31 January 2007

Bătăi în inimă: Cioc! cioc!

Pentru ca simt ca o sa inceapa oamenii astia iara cu mizeriile de genul "Cumpara din inima", "Iubeste din inima", "Multumeste din inima", "Reduceri de 50% numai acum din inima" si tot asa...ma intrebam cum un cord a ajuns sa fie o inima si sa arate frumos si sa sugereze sentimente frumoase. Adica, pana la urma dintre toate organele interne inima a iesit cel mai bine..ce...a vazut cineva turta dulce sub forma de rinichi? Suprematia intre organe a inimii cred ca e de necontestat, ea aparand in cele mai multe expresii gen :"in inima pamantului", "mamei, din inima", "a avea o inima de aur", "Ionut are o inima mare", "lui Hercules i-a venit inima la loc", " cei trei copii si-au luat inima in dinti", etc...

Intrebandu-ma deci de unde semnul grafic pentru inima am gasit ca e vechi si cu implicatii crestine si ca parca nu...mari controverse si mari confuzii...daca aveti chef , cititi aici si aici si aici.

Ce ma bucura este ca daca dai search pe google dupa "heart" primul link e catre o asociatie medicala de cardiologie, nu catre felicitari gratuite de valentine's...which is great... Dar asta nu compenseaza spaimele de diabet pe care le vom avea din nou luna asta...deja simt...iata, de exemplu, ce ne-asteapta:
-Imima gratuita cu plasma. Garantie:12 luni!aici
sau
"Cat de mare trebuie sa fie inima care o daruiesti fiintei iubite pentru a fi sigura de dragostea ta? Inima gigantica din latex are 60 de cm diametru si poate fi tinuta in brate cu dificultate.
Insotita de un alt cadou sau doar de un buchet de flori, Inima gigantica va avea un efect devastator."
(de aici)

p.s. au livrare din stoc in 24 de ore.

p.s. 2: titlul, Marin Sorescu
Ce-o fi o fi
Bătăi în inimă: Cioc! cioc! Intră că tocmai vream să ies. ... pe de rost Îţi ştiu sinistra psalmodie: Ce-o fi să fie, chiar a fost.

4 comments:

Anonymous said...

ce super!!!mi-a picat la tanc site-ul asta pt ca chiar cautam expresii cu cuv "inima" :D ms mult celor care au postat expresiile e site

Monica JITARIUC said...

ma bucur ca te-am putut ajuta...unii dau search pe google "cati copii are irinel columbeanu" si ajung la mine...pentru ca am scris mai demult despre cartea lui care s-a vandut in nu-mai-stiu-cate copii :)

Anonymous said...

What language is this in? Very curious. It looks beautiful, but I don't understand it. I'll have to use Google Translate to check it out.

Go Captain Planet!

Monica JITARIUC said...

maui girl, this is Romanian language.

and you? what language do you speak? where are you from and why does this blog sound interesting to you!?