19 September 2011

"Strugurel" mi se pare un cuvant urat

si un obiect, chestie...si mai urat/a, absurda si rar necesara.

Adica, sa te dai maniacal cu ceva pe buze mi se pare o reusita de marketing si am banuit dintotdeauna ca se exploateaza un fel de dependenta a oamenilor care in fine, in combinatie cu niste mecanisme pshice fragile => (prea) multi oameni au mereu strugurelul la ei si in mana...deci, penibil.

Dar, am primit explicatia: cica datul cu strugurel (balsam de buze pentru fetele mai pretioase) este un semn de dependenta. De fapt, este o dependenta si exista asociatii care incearca sa ii ajute pe cei dependenti: LipBalm Anonymous este una dintre ele- site-ul mai jos:)

There are actual websites out there dedicated solely to helping people overcome their lip balm addiction.

But all the snarkiness behind that link does in fact hide a few interesting points. For instance, the mention that the supposed buzz you get from using lip balm is actually caused by the menthol, camphor and phenol used in it. Now wait just a second. Phenol? The same phenol that is corrosive to the eyes, skin and respiratory tract, and is also used as an embalming agent? The same phenol that can cause instantaneous death after injecting one gram?


deci, cica da dependenta...

Read more: 5 Things You Do Every Day That Are Actually Addictions

4 comments:

ina bixade said...

Considera ca este un diminutiv al cuvintului strugure, poate asa iti va suna mai dragut urechii:)

Eu ma dau cu strugurel mitetel:) numai cind am buzele uscate, fara sa fiu dependenta. Imi displace cel cu aroma de menta si scortisoara.
La primul simt ca imi ingheatza gura, iar la al doilea, simt o mare ciupeala si ca-mi ia foc(gura:)

ina bixade said...

ha ha voiam sa scriu mititel sau maruntzel.

Monica JITARIUC said...

ina, inteleg si pe asta cu diminutivu' o accept...o sa incerc sa o iau asa, cred ca o sa-mi fie mai usor:)

Oana said...

Sa stii ca la Cluj (si probabil si in alte locuri) se numeste... IR! :)) Eu m-am trezit intr-un dialog in care vorbeam despre acelasi lucru cu o fata si nici una nu stia la ce se refera cealalta - deci blasam de buze, strugurel, ir :).