31 October 2007

Auzi...trimite-mi si mie un sms!

Cosmote Romania a anuntat ieri ca a depasit 3 milioane de clienti

Cosmote Romania a anuntat ieri ca a depasit trei milioane de clienti, continuand sa fie operatorul cu cea mai dinamica evolutie a numarului de utilizatori de pe piata de telefonie mobila. Pentru a marca acest eveniment, Cosmote a incheiat un parteneriat cu Asociatia Nationala a Surzilor din Romania pentru a oferi membrilor acestei organizatii trei milioane de SMS-uri gratuite in retea.

sursa: Business Standard

NU haina, ci TARA il face pe om

Inauguram rubrica "Tribunul eurocandidatilor".

Mesajul lui Marian Milut, PNTCD:
“Inaintasii nostri au plecat in opinci si au dobandit respectul Europei. Au ramas romani, fie la plug, fie manuind condeiul sau penelul in marile capitale ale lumii. Intotdeauna si-au amintit cine sunt si de unde vin. Cu PNTCD in Parlamentul European vom ramane romani in Europa, pentru ca nu haina, ci tara il face pe om!”

sursa:aici

blabla bla... and WIN 200 seconds!


via stanescoo care ne da si un link catre ingenious design and messages: FLOWmarket

30 October 2007

Like No Other



128 musicians + one note each = the new Sony Walkman ad via

Si despre constientizarea la baie si despre Africa si resursele de apa (WWF)


Ador


bomboanele Haribo cu lakritz...si...si de-aia.
sursa: aici.

Despre idei si blocaje

In actuala Romanie,

- popularitatea personalitatii nu se converteste intr-o popularitate a ideilor sale
- in mediul intelectual romanesc nu s-a coagulat nici o traditie de gandire; nimeni nu continua pe nimeni
- cultura publica arata ca “maioneza taiata” (via Cartarescu)
- specializarile nu comunica
- personalitatile se suspecteaza
- premiile sunt gandire ca premii-contra
- lumea culturala e sfasiata intre provincii istorice, cartele de generatie, partizani de ideologie...

si alte note de lectura puse cap la cap de Adrian Ciubotaru. Foarte interesant!

Cititi in intregime articolul AICI.

Prezenta on line la CV

Alegeri.tv este un site unde se prezinta candidatii propusi de partide pentru europarlamentare. Daca aveti rabdare sa navigati prin profilele lor o sa va distrati de minune. Sau nu.

Uite, de exemplu, Dumitru Botea de la Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) zice asa:

Este casatorit si are o fetita în clasa a III-a. Altele:aici.

Este o prezenta constanta pe site-ul pntcd.ro, cu interventii si articole privind atât problematica politica locala, cât si diverse abordari ale unor evenimente politice sau civice.

Deci se merita asta cu prezenta on line!

28 October 2007

Muzeul Relaţiilor Sfărâmate

"Muzeul a fost ideea a două artiste croate, Olinka Vistica şi Drazen Grubisic, proaspăt despărţite de partenerii lor şi în căutarea unei soluţii de a depăşi mai repede perioada dureroasă. „Expoziţia vine dintr-o experienţă sinceră, universală, şi ne-a ajutat în procesul de vindecare după o despărţire” a explicat Vistica pentru BBC. Artistele s-au hotărât într-o bună zi să-şi pună la un loc obiectele rămase în urma relaţiilor destrămate şi să-şi roage şi prietenii."

Si au adunat chestii, gen: un topor, inele, mizerii de pluş, rochii de mireasă. Poveştile lor sunt afişate sub fiecare obiect, constituidu-se într-o adevărată arhivă a relaţiilor destrămate.

Sursa: Gandul

Alegeri TV

S-a lansat un site cu informatii despre alegeri si candidati la alegeri.

EI ZIC ASA:

Alegeri.tv este:

-axat pe prezentarea campaniilor electorale din Romania, plecand de la campaniile pentru presedintie, parlament, europarlament si ajungand la alegerile locale.

-o platforma de comunicare intre politicieni si alegatori, ce ofera politicienilor un spatiu virtual in care sa-si poata face cunoscute strategiile (...)

Informatiile prezentate pentru candidati sau partide includ atat istoricul personal al candidatului, stiri din presa legate de respectivul candidat sau partid, imagini video, cat si interviuri in exclusivitate pentru Alegeri.tv. Mai multe aici.

Asa de-o fi, o fi bine...

Ziarele si cititorii lor...in UK

Cristian Ghinea invoca in articolul "Pagini si afise amestecare" din Dilema Veche spusele unui personaj din serialul BBC "Yes, Prime Minister!":

„The Daily Mirror este citit de cei care cred că ei conduc ţara; The Guardian este citit de cei care cred că ei ar trebui să o conducă; The Times este citit de cei care chiar conduc ţara; The Daily Mail este citit de nevestele celor care conduc ţara; The Financial Times este citit de cei care deţin ţara; The Morning Star este citit de cei care cred că ţara ar trebui condusă de către altă ţară; The Daily Telegraph este citit de cei care cred că aşa se şi întîmplă“. În fine, secretarul premierului din film îl completează spunînd: „Iar The Sun este citit de cei cărora nu le pasă cine conduce ţara, cîtă vreme are ţîţe mari“.

La noi cum o fi? Cred ca, din pacate, mult prea previzibil. Pana la urma Antena 1 chiar ar zice ca Basescu ar fi omorat-o pe Elodia...

26 October 2007

Stiinta pentru toti!


Se desfasoara zilele astea (nu la noi) Pariscience, un festival de film pe teme stiintifice, un fel de stiinta pentru toti in format video. E organizat de Asociatia de Stiinta si Televiziune (francezii si tonele lor de asociatii si organizatii, again:).


Detalii despre 10 filme pentru a intelege stiinta: aici si filmele aici.

25 October 2007

'N
chiar asa...1 an de blog
for older posts click here
for first posts click here

24 October 2007

Promovare de tara


La Campionatul Mondial de Rugby desfasurat in Franta, Noua Zeelanda a pozitionat la poalele Turnului Eiffel un balon de rugby urias, inscriptionat, care adapostea un stand de promovare a Noii Zeelande. Foarte tare!
Photo: © Jacques Demarthon / AFP de aici

Alo? Sunt tot io, Picasso !




powered by Graffiti BBDO si premiate la Golden Drum
Print-urile se numesc "Picasso","Van Gogh" si "Munch", si fac parte din campania "Put The Urban In Culture" pentru Mountain Dew
via fry

Sine nobilitas

Tot in numarul citat din Time Out 19-25 octombrie avem dosar despre snobi, snoabe, snobism. Si Gelu Negrea isi incepe expunerea asa:
"Generic vorbind,snobul este un simulant, o functie initiativa, o natura de imprumut,o forma de leasing existential"

Mi-a placut cum a zis...si bonus... stiati si voi ca SNOB vine din evul mediu cand prin catastife, oamenii care aveau pamant sau avere, dar nu aveau titluri de noblete erau inregistrati ca fiind sine nobilitate. In registre, prescurtarea era s.nob.

20 October 2007

Campanii prin sms

ce mai zic oamenii care primesc sms-uri de la companii despre asta:
"Deci eu nu primesc esemes-uri de la persoane juridice. Numai de la fete!"
citita in Time Out 19-25 oct.

17 October 2007

Productie de televiziune de stat

"Cel mai apasator mi se pare insa aerul din TVR. Un aer duhnind a sluj si a birfa, incarcat de respiratia grea a gastilor care stau la pinda, asteptind o remaniere de guvern sau orice alta schimbare de putere pentru a iesi la atac. In rest, se practica lupta de gherila, turnatoria la etajele superioare si, evident, pilele." (Robert Turcescu- TVR, ce gluma)

...mai mult decat atmosfera din TVR de care cred ca ne putem face cu totii o idee, in editorialul lui Robert Turcescu din Cotidianul puteti citi si cum (nu) functioneaza relatiile de parteneriat cu Televiziunea publica.

Articolul in intregime: AICI

12 October 2007

Nobel si femei

O doamna batrana a luat premiul Nobel pentru literatura. Ea insa nu stie pentru ca jumatate de zi a fost la cumparaturi si editorul ei nu a reusit sa o contacteze. Ar trebui sa o gaseasca pentru ca daca nu risca sa afle de pe strada sau de la televizor si sa-i stea inima.
Mai multe despre premiul Nobel, in general gasiti aici.

10 October 2007

Conducerea Stelei va organiza o tombola

Pentru a evita ca meciurile cu Sevilla (7 noiembrie) si cu Slavia (27 noiembrie) sa se joace cu stadionul pe jumatate gol, asa cum s-a petrecut la confruntarea cu Arsenal, conducerea Stelei va organiza o tombola cu premii consistente pentru spectatori. Se vor pune la bataie cite 3 masini Ford pentru fiecare meci, acestea urmind sa fie cistigate de cite 3 fani care isi vor cumpara bilet pentru confruntarile respective. (sursa: GSP)

Mai bine faceau o tombola inainte de Paste ca sa dea oi si miei.

Fiecare deseu la locului sau

asta e nume de campanie, frate, din seria de educare şi informare privind managementul deşeurilor în România, fiind un proiect finanţat de Programul PHARE al UE. Oare cum le-o fi venit ideea sa numeasca asa campania si daca exista deseuri care nu au locul lor?
Si acum o sa urmeze continuarea de campanie "Orice deseu are locul sau sub soare"

09 October 2007

"gross indecency"

"Branding is the art of telling people stories they want to believe". Ce e o poveste, pana la urma? Calatoreste, e rezistenta, durabila, transporta valori. E un vehicul cultural.

Dar dupa ce usile se inchid si voi plecati acasa fericiti, cu platforma de comunicare in brate, stiti care e satisfactia noastra secreta? Ca am reusit sa spunem inca o data povestea lui Turing, pe banii vostri murdari."


scuze ca am citat atata, dar Corin Chiriac iara povesteste frumos despre mere, oameni si cam ce facem noi zi de zi. Va rog cititi toata povestea in Sacul cu Ganduri.

08 October 2007

Leo a plantat salata


Pentru a anunta Fresh Salads de la Mc Donald's Leo Burnett a platat salata pe billboard. Mai multe aici.

07 October 2007

Povesti si oameni de la Starbucks. Made in Ro

Sorana s-a intalnit cu oameni de la Starbucks, de la noi din tara si a aflat chestii foarte misto. Si le-a si povestit AICI.

World's Highest Website

Citeam in numarul 2 din Esquire despre faptul ca exista un site fooooarte luung, adica un site ce masoara:
"the container’s height really is 18.939 kilometers (though it’s damn high – or long – nonetheless"

Asa ca, keep scrolling!

p.s. e facut de niste romani si e declarat a fi un experiment CSS

p.s. 2 au si lift :)

03 October 2007

Pay as you please sau despre Radiohead si mecanisme ingenioase de revolutionare a mecanismelor ingenioase de promovare


Ca Radiohead scoate cam prin decembrie anu asta un album se stie. Ca deja se fac precomenzi on line la InRainbows se stie iara. Ca se vorbeste pe toate site-urile mi se pare justificat...oamenii astia chiar merita. Si cum au gandit strategia de marketing mi se pare genial:

"In Rainbows will be available only via the band’s inrainbows.com website, where fans can place the title in a checkout basket but, on payment, are told "it’s up to you".(sursa: paidContent)

Thom Yorke despre treaba asta: "I like the people at our record company, but the time is at hand when you have to ask why anyone needs one. And, yes, it probably would give us some perverse pleasure to say 'fuck you' to this decaying business model."

Ce oameni amuzanti! Ce trist!

"Unii parlamentari au luat in deradere votul cu bile a motiunii de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu. Unul dintre secretarii Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD) a anuntat ca in urna cu bile albe a fost gasita o pastila de algocalmin, iar in cealalta urna s-a gasit o bila neagra, invelita intr-o coala de hartie." (sursa: aici)

Strange Olympics


By Amnesty International Slovakia.
Text: In the name of ensuring stability and harmony in the country during the 2008 Olympic Games, the Chinese government continues to detain and harass political activists, journalists, lawyers, and human rights workers.
CLICK TO ENLARGE.

Nici un meci nu seamana cu altul (expresii cu si despre fotbal)

Aseara nu-mi venea sa cred ca e minutul 70 si ca inca e 0-0. In cateva momente, avea sa imi treaca tot entuziasmul si aveam sa cred ca e o-1 chiar. In fine, mi se pare o ocazie minunata si legata de dragostea de cuvinte si expresii, sa trecem in revista cateva legate de fotbal.(in general)
-Fotbalul se joaca la prezent.
-Dumnezeu nu a fost roman in seara asta
-Dar, vai, ce ocazie...
-Fotbalul se joaca pe goluri
-Nu conteaza cine e mai bun, conteaza cum se incheie partida
-Sa nu uitam ca balonul este rotund
-Nu conteaza cine e mai bun, conteaza cine da mai multe goluri
-Ocaziile se razbuna
-Clipe de cosmar aici, in Ghencea
-Nici un meci nu seamana cu celalalt
-Si-au dorit mai mult victoria
-Antrenor de mare clasa
-Am scapat si de data asta
-Sansa nu-i de partea noastra
-Au aratat calitate in joc
-Sut periculos la poarta adversa

02 October 2007

Domnu' Trandafir

Mi se pare frumos ca se numeste o emisiune "Domnu' Trandafir". Tare frumos.

"Emisiunea "Domnu' Trandafir" va conţine reportaje de investigaţie şi va fi difuzată luni seara. "Scopul emisiunii este de a descoperi şi prezenta acel dascăl de ţară care face mai mult decât i se cere în programa şcolară, 'acel domn Trandafir' al zilelor noastre", se arată în comunicatul TVR."