27 February 2011

9 moduri de a promova pagina de Facebook (nu pe Facebook)

Pentru a-ti promova pagina de Facebook trebuie in primul rand sa nu iti fie rusine sa iti promovezi pagina de Facebook. Multe companii isi fac (pentru ele sau pentru brandurile din portofoliu) pagini de Facebook si le tin acolo, ascunse, rusinati parca.

Daca vrei sa promovezi pagina de Facebook (a companiei sau a brandului) -prin alte mijloace decat cele de pe Facebook- poti sa faci cateva lucruri simple precum cele de mai jos. Lista ramane, desigur, megadeschisa.

1. Asigura-te ca angajatii tai stiu ca aveti pagina de Facebook. Tine-i la curent. Anunta-i cand lansezi pagina si apoi zi-le cum merge treaba acolo. Spune-le ca pot sa fie fani daca vor si, mai mult, pot sa-si invite prietenii sa fie fani.

2. Fa butonul de Let's be friends on Facebook cat mai vizibil pe homepage-ul site-ului tau. Nu, un buton mic, discret undeva in josul paginii de contact nu e suficient. Poti sa pui un Like Box. E mai interactiv si mai eficient.

3. Pune url-ul paginii (ai vanity url, sper) peste tot si pe online owned media: in e-newslettere, pe blogul companiei, de exemplu.

4. Pune url-ul/ link catre pagina in semnatura de e-mail a tuturor angajatilor.

5. Mentioneaza pagina de Facebook si pe toate materialele (printate sau neprintate): in boiler plate-ul comunicatelor de presa, flyere, brosuri, carti de vizita, etc.

6. Daca iti permiti, pune adresa paginii si pe cartonul final de la spoturile TV sau mentioneaza-o in machetele de presa.

7. Trimite mailuri (invita-ti si colegii sa o faca) contactelor potential interesate din lista lor de contacte (furnizori, parteneri, etc). Poate sunt unii care vor sa stie de pagina ta (pentru binele tau sper sa ai o pagina misto si suficient de interesanta).

8. Mentioneaza din cand in cand pagina de Facebook si pe contul de twitter al companiei. Poate ai followeri care n-au apucat inca sa dea LIKE

9. Promoveaza pagina de Facebook pe alte site-uri de socializare: linkedIN, twitter, etc (vezi 8)

No comments: