Nu stiu cati mai stiu- dintre cei ce citesc bloguri- despre Dumitru Popescu Dumezeu. Acest om a fost cel care a inaltat cultul personalitatii lui Ceausescu, omul din umbra, purtatorul de cuvant,(mai "subti" ca Ceausescu putea sa isi poarte si singur cuvintele, da??) creatorul de imagine, un fel de Goebbels, deci cum ar veni consilier :) (scuze exprimarile astea sugubete...dar mi se parea fun comparatia)
Asa ...deci mi-a sarit in ochi "numele si pronumele" omului astuia in doua povesti:
-una in Cotidianul unde Ioan T. Morar povesteste ca s-a intalnit cu Dumnezeu pe Mihai Bravu. Articol savuros: aici
-una in ZF-ul de azi in articolul "Oamenii care tin spatele demnitarilor - discretie maxima, prezenta indispensabila". Ca sa va incit la lectura:
"In spatele oricarui puternic al zilei se afla o armata de sfatuitori. Nicolae Ceausescu era sfatuit - asa se spune - de Dumitru Popescu zis si Popescu-Dumnezeu. Ion Iliescu de - intre altii - Ioan Talpes, cel atat de cunoscator al dedesubturilor serviciilor secrete. Insa un singur om din spatele unui puternic al zilei este desemnat sa poarte mesajele respectivului demnitar: purtatorul de cuvant. Cine sunt acesti oameni, cata influenta au ei in determinarea unei decizii?" (sursa: ZF; articol integral: aici)
"
24 July 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Comentariu dupa un an
Dumitru Popescu a fost un politician devotat Romaniei. Daca Domnia Sa este cel care influenta deciziile lui Ceausescu, asa cum concluzionati, inseamna ca Dumitru Popescu a fost un sfatuitor inspirat. Pentru ca, dincolo de ceea ce se numeste in prezent "cultul personalitatii", ca vrem, ca nu vrem, sub conducerea lui Nicolae Ceausescu, Romania a recuperat partial un decalaj fata de Occident. Sigur, existau cenzura si Securitatea, minusuri grave ale acelor vremi. Nu putem insa disocia de o perioada din trecutul nostru, oricat de critica ar fi fost ea. Cat despre Dumitru Popescu, acesta este unul dintre marii intelectuali contemporani. Inainte de a ma contrazice, va recomand sa-i cititi romanul "Omul Zapezilor", aparut in 2003, la editura AGER-Economistul.
Numai bine!
Post a Comment