01 September 2007

Esquire Romania


Tot de Sanoma tine si Esquire, " o revistă pentru domnii adevăraţi din România. Neconvenţională. Cu un stil unic. Irepetabilă. Fascinantă. De fiecare dată altfel. Cred că cel mai bun termen pentru a o descrie ar fi… haute couture jurnalistic.” spune Radu Coman, redactor-şef ESQUIRE Romania in comunicatul despre lansare.

Am citit-o cap-coada...nu mi se pare irepetabila si nici neconventionala. E o revista pentru barbati care mai pun mana pe o carte si mai vad din cand in cand un film. E OK ca si continut, dar nu neaparat spectaculoasa. De un superficial care nu scapa de sub control, cu umor si uneori cu bun gust. De citit articolele despre limba romana care o ia razna sau despre Sinceritatea Radicala.

M-a bucur sa remarc prezenta lui Radu Paraschivescu in paginile revistei, articolul mare despre bloguri al lui Alexandru-Bradut Ulmaru si umorul lui Cristian Lupsa si Cristian Patrasconiu. Lorin aduce cartea. De asemenea, continutul local este substantial, ceea ce e de laudat.


La inceput, am remarcat cu un zambet (mic) Reguli Esquire, rubrica intitulata Ce am invatat si care sper ca e permanenta si ca echipa romaneasca va invata continuu si ne va povesti si noua:
-din varii motive, oamenii bronzati nu sunt de incredere
-pune un singur semn de exclamare per email (subscriu!)
-da, centura de siguranta iti sifoneaza costumul, dar si parbrizul va face la fel.

Sa vedem numarul urmator...

In rest, all the best. E bine ca exista Esquire si sper sa ramana esquire si sa nu devina o mitocaneala romaneasca, o revista de caterinca "pentru domni".

p.s. coperta este a unui numar din editia indoneziana, dar exact la fel arata si coperta noastra. (fara scarlett pe coperta, ci numai in articol dedicat despre Scoop)

5 comments:

Anonymous said...

vezi si maximele lui johhny raducanu, sunt bestiale :)

Monica JITARIUC said...

da
da
da

Anonymous said...

vezi mail pe gmail

Monica JITARIUC said...

n-am mail nou pe gmail :)
recheck adresa, pls:
jitariuc@gmail.com

Gabi said...

Salut!

Vad ca aparitia versiunii romanesti a revistei Esquire nu i-a lasat indiferenti pe multi dintre voi.

Fie ca a generat valuri de entuziasm, fie ca a fost o experianta dezamagitoare (in comparatie cu varianta straina), este clar ca ea v-a suscitat interesul si v-a determinat sa cititi si/ sau sa cumparati cel putin un numar.

Ce pare ati avea daca ne-am intalni si am face schimb de impresii live despe ceea ce ne place sau displace la o revista de barbai si, de ce nu, ce ne determina s-o cumparam?

Numele meu este Gabi si reprezint Research International, o agentie independenta de cercetare de piata.

In present, noi realizam un studiu calitativ pe aceasta tema, iar parerea celor ca voi este foarte importanta pentru noi.

Prin urmare, cei care sunt interesati sa isi exprime parerile in legatura cu cele spuse mai sus, ma pot contacta pe adresa gabriel.stoicescu@research-int.ro.

Multumesc mult si o zi cat mai frumoasa!

Gabi