05 December 2006

Inside the Box

Presiunea poate fi de multe ori constructiva. Poate acest aspect e dat de faptul ca ultimul moment e esential in orice proiect sau cum spunea una dintre legile lui Murphy daca nu ar fi ultimul moment nu s-ar intrprinde nimic.

In cartea" THE HOUDINI SOLUTION: Put Creativity to Work by Thnking Inside the Box." se sugereaza solutia de a gandi INSIDE the box.
INSIDE the box meaning constrangeri de genul timp, buget... Aceste elemente devin stimuli, nu obstacole si pana la urma:

"Popcorn can only pop inside a box. The notion that creativity and deadlines and other constraints don't mix is a complete fallacy"

4 comments:

Anonymous said...

ce propui tu aici eu numesc inbox veritas - presiune la spam scazut si task ridicat. dar cred ca daca o concepi ca presiune, presiunea nu poate fi constructiva. cel mult expeditiva.
din solidaritate cu Planet, desi pierdut by mistake pe aici, gasesc blogul asta f.misto

Anonymous said...

ceea ce propui tu aici eu numesc inbox veritas - la foc redus de spamuri si automat de task-uri. daca percepi presiunea ca presiune, cu greu cred ca poate fi constructiva. cel mult expeditiva.
lost pe aici, gasesc blogul misto. salutari lui planet:)

Monica JITARIUC said...

nu ne limitam la cuvinte. in loc de presiune putem spunem conditionari sau limitari sau linii trase sau multumesc pentru apreciere, spre sa revii

Monica JITARIUC said...

lui captain planet?
multumesc
si el te