22 August 2007

Pink


M-am intrebat si io ca toti oamenii care se intreaba de ce fetitelor le luam rochite roz si baietilor le luam tricouas albastru?

De unde ideea asta ca rosu, roz sunt de fete si ca albastru e de baieti. Pentru albastru nu am gasit o explicatie, dar pentru roz, explicatia mi-a sarit azi in ochi cu totul intamplator, intr-un articol dintr-un ziar.

Si niste oameni au facut un studiu si au zis asa:

"Este pur şi simplu înscris în genele umanităţii ca bărbaţii să tindă spre culoarea albastru, iar femeile spre roz. Această preferinţă îşi poate avea originea în zilele când bărbaţii se ocupau cu vânatul, iar femeile culegeau fructe. Prin urmare, atenţia femeilor era mereu atrasă de fructele coapte şi roşii

Eu am un prieten care mi-a zis ca e o tampenie asta si ca de fapt, la femei preferinta pentru rosu poate fi explicata asa cum se explica frumusetea si preocuparile pasarilor paradisului.

Ele, pasarile paradisului traiesc doar pe insula aia unde traiesc ele, Noua Guinee pentru ca acolo, in lantul trofic nu exista nici un pradator pentru ele. Deci, ele nu se afla in nici un pericol.
De aceea, ele isi pun toata energia pentru a o arde aiurea si a inventa tot felul de dansuri care mai de care mai atragatore si de a vraji masculi cu dansurile lor.

In plus,sunt frumoase si au penaj colorat ca nu trebuie sa se camufleze de nimeni si nimic si de aceea, investesc in frumuseste timpii de evolutie pe care ii au la dispozitie.

Si prietenu asta al meu zice ca femeile avand o viata mai usoara e firesc sa asocieze mai degraba lor culori mai light, adica mai degraba roz decat albastru si ca , de exemplu, daca o trimiti pe una la sapa 20 de ani nu o sa ii mai arda sa aleaga roz...dar ma rog, asta zice doar prietenul asta al meu....nu e nici un studiu...

Cam atata.

12 comments:

Anonymous said...

citesc si plang. nu plang pt ce citesc si nu citesc pt ce plang. doar ca vreau sa plang si acum, la ora asta, blogu' tau este singurul meu prieten. be happy:) thanks

hopefully u'll delete this comment soon...

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Nu stiu ce are lumea cu culoarea roz, these days. Toti vorbesc despre ea. Pana si la Guerilla FM, cei doi de dimineata erau preocupati de ce femeile au predispozitie pentru roz, la mine pe blog, lumea se simte roz cand asculta Mika? /:) Nu mai inteleg nimic. Mie imi place Pink. (cantareata)

Anonymous said...

and still, it takes a real man to wear pink

...which I guess is exactly the problem with whoever posted the first comment

mp.ms. msorry, mnu mm-am mputut mabtine :)) msau mera mo mmomeala?

Monica JITARIUC said...

@kdlee
de ce sa fim tristi si sa plangem cand putem fi veseli sa sa radem?

@hellene
nu am ascultat radio...dar banuiesc ca asta cu rozul o fi iesit in ochi mai multora...tratarea subiectului face diferenta insa :))

@anonymous
cred ca nu.

TheSilentBob said...

adicatelea artistul cand intra in perioada roz se scoala de dimineata o ea?...si pantera roz a fost creeata pentru fete?....si vinul roze?....si brite liner-ul roz e pentru secretare?...si de pasearea flamingo(ajunsa computers) ce parere ai???

Monica JITARIUC said...

am o parere buna :)

Anonymous said...

@anonymous
... era un teaser:D

@monica j
bausem martini si nu reusisem sa ma imbat:D

but then, there's some pink in here too: pink martini (the band ...), la vie en rose (jeux d'enfants), the pink panther/ henry mancini... si cam atat (?)

Capa said...

Eu cred ca "la vie en rose" e conceptul cel mai apropiat fetelor (e un fel simandicos de a spune "a o arde aiurea" - intocmai precum pasarea paradisului - e foarte buna paralela).
Iar baietii adora sa fie nefericiti - vezi blue - vezi bun pretext pentru alcool.

Spetza ajutatoare:
Lasati pe o insula luxurianta un grup de fete si unul de baieti au urmatorul comportament:
fetele se preocupa instantaneu de cum arata - si apoi pe toata perioada sederii. Bronzul de dimineata bate cu trei zero procurarea apei potabile. Sunt misto baietii, dar poate gasesc vreun bastinas exotic.
Baietii sunt morti fara fotbal la tv (ecranul e albastru, apropos) si deprind mai usor secretul alambicului improvizat si al distilarii decat al vanatorii :).

Monica JITARIUC said...

baietii adora sa fie nefericiti ? asta nu stiam :)

si multumim pentru explicatiile si analogiile suplimentare:)

I totally agree...desi unii ar zice ca sunt prejudecati sau stereotipuri...

roxxxybel said...

apropo de faptul ca atentia femeilor era mereu indreptata spre fructele coapte si rosii - inseamna ca sarpelui nu i-a fost atat de greu sa o convinga pe eva sa manance din marul oprit. BAG MANA IN FOC CA ERA ROSU SI FRUMOS!!! cam asta ar fi logica, NU?

Monica JITARIUC said...

asta e cam logica...desi poafta Femeii Aleia pur si simplu ii era pofta de ceva dulce...atunci.

dar, clar...era rosu...cel putin asa era in cartea cartilor, in desene.

Anonymous said...

citesc si rad. nu rad pt ce citesc si nu citesc pt ce rad. doar ca vreau sa rad si acum, la ora asta, blogu' tau este singurul meu prieten. be happy:) thanks

@kddlee adevarul e ca postarea bloggerului e buna, iar commentul tau ma face sa rad, nu pentru ca vreau sa rad, ci pentru ca acum am senzatia ca te cunosc :) si vreau sa rad, nu din rautate, ci pentru ca vreau sa fiu vesel, si stiu ca ai putea fi si tu vesela :D doar ca nu vrei... esti ciudata ....

scuze domnu` blogger ca ma cert cu fatuca mea pe blogu` lu` matale :D