20 February 2007

Lorgean

Un baiat a scris SF si dupa aceea s-a dus la Playboy un timp si a lucrat. Mai recomanda carti si chestii prin Tabu, scria prin 24 FUN tot felul de chestii la rubrica Remarca Inregistrata. Mai un filmulet scris si regizat, apoi o contributie la Marca Inregistrata, emisiunea. A si scris mult. Azi isi lanseaza o carte ce se numeste Lorgean si a carei prezentare o gasiti mai jos. Prezentarea e facuta chiar de autor, Jean-Lorin Sterian. (are legatura cartea lui si cu publicitatea, foarte subiectiva legatura,el detestand fenomenul de cele mai multe ori, dar neputand trai fara el tot de cele mai multe ori)

"Un grup de indivizi, satui de existenta si prezenta excesiva in spatiul public a starurilor de mucava gen Irinel si Monica Columbeanu, de scriitori care vand datorita marketingului, gen Paulo Coelho, de false starlete, gen Paris Hilton si de vedete in general, pun la cale starshittingul. O miscare care incepe in America si care ajunge si in Romania. Care se manifesta prin pangarirea wc-urilor starurilor.

Starshitterii isi transpun in fapta dispretul. Benign, dar mirositor. Nu trag niciodata apa si-si posteaza pe site-ul www.starshitting.com
experientele.

Cam asta ar fi firul rosu al romanului scris de autorul acestor randuri, in deplina concordanta cu tonul textelor pe care le-ati citit pana acum in rubrica Remarca Inregistrata. De altfel, cartea contine cateva dintre articolele publicate in 24Fun, redate sub forma unor comentarii ale eroului principal. Poate ca ar trebui sa-mi contrazic tonul si subiectele textelor anterioare, indemnandu-va sa cumparati cartea, care ar putea deveni un it's a must al urbanului contemporan. Va fi anuntata pe feeder.ro, comentata pe messenger, tinuta in geanta intre IPod si PDA, discutata pe forumuri, patata cu frappucino, data search pe Google si uneori citita. N-am sa fac asta, pentru ca am aflat ca nunta lui Naomi Klein, autoarea celebrei carti anti-consumerism si anti-globalizare, No Logo, a fost sponsorizata de Nike. Avand un pret pe coperta (aleasa din motive comerciale de editura), Lorgean este un produs. Desigur ca, in roman veti mai gasi niste ingenue povesti de dragoste, niscaiva frustrari legate de munca timp de 8 ore intr-un birou, fie el si al revistei Playboy, multe nume familiare daca mergeti la Ota, MNAC, Frame sau reuniuni mondene, aventurile fantaste ale unui voluntar roman in tara hasisului, pastisari din Alice in tara minunilor si American Psycho, dar probabil ca vor trece neobservate, in dauna starshittingului. No shit !" (detalii mai puteti gasi si pe blogul lui Lorin)

Nu stiu daca prezentarea ma convinge neparat sa citesc cartea,dar daca ea nu reuseste poate curiozitatea va invinge cumva. Caci multe, multe din cartile astea noi si moderne si urbane si marketizate se citesc din curiozitate. Daca te si impresioneaza dupa citire,inseamna ca ai noroc. Sper sa am noroc cu cartea lui Lorin!

2 comments:

lorin said...

multam

Monica JITARIUC said...

n-ai pentru cum