31 May 2007

Amintirile unei sali de cinematograf -ep1-

O sa-l pun...incep, episod cu episod. O sa pun de fiecare data cand ma simt mai nostalgica sau mai linistita cate un episod. Tata mi-a trimis povestea intr-un attach si in corpul mailului zicea atata:"all rights reversed"

SA INCEPEM

AMINTIRILE UNEI SALI DE CINEMATOGRAF
- Ideea mi-a venit in timp ce scriam acel proces verbal - (De ce toate procesele verbale sunt scrise?) in care trebuia sà declaram sub semnatura cum ca am închis usile,am stins luminile si gazul, si am làsat totul in bunà regula.
- Se vorbeste despre memoria peliculei - dar memoria ecranului si a sàlii de cinema ? Despre memoria proiectionistului, omul care,de acolo de sus, din "cusca" lui, a dat atitor mii de oameni bucurii, amintiri, vise de celuloid...(polyester) ?
- Sunt douàzeci de ani mari si lati, (lungi sau scurti) de când fac pe cinematograful.(20!). In anii astia am vàzut multe.
Cit poate vedea un om in douàzeci de ani? Bineinteles, facem si calcule: Douà filme pe sàptàminà, ori cinsdoi, ori 20 fac 2080. Aprox. Pinà acum nu mi-am dat seama de màrimea cifrei. Un film are o lungime medie de 2500 m. Ar fi 5200 km de pelicula. Toate calculele astea sunt pentru "linistea mea".

Ce fac salile de cinematograf noaptea,cind nu au ce face ?

In urma postului despre cinematografe, pana la urma, taica-mio a gasit ce a scris el mai demult cand punea filme ca operator, proiectionist la cinema Lumina din Sighisoara:"Aminitirile unei sali de cinematograf".

Textului lui este genial si povesteste despre cu s-a angajat in '77 la cinema dupa ce a picat la facultate,de la cum erau vazute filmele indiene, la care era topul vanzarilor de bilete in mai 1995, despre cum Steven Spielberg "trimitea scisori" la toate cinematografele sa le proiecteze filmele cum trebuie, sau despre cum daca aveai de ales intre un film despre revolutie si unul despre si cu van damme, pui filmul cu van damme, despre cum mergea la gara sa ia rolele de film si unele erau stricate...sau despre 28.01.1999 cand "am avut programat filmul indian "Dragoste fara sfarsit".

"Cit poate vedea un om in douàzeci de ani? Bineinteles, facem si calcule: Douà filme pe sàptàminà, ori cinsdoi, ori 20 fac 2080. Aprox. Pinà acum nu mi-am dat seama de màrimea cifrei. Un film are o lungime medie de 2500 m. Ar fi 5200 km de pelicula."

Ce fac sàlile de cinematograf noaptea,cind nu au ce face ?

Nu stiu inca daca sa pun parti din text aici sau sa le pastrez pentru mine.

Va mai zic cand ma gandesc.

30 May 2007

Ce-i asa greu, frate?


O poza din Amsterdam de pe blogului lui Chiriac ...e asa usor sa faci sa fie umpic mai misto in jur si asa...

Spalatorul de vase

Am citit pe blogul Soirs (pe care l-am descoperit de curand si imi place) ca s-a scris o carte in US of A despre cu memoriile unui spalator de vase:

"Spălător de vase: Un om în căutarea drumului său întru spălarea vaselor în toate cele 50 de state"...

Apropo de cinematografe

ca tot a fost frumos subiectul de azi cu salile de cinema...

imi zicea tata ca atunci cand a fost operator la Lumina in Sighisoara a scris la un moment dat un text ce se numea "Aminitirile unei sali de cinematograf".

da...nu mai exista textul, l-a sters :(

Best Practices E-newsletter

Andrei Georgescu (Whiteimage), pune la el pe blog linkul catre un studiu despre cum au fost citite e-newsetterele in 2006.

Enjoy!

Descarcati studiul: de aici

Cinematografe (despre starea si numele lor)

Sunt din Sighisoara. Tatal meu lucra de cand il stiu la un cinema. Unicul, poate singurul din oras. Cinema Lumina. De prin nouazecisiceva cinematograf-ul s-a desfiintat. De vreo 10 ani , daca nu mai mult, nu mai e cinema in Sighisoara. 35 de mii de locuitori si peste 100, 000 de turisti anual si totusi nu se considera necesar sa se faca un cinema.

Acuma am inteles ca pe locul vechiului cinematograf s-a facut un fel de mic mall, cu un mic casino si poate si o mica sala de proiectie (nu stiu inca sigur daca e asa, ma mai interesez)

Situatia e reprezentativa pentru toata tara.

"În toată ţara, din 318 cinematografe mai funcţionează doar 38 de cinematografe. Restul sălilor sunt în paragină sau au căpătat alte destinaţii. Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) ridică neputincioşi din umeri, pentru că nu au bani şi nu pot face nimic. " (sursa: Realitatea TV)

Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii, a comentat: "Va trebui să facem eforturi foarte mari pentru o reţea privatizată, cum se întâmplă în toată Europa. România este singura ţară care, după 17 ani, nu şi-a privatizat reţeaua de distribuţie". (sursa: Realitatea TV)

Mie imi plac mult si numele de cinematografe din Romania:
-Lumina
-Lira
-Patria
-Studio
-Aurora
-Eforie
-Union
-Excelsior
-Flamura
-Gloria
-Luceafarul

Si...cam astea erau prin toata tara reluate ca nume de cinematografe.

Imi plac mult numele astea ca imi dau asa o stare de calm in cap.

Comedie si muzica populara

Conform unui sondaj al Centrului de Studii şi Cercetări în Domeniul Culturii:

Preferinţele românilor în materie de filme:- 16% preferă filmele de comedie- 15% preferă filmele poliţiste- 10% preferă filmele romantice

Preferinţele românilor în materie de muzică:- 19% preferă muzica populară- 16% preferă muzica uşoară românească- 8% preferă manelele

(1500 de persoane de peste 15 ani)

Quotable Quote

"Teorie e atunci cand stii totul si nimic nu functioneaza. Practica este atunci cand totul merge si nimeni nu intelege de ce." (Einstein)

Asa e si cu toti consumatorii astia de dau bani pe chestii. De multe ori nu se mai aplica pattern-uri, cumpara si nu stim de ce, se opresc brusc sa mai cumpere si e imposibil sa iti explici si tot asa...

28 May 2007

Felicitari, Tigane!

Am un prieten si il cheama Tiganu. El a lucrat acu ceva vreme la un film. El lucreaza in industria asta de film ca si om care face rost de chestii si aduna lucruri care se filmeaza dupa-aia si face ca totul sa fie bine si oamenii sa aiba ce sa filmeze.

L-am intrebat mai demult care a fost cel mai greu lucru de facut rost la vreo filmare. Mi-a zis ca o locatie moka e ceea ce ti se cere mereu si e cel mai greu de gasit.

Aseara Tiganu a avut emotii. Filmul pentru care el a facut rost de chestii a luat Palme d'Or la Cannes. Foarte tare! Detalii: aici

Si frumos ca TVR2 a transmis gala in direct.

25 May 2007

Plamanii la control!


Via Metropotam (care ne da saptamanal link-uri misto gratis:) am gasit aceasta jacheta cu plamani.

"The jacket has a built-in pair of lungs on the front. As the wearer smokes, the lungs fill up with the exhaled cigarette smoke and begin to gradually darken over time. "

23 May 2007

Cum e la Starbucks in Romania

Ne-am bucurat ca iata, ce bine, vine Starbucks in Romania...am fost suparati umpic cand am aflat care e locatia.

Dar, stiti cum e in Romania la Starbucks? Ne povesteste Andrei Savu care merge zi de zi.

"Sunt un MARE amator de cafea Starbucks. Atât de mare, încât am ales destinaţii de vacanţă bazat pe existenţa, sau nu, a lanţului american în respectivele oraşe. Barcelona, Paris, Atena, Viena, Londra… Şi acum, când stau pe terasa cafenelei din Bucureşti, am senzaţia ciudată şi plăcută că sunt în vacanţă. Ce mai, am fost, şi continuu să fiu, încântat că, în sfârşit, grecii de la Marinopoulos au descoperit România. Dar încântarea e dată NUMAI de cafea. Care nu e nici grecească şi, mai ales, nici românească. În rest, totul, cu excepţia interiorului standard de Starbucks, degajă o atmosferă cu adevărat balcanică.. " (Andrei Savu)
Cititi articolul mai departe (merita!) pe blogul Premium PR, adica dand click aici.

Multi ani de Teleenciclopedie

Azi, Teleenciclopedia implineste 42 de ani. Cica are in prezent la un varf de audienta, 1.573.000 de telespectatori.

In capul meu, Teleenciclopedia se asociaza cu cele mai linistite sambete in care vocile de acolo, din televizor vorbeau calm de piramide, de cameleoni, de poduri, de regii Spaniei, de molecule, de religiile lumii...era asa de bine.

TRIVIA:
-melodia de la Teleeciclopedia pare a fi Nicolae Kirculescu - Plutasul de pe Bistrita ! (sursa)
-despre brand-ul Teleeciclopedia mai zice una, alta Stefan Liute: "O realizare uimitoare, longevivă şi o grămadă de equity pozitiv."
-vocile prezentatorilor: Florian Pittiş, Mariana Zaharescu, Lucia Mureşan au devenit "timbru special, vreau sa sune ca vocile alea de Teleeciclopedie"
-in prezent, emisiunea este difuzata de TVR 1, sambata dupa-amiaza, de la ora 18.00.
-

22 May 2007

Prezervative XL

Campanie de print pentru Durex Xl, via

Watercooler as Media

Si in general, watercooler-ele ar trebui folosite pentru advertising.
Imagine de la Culpablicite

21 May 2007

Erotic Car Wash

"Statul australian Queensland a legalizat spalatoriile auto, in care reprezentantele sexului frumos presteaza atat serviciile de curatat masina, cat si dansuri si striptease in timpul acesta. De exemplu, in urma adoptarii acestei legislatii, in Brisbane, un spalat de masina cu topless ajunge la 45 de dolari, iar un spalat de masina complet (spalat nud, plus dans erotic) ajunge la 82 de dolari."

Sursa poze+text: AutoMarket

Top job

S-a realizat un clasament al celor mai riscante profesii.

In State (potrivit AskMen.com) primele 10 profesii cu risc crescut sunt: pescar de crabi imperiali,muncitor forestier, camionagiu, miner, pompier, politist, garda pentru transportul de valori,genist, garda de coasta, bodyguard.

La noi, in Romania (potrivit SFin) profesiile cu risc inalt ar fi: pompierii, politistii,minerii, taximetristii, jurnalistii, bodyguarzii,soferii, genistii, taietorii de lemne,constructorii la inaltime, alpinistii utilitari, pilotii , cascadorii.

Profesia de jurnalist este de asemenea una considerata "de risc"

Angst si rezultatele referendum-ului

Povesteam aici de campania Angst care indemna la vot si dadea reducere la salam.

Ce s-a intamplat in urma campaniei? S-a inregistrat o crestere de volum de 40 % fata de o zi de sambata normala la vanzarile de mezeluri Angst.
(mai detaliat rezultatele campaniei in Cotidianul)

Carte buna, carte rea

Povesteam mai demult intr-un articol amplu de pe blog despre industria de carti din Romania. Si acolo ziceam ca e bine sa se vinda Dan Brown ca el va deschide apetitul cititorilor catre literatura de calitate si ca in general e bine ca exista literatura de consum ca asta deschide pofta de literatura mare.

Am gasit o contrazicere clara a ideii de mai sus intr-un editorial de-al lui Constantin Stan din ZF de duminica. Si el zice asa:

"A presupune ca un cititor impins sa cumpere o carte (comerciala, nota mea) -nimeni nu poate spune cati cumparatori sunt si cititori-i s-ar trezi interesul si pentru Goethe este o ipoteza la fel de realista ca si aceea ca unui jucator de table i s-ar deschide pofta de sah din simplul motiv ca in cutia in care arunca el cu zarurile se afla si 64 de patratele albe si negre"

Celulare, multe celulare

72 % din romani au cel putin un celular
30% din romani au mai mult de un telefon
36% vor sa-si schimbe telefonul in urmatoarele 12 luni


p.s. studiu realizat de Germanos, preluat din SFin

I hate shopping!

...ca si cuvant...nu imi place "hai sa mergem la shopping " cu variatiunile "hai sa ne spargem in figuri la shopping" sau "ador shopping-ul" . Dar, imi place sa merg sa cumpar chestii care imi plac. Multe.

In numarul de saptamana asta din Saptamana Financiara se analizeaza rezultatele unui studiu facut de A.C. Nielsen despre cum mai cumpara romanii. Printre principalele concluzii:

-numarul hipermarket-urilor si a supermarket-urilor a crescut la 403 unitati in 2006 (in 2004 erau doar 244 unitati)
-romanii au alocat in medie 613 lei pe luna pentru cumparaturile de alimente, bacanie si ingrijire personala
-in medie, clientul roman merge o data la 2 saptamani la supermarket si o data pe saptamana la hipermarket
-romanii isi cumpara tigarile de la chioscuri (35% din situatii)
-comertul traditional pierde teren in favoarea spatiilor de comert modern
-femeile pierd teren in pozitia de lider la luarea deciziei asupra cumparaturilor realizate in gospodarie, in favoarea barbatilor

Sunt mai multe date si concluzii, toate bazate pe un studiu realizat pe consumatori 15-65, selectionati aleator din Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, BV, Iasi, Cta, si Ploiesti. Metoda: face to face interviews in noiembrie 2006, esantion:1,100 respondenti.

19 May 2007

La piata

Imi place sa merg la piata. Ajung rar insa la piata, asta daca acceptam ca Nic-ul nu e piata, ci un magazin cu raion de legume/fructe. Si cand ajung la piata imi place sa ma las convinsa de oamenii care vand in piata. Cred ca s-ar putea face un studiu foarte interesant pe tema:"Tehnici de persuasiune la piata" sau cu modalitatea de implementare a mesajelor de vanzare si implulsionarea vanzarii prin POSM-uri la piata. Fascinant.

Azi, la piata, un nene vindea capsuni. (io asa le zic). Mi-a zis:

"Hai, domnisoara luati...sunt asa de dulci ca faceti economie la zahar."

...o pozitionare foarte buna a produsului si un nene tare convingator.

17 May 2007

Guest Blogger la Metropotam


Desi nu imi place cuvantul blogger, cu atat mai mult cuvantul bloggerita, cei de la Metropotam asa m-au numit si m-au invitat sa scriu ceva despre orice.

Am scris despre cuvinte.

M-am gandit ca deja toti cititorii de metropotam stiu ca invitatii, daca ar fi metropoghizi, si-ar duce oaspetii la MNAC si la Green Hours pe terasa si ar colinda pe Popa Soare si apoi desigur, la Carturesti. Deci, nu va prea puteam spune pe unde mai umblu eu ca riscam sa fiu redundanta.
Asa ca l-am sunat pe taica-mio, Ake, (asa il cheama) si i-am zis ca trebuie sa scriu un articol pe metropotam pana maine, ca nu stiu despre ce si pentru ca el tot e mai mare decat mine, sa imi dea o idee.

Ake a auzit de curand cum ca in timp ce la noi, in Romania, in Herastrau sa zicem, “pasarile canta”, in Coreea “pasarile plang”. In Coreea pisicile canta, nu pasarile. Coreenii se pare ca asa zic. Tot de la el (sau de pe un blog?) am aflat mai demult ca exista o limba ce nu are deloc verbe in ea.

Si am plecat de-aici si am zis sa vorbesc in cuvinte despre cuvinte. Eu zi de zi am treaba cu multe cuvinte si sunt si platita pentru asta. De aceea, mi se pare foarte important ca oamenii sa se inteleaga si din cuvinte, nu numai din priviri.

Continuarea pe metropotam.

15 May 2007

Dau din casa

The English craftsman William Morris, in an 1880 lecture titled "The Beauty of Life", said:

"Have nothing in your houses that you do not know to be useful, or believe to be beautiful."

11 May 2007

Voteaza si ai reducere la salam!

Deci tot pe blogul Despre Politica si Facerea ei:
"Producatorul de mezeluri Angst le va face sambata, in ziua referendumului, o reducere de 5% pentru mezelurile cumparate tuturor celor care dovedesc ca au fost la vot. Reducerea se aplica pentru orice tip de produs achizitionat din oricare dintre cele 23 de magazine Angst din tara. "
Dovada: aici

De la social-democrati

Am gasit pe un blog nou de politica si stuff (adica asta) o glumita de cica a circulat viral:

"Îi salutăm pe toţi cei care nu o au amantă pe Elena Udrea, pe cei care nu se urcă beţi la volan, pe cei care nu au vilă în Mihăileanu, şi nici cariere politice spectaculoase. Îi felicităm pe toţi cei care respecta legea, pe cei care nu beau la Golden Blitz, pe cei care ştiu ce înseamnă cuvântul “fortuit” şi pe cei pentru care Kafka nu e un fotbalist ceh. De la social-democrati, numai respect! DA, la referendum! "

10 May 2007

Rockerii nu moare, punkistii traieste!

Andreea Marin nu numai ca joaca in reclama aia la salam, dar ...zana surprizelor a produs-o herself. Pentru ca , ei bine, Andreea e si producator. Un fel de antrenor -jucator, asa... sursa: Gardianul.
Desigur, cel mai frumos moment din viata ei a fost cand a ramas insarcinata, iar daca ar avea puteri absolute pentru o zi, desigur, ar anula prostia si incompetenta. Mult mai multe puteti insa afla despre Andreea Marin , despre cum isi gestioneaza ea aparitia in reclame si asa mai departe, citind integral interviul de exceptie din ziarul mentionat.

Enjoy!

09 May 2007

Fry says...sau despre Industria de Concerte Live (RO)

Dupa ce am expus mai pe larg, asa, ce zicea Zorzini despre concerte si spatii de concerte in Romania azi am citit pana la capat ce ne-a povestit Fry pe metropotam (La multi ani!) in calitate de Special Guest Blogger Forever Worldwide. Puteti citi zi voi www click aici. com

Fry zice asa:

Da, exista industrie de concerte live si in Romania. Ea se confrunta cu niste probleme, printre care:

a/ "Aceasta industrie este dependenta de sponsori, lucru care afara nu se intampla, acolo situatia fiind exact inversa. "

b/ "In aceeasi masura in care este dependenta de sponsori, industria de conceret live este dependenta de parteneriatele media care sa-i asigure promovarea evenimentelor pe canalele traditionale"

c/ "Spre deosebire de alte tari, Romania sufera de o lipsa acuta de spatii adecvate destinate concertelor"

Fry e savuros in explicatii, da din casa si din know-how-ul obtinut din experienta-i...si in general, all in all, merita citit. Enjoy!

"Why do we need an advertising campaign?"


In general, in brief-urile de advertising este o rubrica foarte, foarte extrem de importanta:
"Why do we need an advertising campaign?"

si acolo tre neaparat sa fii foarte sincer. Mai demult am scris:"Pentru ca asa vrea sefu meu si desi i-am explicat ca n-avem stoc si n-avem ce sales sa boost, nu vrea sa renunte la idee!", dar pe atunci eram foarte mica si cam prostuta.
Acuma uite in poza de mai sus cum doamna aia are nevoie sa push sales. De ce?

8 milioane de carduri

De la Zilnic Romania care stie de la BNR am aflat ca in Romania sunt 8 milioane de carduri bancare in circulatie si rata de crestere e de 158,000 carduri/luna.
Mai multe detaii: Romanian Daily .

Anonymous stock photo models


Pe cea mai buna (autodeclarata) pagina din univers un baiat se revolta impotriva utilizarii execesive a imaginilor cu oameni multumiti, veseli care zambesc ca si cum a lucra la un call center e visul vietii lor, oameni care stau linistiti pe mailul marii si tin laptop-ul invariabil pe un genunchi si lucreaza doar cu o mana, asa la misto, sau copii care adora sa lucreze impreuna cu parintii in curte si aberatii dintr-astea so on.

To find out more go to www click aici com

08 May 2007

Fair Play

Nu mi-a prea placut de Cristian Topescu niciodata. Dar, lately, mi-am facut un obicei din a merge sambata dimineata la Green pe terasa si inainte de a comanda un white russian , intru in libraria Humanitas din curte. Si imi iau o carte, total aleatoriu, si pe care o citesc acolo, la masa pana pe la pranz.

Sambata asta a fost FAIR PLAY a lui Cristian Topescu. Fara a avea o scriitura iesita din comun, cartea mi-a placut pentru ca are mult suflet in ea. Ne povesteste despre mii de chestii, ne da zeci de exemple de gesturi de fair play, ne face sa credem in sportivitate, dar si in sport intelese ca muschi si inteligenta, victorie si infrangere si multa vointa.

Am retinut din multele exemple de fair play gestul lui Eugenio Monti, capitanul echipei italiene de bob la Jocurile Olimpice de Iarna de la Innsbruck, 1964. Atunci a facut o cursa excelenta cu echipa sa, au scos un supertimp si erau la baza partiei. La un moment dat sunt informati ca echipa engleza, cel mai de temut adversar al italienilor- nu poate sa mai participe la cursa din pricina unei defectiuni tehnice. Li se stricase o piesa si nu aveau o alta de inlocuire. Atunci, Monti a demontat piesa respectiva de la propriul bob si a trimis-o sus, la aia.

Englezii au castigat.

Poate suna patetic umpic, asa, dar e un exemplu foarte bun de fair play.

Mie mi-ar placea sa fi castigat totusi italienii si atunci povestea chiar era perfecta.

Money Maker

Daca azi veti avea cumva chef sa faceti niste bani, intrati pe site-ul de aici.

07 May 2007

Asa-i in tenis!


Imagine din timpul meciului intre Roger Federer si Rafael Nadal din Palma de Majorca intitulat "Batalia Suprafetelor".

Idei sa fie, ca PR-ul se face.

Imagine: Jaime Reina / AFP

Absolut World

Va aduc in atentie, de inceput de saptamana, asa, dupa petrecerile de week-end, un articol-analiza din NY Times despre cum unele lucruri absolute nu sunt chiar absolute. Articolul pune in discutie noua directie de campanie de advertising "Absolut World". Il puteti citi aici.

Si inca ceva: aici.

O saptamana frumoasa!

04 May 2007

Hm!

Ultimele 4/5 post-uri au titluri cu semnul exclamarii!
Mi se pare ciudat.

Ce ti si cu viata asta!

Deci toti astia de au votat DA, acuma sunt obligati sa voteze NU.
Se intoarce roata...si in general, viata e capricioasa si are multe aspecte!
Beware!

Inscrieti-va-vous!

M-am inscris pe un site ca sa pot citi stirea toata care ma interesa. Si cand am completat formularul de inscriere am intrat intr-un embarras du choix la momentul in care a trebuit sa completez domeniul de activitate.

Adica io intru la "auto si aerospatial"??

Foarte tare.

Oare cati lucreaza in industria aerospatiala la noi in tara? Credeti ca sunt suficienti cat sa nu fie introdusi la "altele"?

03 May 2007

Tu ce ai face daca maine ai castiga la loto?

Era o campanie pentru boost participation la loteria engleza si premiul era mare, mare. Si cineva nu mai stiu cine si de unde a facut un spot care imi place mie tare mult.

Incepea cu un barbat in pat si suna un ceas desteptator intr-un mod ingrozitor aratand ora 6 dimineata. VO: "Asculta-l bine...", ceasul suna , suna, suna ingrozitor, ingrozitor, ingrozitor....VO "Asculta-l cu foarte bine", si suna, si suna de nu se mai oprea si VO "Asculta-l cu maxima atentie"...si VO continua "Daca vei castiga la loto, nu-l vei mai auzi niciodata"...participa la....si ai sansa unui Big Win...etc,etc.

Nu am participat nicodata la loto, nu stiu sa pun numerele alea si in general mi se pare imposibil sa castig. Dar de multe ori m-am intrebat ce as face cu bani. Azi citeam in Libertatea un articol despre castigatorii marelui premiu la loto si ce au facut ei cu banii:

"A trecut aproape o luna de cand doi tineri din comuna Perisoru, Calarasi, au castigat peste doua milioane de euro la Loto 6 din 49. Ei si-au cumparat doua case, un VW Touareg, un scuter si haine. Proaspetii milionari in euro se duc in continuare la munca. " (sursa)

Se duc in continuare la munca pentru ca nu il pot lasa balta pe patronu' care i-a ajutat de atatea ori. Vecinii marilor castigatori declara ca aia au ramas oameni normali cica merg la crasma din sat si stau de vorba ca si inainte. Si-au luat Touareg desi n-au permis. Pretul caselor din sat a crescut de doua ori si daca va intereseaza ce au facut castigatorii de 1 mai ...ei bine au luat un microbuz si si-au dus toti vecinii intr-o excursie la o manastire de pe langa sat.

Deci cum ar arata o campanie la Loteria Romana?

Salvati Copiii!




Aduceam in atentie luna trecuta campania pentru folosirea prezervativelor care apela la personaje din basme care aveau mai putini pitici sau mai putine surori sau ali baba avea mai putini hoti.
Acuma iara apar personajele din basme ca sa lupte impotriva oamenilor rai care fac copilaria astora mici un cosmar. Si pentru ca toate copilariile sa fie din nou ca in basme niste baieti din Barcelona au facut campania de mai sus.
Sursa:24

Sa revizuim!

"Proiectul „Romania-Fabulospirit“ trebuie regindit, intrucit ar putea face mai mult rau decit bine tarii noastre daca este gresit aplicat, a declarat ieri ministrul de Externe, Adrian Cioroianu." (sursa:Cotidianul)

Not again!!

02 May 2007

Resurse Directe

Au fost uploadate spre downloadare pe RoDirect prezentarile tuturor celor care au luat cuvantul la editia 2007. Interesant, asa ca enjoy!

Toate prezentarile de vizualizat si/sau downloadat: aici.

4,000m

Am o prietena, Diana care e usor ciudata. Face pasiuni din orice. O admir pentru asta. Diana nu se plictiseste niciodata. Acuma e innebunita dupa parasutism. Pe 1 mai, de ziua mea, i-a convins pe toti ceilalti prieteni ai mei sa imi faca un cadou : salt cu parasuta de la 4,000 de m cu cadere libera aproape un minut si tot asa. M-am bucurat. Imi doream.A fost foarte tare.

Acolo, la Strejnic, langa Ploiesti se sare. Oamenii din avion mi-au cantat "La multi ani!" in momentul in care a decolat avionul. Tare frumos. Caderea libera a fost cea mai extrema experienta a vietii mele dpdv fizic pentru ca am simtit ca de acum incolo chiar pot sa fac orice.

Diana avea si o carte despre skydiving de data asta pe care am si citit-o in uichend mai mult din curiozitate decat din interes si cartea incepea asa:"What is possible has been done, what is impossible will be done." Si apoi, in capitolul de inceput se povesteste despre cum toata lumea credea ca nimeni nu poate sa parcurga o mila in fuga in mai putin de 4 minute. Si intr-o zi un baiat a scos 3'59". Timp de o saptamana mai multi baieti au scos tot mai putin: 3'58",apoi 3'57" si tot asa. De ce nu reusise nimeni pana atunci? Pentru ca toata lumea credea ca e imposibil. In momentul cand primul baiat a dovedit ca e de fapt posibil, ceilalti au inceput sa indrazneasca.

Deci, nu prea are coerenta postul asta dar ideea e ca fiecare dintre noi putem face cam orice. Mai greu e sa gasim un dram de curaj si cativa prieteni care sa ne sustina.

WOM

Recomandarea e mama vanzarilor.

Am ajuns la Politia Rutiera, Biroul Declarari Accidente Usoare la un sector anume cu o masina care avea ceva stricaturi de la un impact, nu multe, dar suficiente.

Portarul mai un buna-ziua, mai un ce-faceti-mai -aveti-mult-de-asteptat-, si atac:"Pot sa va ajut cu ceva asa, pentru Dumneavoastra...uitati asta e un numar de telefon de la un service foarte bun de aici de aproape". Mi-a dat micutul flyer tras la xerox cu toate datele "Ne numim X Service importam piese noi si second hand...etc...etc si ne gasiti aici...da, avem si tinichigerie, etc...".

Apoi, vazand neincrederea, portarul da lovitura de gratie si intra pe endorsement si argumentul autoritatii :"Stati linistiti, sunt superbuni baietii de la service...uitati...si astia de la politie tot la ei isi repara masinile. De fiecare data."

Just Do It, Viskovitz.

Citesc destul de mult si ma impresioneaza destul de putine carti. Dar am incheiat recent "Esti un animal, Viskovitz" de Alessandro Boffa de la Polirom. Omul asta,nascut la Moscova,a lucrat doi ani ca biolog intr-un laborator de genetica animala, pentru ca ulterior sa se dedice studierii creierului uman. Si pentru ca stia multe chestii despre multe animale a scris o carte. In cartea asta, Viskovitz, personajul principal intrupeaza diverse animale ciudate de la un caine politist budist la un pars de padure ce are vise erotice cu o parsa,la un papagal din Caraibe sau un gandac care era carabus si nu stia. Mai jos va citez una dintre povestioarele care mie mi-a placut. Poate va place si voua.

Si ea ce-a spus, Viskovitz

Cu Liuba a fost iubire la prima vedere. Era cea mai frumoasa papagalita dinCaraibe. Astfel, m-am dus la ea fara sa stau prea mult pe ganduri. Faramulte preambuluri, am privit-o in ochi si i-am spus:
-Te iubesc.
-Te iubesc, mi-a raspuns.

A fost inceputul unei mari pasiuni. Cuibusorul nostru de dragoste era junglaintreaga, ardoarea nebuneasca a tineretii ne mistuia pe sub pene, iar cerulintreg nu ne ajungea pentru a-l cuprinde. Cantam, dansam si iubeam in ritmde rumba, de mambo, conga si merengue. Apoi, intr-o zi, m-am hotarat si amintrebat-o:

-Vrei sa te casatoresti cu mine?
-Vrei sa te casatoresti cu mine? mi-a raspuns.
-Bineinteles, dragostea mea.
-Bineinteles, dragostea mea, mi-a raspuns din nou.

Astfel, am construit cel mai frumos cuib din arhipelag si acolo ne-am petrecut luna de miere. Tinand-o strans in brate, i-am spus:

-As vrea atat de mult sa avem puiuti.
Mi-a raspuns ca si ea isi dorea.
Ni s-au nascut doi, niste comori de puisori intotdeauna de acord cu noi, niciodata neascultatori si mereu gata sa neimpartaseasca afectiunea.Ce puteam dori mai mult de la viata?Ceva inedit. Si astfel, am inceput sa ma intalnesc cu o alta papagalita.

Intr-o zi m-am confesat Lubei.

-Am o amanta, i-am spus.
-Am o amanta, mi-a raspuns.
-A mea se numeste Lara, am continuat.
-A mea se numeste Lara, mi-a raspuns.

Ce sa va mai spun? Am incremenit. Sotia mea era amanta amantei mele. Astfel fiind pusa problema, putea sa para o veste buna, dar mi-a fost imediat clarca acel triunghi nu putea continua. Asa ca m-am dus la Lara si i-am spus:

-Alege, ea sau eu.
-Ea, mi-a raspuns.

Atunci m-am dus la Liuba si i-am da si ei ultimatumul.

-Eu sau ea!
-Ea-La naiba cu tine, i-am spus.
-La naiba cu tine, mi-a raspuns.

Eram satul pana peste cap sa fiu permanent luat in ras, sa traiesc din refren in refren. Oare e posibil ca firele nevazute ale vietii sa teasasituatii atat de superficiale? Cum se putea trece de acel punct? In disperare, am hotarat sa cer sfatul unei minti luminate, un papagal ce isi castigase faima de maestru al intelepciunii si de ghid spiritual.


-Maestre, am izbucnit, ce putem face pentru a obtine rapunsuri mai putin previzibile, pentru a scapa de aceasta rutina, de aceasta mediocritate?Spune-mi, maestre, ce trebuie sa facem?
-Sa facem, raspunse inteleptul.