31 July 2007

Lanterna Magica se stinge

A murit ieri Ingmar Bergman. Macar ca omagiu cei ce n-au citit sa citeasca Lanterna Magica, iar cei ce n-au vazut sa vada "Fanny si Alexander" , testamentul lui.

2 comments:

monica cercelescu said...

...si astazi Antonioni. Pe vremuri, frecventam Muzeul Colectiilor de Arta, unde am vazut filmele lor de mai multe ori. Sunt filme pe care le "descifrezi" la nivel emotional si aproape deloc rational, sau mai repede te descifreaza ele pe tine...si emotiile astea raman pentru totdeauna, sunt recognoscibile. Spui asta e o atmosfera Ingmar Bergman sau Antonioni sau Fellini etc. Dupa anii 80, n-am mai vazut astfel de filme, poate doar Bertolucci ...MAi am acasa o carte de Ingmar Bergman, in afara de Lanterna Magica, dar in acest moment nu-mi pot aminti titlul. Insa, imi amintesc atmosfera :)

Monica JITARIUC said...

eu niciodata nu retin ce se intampa intr-o carte si unde se intampla... nu retin nici ce fac oamenii sau in ce an erau...ce retin insa mereu este CUM ERA...si chiar inteleg, apropo de atmosfera...asta e cea mai de retinut si memorabila ca asta intra in suflet si asa si in suflet e memoria cea mai mare si mai profunda si mai de lunga durata in sensul ca in suflet amintirile mor cam greu...