27 September 2012

Idee de cadou: papion frumos si original

O fata face papioane. O idee buna de cadou.
Cred ca face cam cu orice textura, jumate intr-un fel, jumate in altul sau la fel ambele jumatati.
Adica, mai original, asa...au papioane casual, papioane colorate, papioane in dungi, papioane duo, papioane pentru el sau pentru ea...frumos!

Pret: 35-70 RONsi au si plata online si au si vouchere de cadou ca sa-si aleaga omu' papionu:)
Comenzi: vreau@monpapion.ro

Detalii pe MonPapion sau pe MonPapion pe Facebook

18 September 2012

Prin Neamt sau cum am fost io miniblogger

Salut, sunt Monica si nu sunt bloggerita. Dar, mi-as dori sa fiu. Am blogul asta din 2006 si de atunci am tot scris...pe vremea aia bloggerii nu erau influentatori si nici nu prea cred ca ii citea nimeni. Pe vremea aia scriam aici ca sa nu uit chestii si ca sa nu trebuiasca sa povestesc seara la bere prietenilor toate chestiile care mi-au trecut prin cap peste zi. La bere mai bine vorbeam alte tampenii si ne treceau chestii noi prin cap tuturor.

Apoi, relatia mea cu bloggingul s-a racit, eu mai scriu din cand in cand, dar prea din cand in cand.

In week-endul trecut am avut ocazia sa fiu insa minibloggerita nimerind in mijlocul gastii de bloggeri care au participat la turneul de promovare al judetului Neamt pus la cale de Toma Nicolau si de Alex Filip + sustinatori: Primăria Piatra Neamţ, Consiliul Judeţean Neamţ, Central Plaza Hotel, Petrom, Cosmote, Noroc şi Autonom. Sub eticheta #priNeamt am cunoscut oameni misto si am vazut locuri minunate. L-am intalnit pe Lucian de la Muzeul de Istorie, singurul ghid care m-a facut vreodata sa stau mai mult de un minut langa un vas plictisitor de ceramica de Cucuteni, pe Ioana, Cristi si Catalin de la Central Plaza Hotel niste oameni neobisnuit de veseli si surpinzator de neobositi, pe Alex Dima si pe Dragos Asaftei, atat de tineri si de datatori de speranta ca poate totusi o sa fie si tara asta ok... si multi altii. Mi-a placut ca mai toti zambeau.

Am vazut locuri frumoase si am cunoscut oameni buni #priNeamt.
Dovezi FOTO: Alex Dima #priNeamt

16 September 2012

Psihologia poporului român


Motto-ul cartii e: "In om este atata realitate cata este in el energie de munca" (Constantin Radulescu-Motru, Personalismul energetic, 1928) "Psihologia poporului român" a fost publicată în 1937. C-tin Rădulescu Motru descrie calităţile şi defectele poporului roman fara ura, dar si fara partinire.

Analiza este de o luciditate cam infioratoare si de un realism cam nemagic. Mi-a facut mare placere si mi-a provocat o mare tristete recitarea.

 Premise: "Psihologia socialå are drept scop så determine si så explice însirile sufletesti ale unei populat¡ii. Insusirile sufletesti ale unei populatii sunt conditionate de trei factori principali: de fondul biologic ereditar al popula¡iei, de mediul geografic si de caracterele institutionale dobândite de popula¡ie în timpul evolutiei sale istorice." Autorul isi propune (dupa cateva pagini de clarificari terminologice si disclaimere) sa schiteze cateva date referitoare la insusirile sufletesti ale poporului roman, sub latura vietii sale SOCIALE si ECONOMICE...(avem practic o analiza de psihologie sociala). Foarte multe dintre analize se bazeaza pe comparatii cu popoarele apusene.

Individualismului românesc. Românului nu-i place tovarasia. El vrea să fie de capul lui. Stăpân absolut la el în casă şi pe al său pământ, oricât de mic ar fi acesta.
Neperseverenţa la lucrul început. – “Românului îi este greu până se apucă de ceva că de lăsat se lasă uşor.”. Autorul nuanteaza: neperseverenţa în lucru şi-a făcut apariţia abia prin secolul XIX si este un rezultat al factorului institutional, nu al celui erditar fiindca institutiile i-au indemnat pe oameni la improvizatii.
Sufletului românesc i s-a mai spus că este nedisciplinat în ceea ce priveşte munca pe terenul economic. Dacă popoarele din Apus muncesc metodic, românului îi place să lucreze în salturi, cu lungi perioade de odihnă, la nevoie concentrând toata munca pe ultima sută de metri.
Mai mult de atât, românului îi lipseşte spiritul comercial.
 Pe terenul economiei, românii s-au obişnuit să pretindă. Nu există pentru ei liberă concurenţă. “Românul cere beneficii pe baza dovezii că este român. În nicio altă ţară nu se respectă aşa des expresiile: fiu al poporului, fiu al ţării…”
 Părerea lumii. Una dintre însuşirile cele mai pregnante a sufletului românesc este interesul crescut faţă de părerea lumii. “Nu este ţară în hotarele lumii civilizate în care gura lumii, gura satului, să aibă mai multă trecere.”/“Când un român stă la îndoială, fiţi siguri că el nu stă fiindcă are o convingere personală de apărat, ci fiindcă nu ştie încă de partea cărui grup să se dea.” Romanul are si calitati, dar pe-astea le zice atat de des si le ridica atat de in slavi incat nici nu simt nevoie sa le reiau aici: da, suntem destul de primitori, toleranti si religiosi. Ma rog, cel putin in aparenta.

06 September 2012

I'MPORTANT- Pentru tine ce este important?

I'MPORTANT este o serie de filme mici cu oameni care raspund toti la intrebarea "Ce este important?". Si fiecare raspunde in felul lui, in limba lui, cu cuvintele lui, cu gandurile lui, cu simtirile lui sau cu tacerile lui.

Ajuns la al treilea sezon, serialul a beneficiat si de o frumoasa expozitie video la Aiurart si a dat drumul la primul episod azi. In fiecare joi puteti vedea episoade si mai ales raspunsuri noi la intrebarea "Ce este important?" urmarind tumblr I'MPORTANT sau pagina de Facebook I'MPORTANT.

Iata si primul episod din sezonul al treilea in care un om mare explica unor copii cat de importanta e iubirea si cum ea nu se imparte intre oamenii pe care ii iubesti cu adevarat. Ea pur si simplu ramane egala la fiecare om.