14 December 2006

LEGO is not a toy


Cica doar 6 "caramizi" de Lego se pot aranja in 915,103,765 de feluri. De aceea probabil Lego a fost numita Jucaria secolului...de doua ori...o data de revista Fortune si o data de o Asociatie importanta din UK. Ganditi-va ca a concurat cu ursuletii de plus si cu Barbie...

Ideea e tare simpla. Niste "caramizi"
-simple
-rezistente
-colorate

din plastic sunt jucaria ideala pentru copii. Piesele de Lego se imbina perfect si rezistent si puternic, dar pot fi usor asamblate sau dezasamblate de orice copil. In plus, piesele de azi pot fi perfect potrivite si pot sa fie asamblate cu piesele din 1958. Mai multe despre povestea Lego intr-un articol in Business Week.

Pe scurt pentru cei ce nu au rabdare: (mult prea multi)
-Lego e din Danemarca
-numele vine de la "leg godt",care inseamna"play well", deci un fel de "sa va jucati bine"
-extensii de la Lego core products sunt tone: de la soldatei, la omuleti lego, constructori, personaje Star Wars, masinute si trenulete si vapoare...cam totul cred ca s-a facut la un moment dat din Lego.
-exista o scoala de consultanta de business numita Lego Serious Play care ii face pe oamenii in costum si in fuste de la Zara si Dada si de unde mai au ele fuste sa vada lucrurile din jurul lor intr-un mod creativ.
-fani si cluburi peste tot, o pasiune Lego sincera si inflacarata fac ca oamenii sa construiasca si cele mai nesteptate lucruri din Leo si sa varieze la nesfarsit fabricarea de obiecte si reproducerea lor. Cartea recordurilor e de asemenea plina de reusite ambitioase cu piese de lego. Cateva exemple de constructii impresionante: pianul a construit de Larry Page, co-fundator Google cand era la facultate si tone de alte chestii,de la scenele relevante din Biblie facute din lego aici, lucrare cunoscuta sub numele de The Brick Testament, alte exemple aici
-FIRST,(For Inspiration and Recognition of Science and Technology)Lego League, concursuri in scoli si universitati
-Legoland-uri
-teorii sociale intelese si apoi explicate cu ajutorul pieselor de lego sub motto-ul " Underastanding the world, one brick at a time" aici
-arta Lego cu exemple si exemple
E enorm de mare lumea Lego...Mai Multe informatii gasiti aici.

Asadar, o piesa colorata, simpla si rezistenta si multa imaginatie fac minuni.

LEGO is not a toy. – It’s a way of life.

6 comments:

Anonymous said...

Nu m-am atins in viata mea de piese Lego. E mostenirea pe care o las urmasilor, urmasilor mei: "Cand vrei sa te joci, cauta-te in pantaloni. Sigur vei gasi ceva mult mai interesant. Daca nu, poti oricand sa-ti bagi un deget in cur in timp ce te uiti la tavan!". Io ma jucam cu "elefanti" umpluti cu apa si cu cutii de chibrituri. Unde-i Iliescu sa ma vada ce mandrete de om am ajuns? Pardon Iliescu. Na ca iar l-am incurcat, Iliescu voiam sa zic. La dracu, Ceausescu era.

Monica JITARIUC said...

anonymous,hai sa vorbim frumos, ce dracului :)...

si oricum, stii si cu ca Lego chiar e unul dintre "icon"-urile sec XX.

asa ca...hai sa ne intelegem p-asta si gata.

Anonymous said...

Singurul "icon" al sec XX pe care-l recunosc e My computer. Pana si bunica-mea stie care-i treaba cu el. Odata mi-am uitat stick-ul la ea, m-a sunat si mi-a zis: "Nu crezi ca stick-ului asta i-ar sta mai bine in My computer?"

A, da. Si Michael Jackson e un "icon" al sec. XX, poate chiar mai important ca My computer.

Monica JITARIUC said...

:)

Anonymous said...

I vote for Lego!! m-as juca oricand cu Lego! Lego rulz!! :)

Monica JITARIUC said...

:)
da
da
da