19 August 2007

Fun at Sziget Festival!


Foto: Bogdan Stamatin
Festivalul nu e al nostru,nici al urmasilor nostri, ci e al vostru si al urmasilor urmasilor vostri par sa isi ales drept slogan organizatorii festivalului de la Sziget. Pe langa festivalul mare, pe langa inubliabilul concert Killers sau Tool-cine apreciaza, stie-si toti ceilalti- foarte importante sunt "festivalurile individuale", manifestarile de la fiecare colt, artistice sau nu, fun sau nu, memorabile sau nu. M-am gandit sa fac un inventar a ceea ce am observat la Sziget ca modalitati de entertainment la festival, un fel de extra-festival sau hors-festival sau cum vreti voi.

Poti sa faci orice:
-bungee jumping si de sus in jos si de jos in sus
-teste pentru depistare virus HIV gratis
-corturi unde se invata olaritul si modelatul din lut
-sa stai de vb cu un psiholog gratis
-sa iti citeasca cineva in carti sau sa intri in labirintul de tarot
-sa stai sa citesti pe iarba si sa te uiti la francezii care parca-s toti circari jucandu-se cu mingi de marimi si culori diferite, cu bete lungi sau scurte sau cu esarfe colorate
-sa intri singur intr-un cort unde dadeai un obiect pe care il aveai la tine si o trupa de teatru interpreta o sceneta de 1 minut avand in centrul performance-ului obiectul adus de tine.
-sa mergi la muzeul de arta din budapesta amenajat chiar pe insula. Au adus oamenii cateva exponate si un cort mare...si na...aducem noi muzeul la voi (Ministerul culturii este de altfel foarte implicat in organizare, cuvantul de deschidere in pliantul cu programul ii apartinea ministrului ungar al culturii)
-corturi cu ong-uri si miniong-uri care iti explicau chestii daca aveai rabdare sau unde puteai sa pictezi
-corturi cu jocuri logice
-exercitii de tai-chi sau cum se zice din ora in ora aproape...foarte relaxant
-admirat expozitii cu ce vrei si nu vrei, de fapt, pentru mine totul era o expozitie ca parca ma transformasem in copil mic si urlam :"vreau cola" apoi "vreau sa intram si aici " si tot asa...

foarte tare oricum toate elementele hors-fest. Daca imi mai aduc aminte, va mai zic.

2 comments:

Rin Tin Tin said...

Ai uitat de Luminarium..

Monica JITARIUC said...

hm...da...si de cortul libresse cu poze polaroid facute acolo si aratand fercite cu femei fericite :)si apoi agate pe pereti...pozele.