Interesant... saraci dar fericiti... probabil ca oamenii aia o duc atat de bine incat au foarte mult timp sa mediteze la fericire, altfel nu vad cum ar fi iesit in topul ala...

In alta ordine de idei.. americanii mint cu nerusinare, si daca sunt 1% fericiti e un procent generos, ei nu se gandesc decat cum sa traiasca mai bine, conceptul de fericire le este complet strain.

Monica JITARIUC said...

da, da ajungem mereu la...ce e fericirea?
de unde venim?
intro ne intreptam?
:)