15 May 2011

My blog is everywhere:)



Londra, 2011

100 Fantastic Pieces of Journalism

Un link, ca sa ramana pentru must-reads of the best nonfiction of 2010.

Cateva impresii de la PRbeta | Timisoara,12 mai 2011

Am fost saptamana asta la PRBeta, la Timisoara si tare multumesc Nebuloasa/ Oltea Zambori si Cristina pentru invitatie.

Nu o sa vorbesc despre cine si ce a zis, ci o sa scriu in postul asta foarte scurt (desi ar merita sa fie mai lung) despre cat de bine si de profesionist au organizat fetele astea doua (+ ajutor de la Andrei Crivat si alti inimosi) un eveniment ca la carte. Ca sa va dau doar un exemplu: desi evenimentul avea loc pe 12 mai, invitatiile si confirmarile pentru vorbitori s-au facut inca de la inceputul lui februarie. Mai mult, fetele au facut si rost de sponsori importanti (ceea ce pentru un eveniment aflat la prima editie e mare lucru):

"Multumesc Cristina, Irina si Bogdana de la Romtelecom, Florin de la BCR, Carmen si Dan de la Skoda Timisoara, Emil Cristescu, Felicia Ciurus si Edi de la Hotel Timisoara, Cristina si Vlad de la E-payment, George si Amalia de la Kiss FM, Roxana de la TVR" (nebuloasa)

Felicitari si sa fie primul pas pe un cat mai misto drum!

14 May 2011

Practica in PR la The Practice sau (si) despre harnicie

The Practice a lansat un program de internship foarte interesant pentru orice tanar care vrea sa vada pe bune care-i treaba cu PR-ul.

Seasoned by THE PRACTICE – Ediția de vară

Primul sezon al internshipului începe pe 6 iunie, dată de la care vom sta alături de cei trei interni la bine și la greu timp de 3 luni.

Asta pentru că, deși ne-am dori să avem loc pentru toți pasionații de PR, în birou sunt doar 3 locuri libere. Pentru a se număra printre cei trei, aspiranții trebuie să ne trimită CV-ul la adresa seasoned@thepractice.ro, alături de răspunsul la următoarele teme:

1. Creează o campanie de comunicare adresată tinerilor prin care să revalorizezi hărnicia. (Nu gândi pe un an întreg, ci o campanie concentrată. Ca să te ajutăm puțin, îți propunem să folosești ca pretext ziua de 1 mai.);
2. Sigur ai un om din industrie pe care îl apreciezi. Spune-ne cine e și 3 calități pe care le admiri cel mai mult la el. (Dacă ți-a trecut prin minte să ne vorbești despre cineva din echipa noastră sau din grupul Leo Burnett, renunță pentru că nu ține:) );
3. Spune-ne ceva care să ne dea de gândit. (Nu mai mult de o frază).

Trimiteri pe mail :seasoned@thepractice.ro până la data de 29 mai inclusiv.

În selecția aplicațiilor vom pune preț pe creativitate, prospețimea viziunii, dar și pe rigoarea realizării temelor, adică pe... hărnicie. Cu primii 5 care au răspuns cel mai bine ne vom întâlni, ca să ne cunoaștem și personal. Dintre ei îi vom alege în final pe cei 3 care ne-au impresionat cel mai mult, urmând ca împreună să mergem la drum vreme de 3 luni.

Urmariti pagina de Facebook The Practice pentru detalii.

05 May 2011

Triburi, Seth Godin



O idee, o viziune +

Un lider care sa creada si sa respire o Idee, o viziune+

Modalitati de comunicare: a/ ale liderului cu cei care inteleg si adera la viziune si b/ ale celor care inteleg si adera la viziune intre ei

= UN TRIB.

Cartea asta e mica, are in ea cateva idei si cateva exemple si vorbeste despre cum poti sa iti faci propriul tau trib cu care sa schimbi lumea sau macar o parte din ea. Cartea este o invitatie la leadership si autorul mai zice asa ca: "nu puteti fi lider de unul singur"; aveti nevoie de un trib, adica de "un grup de persoane conectate intre ele, conectate la un lider si conectate la o idee".
Deci cam asa.




Seth Godin, TRIBURI, Editura Publica, 2010

Peroni Nastro Azzurro before going on air:)...super TVC

03 May 2011

De la "Eftinărie" la "Magazin" (fragment din "Cartea Soaptelor")

Nu e frumos si nici bine sa pui bucati de carti in alta parte decat in cartile insele pentru ca drepturile de autor trebuie respectate. Dar, cu iertare fata de editura si autor, o sa transcriu cateva randuri din Cartea Soaptelor de Varujan Vosganian cu buna intentie de a va convinge sa cumparati si sa cititi cartea.

Referindu-se la perioada de dupa al doilea razboi mondial, autorul zice asa:

"Acolo unde natiunile nu se mai razboiau intre ele, tragandu-si sufletul dupa razboi, incepeau sa se razboiasca oamenii aceleiasi natiuni. In locul obuzelor ucideau cuvintele. rece si nemilos, se lasa peste Europa un alt razboi, in care cel mai mare ucigas era cuvantul"

"In cativa ani, magazinele s-au inchis, au fost radiate din evidentele comerciale, in locul lor au aparut altfel de magazine, triste, sarace si fara nume sau numite pur si simplu: "Pâine", "Tutungerie", "Alimentara", "Textile" sau, ca sa nu nasca vreo obligatie pentru vanzator sau vreo speranta pentru cumparator, doar atat, "Magazin". Altfel decat numele grozave ori sprintare, vanitoase si exotice, cu vitrine frumos colorate si cu caldaramuri sclipitoare, acoperite adesea cu covoare groase aduse din Karabagh ori Buhara. Firmele adunau mai toata arca lui Noe: "La Curcanul" a lui Zadig Taţichian, "La Tigru"(...), "La Elefantul" (...), "La Leul de Aur", "La Furnica", "La Papagal"(...) Firmele negustorilor armeni insemnau o calatorie fara sfarsit pe drumurile Orientului "La India" te poftea dugheana de coloniale a lui Erevant Krikor, "La Egipt" insiptea, tot printre coloniale Micael Arichian(...). Calatoria mergea nu doar pe cararile, dar si pe nadirul Orientului:"La Luna", "La Venus" sau, mai departata decat toate, "La Planeta Jupiter" a lui Mardiros Zacarian. Si altele, laudaroase, cu arome invaluitoare si zambete alunecoase:"Ideal", promisiunea lui Hapet Kasparian, "Ceasorinicaria Elventiana" a lui Sarchis Bogosian, "Coafor Elita" (...), "La Cavalerul Şic"(...), "La Potcoava de Aur", "La Lampa Moderna" (...) sau, mai pe romaneste, "La Eftinărie" a lui Arşag Mardiros, si, mai apoi, "La Ceasornicaria Americana", ba chiar "Spalatoria Americana", "La Bazarul Concurenţă", "Frizeria International, "La Ceasornicaria Speciala", "La Coroana Speciala", "La Cronometrul CFR", "Painea Speciala", "La Umbra deasa"(...)"


Varujan Vosganian, Cartea şoaptelor. Roman Editura Polirom, Iaşi, 2009, 528 p.

02 May 2011

Cartea şoaptelor de Varujan VOSGANIAN


Varujan VOSGANIAN este un foarte bun povestitor, iar cartea "Cartea Soaptelor" este o lunga, frumoasa si niciodata plictisitoare poveste. Mai precis este un fel de istorie plina de istorii ale unor oameni (neamul lui de armeni), locuri (Focsani la mijlocul secolului trecut), mirosuri, sunete, amintiri.

Musai de citit.
p.s. o recenzie mai lunga pe Atelier LiterNet.

Varujan Vosganian, Cartea şoaptelor. Roman Editura Polirom, Iaşi, 2009, 528 p.