14 December 2011

Idee de cadou nr. 16: Dulce de leche



In categoria cadourilor homemade, DIY intra si mancarea: turta dulce, lamaita sau prajitura alba ca zapada...ambalate frumos sunt cadouri frumoase, cu suflet in ele, deci e de bine.
Va propun azi un dulce foarte dulce si bun si delicios care are si dulce in titlu. E vorba despre dulce de leche, desert traditional argentinian.

Va trebuie o conserva de lapte condensat (In Bucuresti se gaseste la Bacania Veche). Dar, sigur gasiti o conserva de lapte condensat pe undeva.

Reteta e simpla: puneti o carpa pe fundul unei cratite. Puneti conserva. Acoperiti cu apa. Puneti cratita-instalatie la fiert. Fierbe 3-4 ore. Dupa 3-4 ore, luati de pe foc, deschideti...iese un fel de caramel megasuperultra cel mai bun.

Luati niste borcane frumoase si turnati in ele dulce de leche...apoi puneti capac din carpe colorate. Eu am idee asta de la Diana care a facut tare frumos o data...cateva borcanase valorand cat un miliard cadouri.

foto: Lucian Stanescu si foto cu borcane simple Adriana.

CAT, UNDE, CUM
Pai...4 ore, o cutie de lapte condensat (5-7 RON) si un borcan frumos din camara sau de pe unde aveti + niste bucati din camasa aia in carouri mici pe care nu o mai purtati de o suta de ani pentru realizarea unui capac textil colorat:)

2 comments:

Florin said...

daca fierbi cutia cu totul, risti sa-ti decorezi tavanul cu lapte condensat. uite aici o metoda mult mai safe :)

Monica JITARIUC said...

eu am facut de mai multe ori asa si nu am patit nimica:)