02 April 2007

If we could sell our experiences for what they cost us, we'd all be millionaires.

Cand clientul te intreaba "cam cat iti ia sa faci un ad misto?" Si tu ii raspunzi "juma de ora" si el continua "si de ca imi ceri atatia bani pentru jumatate de ora" si tu ii spui "pentru ca tu platesti jumatatea aia de ora si cei 10 ani ai mei de experienta" atunci ai putea sa ii spui povestioara urmatoare:

George Shearing, pianist orb de jazz a fost solicitat sa scrie un cantec pentru un nou club de jazz ce urma sa se deschida pe strada 52 din NY. I-a luat 10 minute sa il scrie in timp ce isi manca friptura acasa. Cantecul avea sa devina unul din cele mai inregistrate si bine vandute melodii din toate timpurile: The Lullaby of Birdland.

"Mi-a luat 10 minute. 10 minute si douazeci de ani de experienta in domeniu"

p.s. Titlul:Abigail Van Buren
p.s.2: Povestioara repovestita dupa Michael Newman , Salturi Creative

2 comments:

Anonymous said...

Am mai auzit una: pe cand se odihnea in parc pe o banca, o doamna i-a cerut lui Picasso sa-i deseneze ceva. El i-a desenat ceva dintr-o singura linie, ea l-a intrebat cat costa, el i-a spus un pret (mare, probabil), si ea l-a intrebat de ce e aa de scump, fiindca i-a trebuit doar jumate de minut ca sa-l faca. La care el i-a raspuns: Nu, doamna, mi-a luat o viata intreaga.

Monica JITARIUC said...

Frumoasa si asta :)Multumesc, Cezar.