20 October 2009

Blogul asta face

Three on Yellow letter A N I Educational Brick Letter D letter E letter Z letter I letter L typewriter key letter E

Si recomand cu aceasta ocazie sa (re)cititi posturile din seria Amintirile unei sali de cinematograf, un fel de foileton pe care l-am publicat pe blog. Textul e scris de taica-mio mai demult, cand punea filme ca operator- proiectionist la cinema Lumina din Sighisoara.

In text el povesteste despre cum s-a angajat in '77 la cinema dupa ce a picat la facultate, de cum erau vazute filmele indiene, care era topul vanzarilor de bilete in mai 1995, despre cum Steven Spielberg "trimitea scisori" la toate cinematografele sa le proiecteze filmele cum trebuie, sau despre cum daca aveai de ales intre un film despre revolutie si unul despre si cu Van Damme, puneai filmul cu van damme, despre cum mergea la gara sa ia rolele de film si unele erau stricate...sau despre 28.01.1999 cand "am avut programat filmul indian "Dragoste fara sfarsit".

"Cit poate vedea un om in douàzeci de ani? Bineinteles, facem si calcule: Douà filme pe sàptàminà, ori cinsdoi, ori 20 fac 2080. Aprox. Pinà acum nu mi-am dat seama de màrimea cifrei. Un film are o lungime medie de 2500 m. Ar fi 5200 km de pelicula."

Serialul il gasiti aici (episoadele 1-5). Pentru o lectura logica va trebui sa incepeti de la ultimul post in sus, adica de jos in sus. Episodul 6 este aici.

Sper sa va placa.

2 comments:

roxana said...

Felicitari pentru cele 713 gasiri si la multe posturi inainte!

Monica JITARIUC said...

sar'mana