08 January 2008

A minti VS a minti

Liviu Avram analizeaza in Cotidianul de ieri doua cazuri asemanatoare: Orban si Videanu. Ambii politicieni au mintit. Apoi, jurnalistii au aflat adevarul mintind (cazul lui Videanu in care jurnalistii si-au ascuns identitatea pentru a obtine informatii de la mama primarului).

"Diferenta fundamentala e ca politicienii au mintit primii si cu scopul de a ascunde adevarul, iar ziaristii au mintit abia dupa aceea, cu scopul de a afla adevarul si de a-l publica. "

In general, scopul scuza mijloacele, ce uita multi insa este ca scopul trebuie sa fie intr-adevar nobil. Adica..."sa se merite". Mai multe concluzii interesante puteti citi in articolul din Cotidianul.

Si inca ceva...pe mine ma intriga o chestie: jurnalistii apeleaza la mamele unor persoane publice implicate in scandaluri ca la o sursa infailibila. Cazuri de mame celebre carora li s-au cerut pareri si informatii:
Doamna Mutu: O inseala Adi pe Consuelo sau nu?
Doamna Videanu: (batrana): Unde e doamna, baiatul?
Nu-mi mai vin momentan in cap exemple, dar sigur mai sunt. Propun o mica analiza "Mama ca sursa in peisajul media romanesc in 2007"

4 comments:

andrei1205@yahoo.com said...

exista un ziar intitulat chiear adevarul....acolo de ce nu citeste nimeni in cautarea de sete de seceta de adevaraciuni?
si mai exista si putina decenta pe lumea asta si respect pentru vieatza privata a adrieanilor? sau nu mai poate omu sa linga frisca din varful nasului daca nu apare vreun paparazi taman cand dau cu tramvaiele de sosea sau cand bronzul cel mai bronz de fapt e azurul coastei din cel mai fildes

asa cum ziceam
vatz culcat in 2007 si in 2008 vatz trezit cu fatz la cearceaf

Monica JITARIUC said...

andrei, multumim ...n-are nimeni nimic cu ei, dar nici ei sa n-aiba cu noi :)

andrei1205@yahoo.com said...

aaaaaaaa
acu e klar
sunteti k ilegalistii stangoizi interbelici ..... va ascundeati desi nu va cauta nimeni
da' las k a venit si vremea voastra si atz umflat cifrele din manualele de istorie cu pingilica si lenutza

Unknown said...

...tovarasi de cuib cu daniel si shoagari de loja cu anania