19 December 2011

Una-alta | 13 noiembrie-18 decembrie 2011

Nu am mai avut vreme de centralizat, asa ca iara s-au adunat un miliard de lucruri in rubrica asta. Dar, pentru ca sunt interesante sau emotionante sau pur si simplu impresionante imi face mare placere sa le trec in revista. Asadar, sa trecem in revista.


Un baiat de 24 de ani s-a hotarat sa tweet-uiasca din al doilea razboi mondial zi de zi. Pe contul asta (@RealTimeWWIIhttps://twitter.com/#!/RealTimeWWII) zilnic se adauga fapte si ganduri asa cum au fost si in realitate. Proiectul va dura 6 ani.


"Nimeni nu urca muntii din motive stiintifice; stiinta e de folos ca sa strangi bani pentru expeditii. De catarat, te cateri de-al naibii." Sir Edmund Hillary

Harmless weapons 


Research suggests that declarations of love, jokes, or words of anger are best remembered when they are heard through the left ear

o carte frumoasa care, desi contine poezii, de fapt e plina de povesti! 


The Boundary Effect: Entering a New Room Makes You Forget Things 


Catch a man a fish and you can sell it to him. Teach a man to fish, and you ruin a wonderful business opportunity. - Karl Marx


Ce mai înseamnă azi și la ce mai folosește patriotismul? Un text de Adrian Lungu, publicat în DoR #6


#TweetTheBible is a social media campaign to consecutively Tweet the entire bible one verse per day.


p.s. scuze pentru font. 

Idee de cadou nr. 21: Pietre pretioase si chestii bune si bio

Indiferent daca credeti ca aduc sau nu noroc, sigur credeti ca aduc frumusete.
Remedii din cristale semipretioase.
Pentru comenzi si detalii:
andreeai@yahoo.com


si mai avem:
"lucruri bio, bio, crescute de mână de actriţă care practică agricultura lunară, pe eutopia: https://www.facebook.com/Eutopia.in. Se pot comanda şi le primeşti prin poştă. Paste de măceşe, jeleuri de fructe, zacuscă incredibilă, ulei de măsline din creta... şi câte şi mai câte..."

17 December 2011

Idee de cadou nr. 20: Eternele si niciodata epuizabilele carti

Mie imi place tare mult sa primesc carti. Daca aveti si voi prieteni carora le place, iata mai jos doua exemple de cadouri pe care le-am primit si care mi-au placut tare, tare mult.

Haruki Murakami- 1Q84 sunt 3 volume, sunt fascinate si 60 RON. Le puteti comanda la libraria online elefant.ro
Dino Buzatti- Desertul tatarilor pentru oameni carora le place Monte Cristo si inteleg ce-i ala un suflet gol sau un suflet prea plin. 14 RON.

Si inca 11 carti pentru prieteni carora nu le place sa citeasca sau 100 de recomandari de carti pentru cei carora le place: aici.

16 December 2011

Idee de cadou nr. 19: Ciorapi funky

Am mai zis de ciorapi colorati, dar de data asta am propunere de ciorapi foarte diversi si foarte multi si foarte colorati. Exista un site unde pot fi gasiti: Funky Tights si costa de la cativa lei la mai multi lei.

Idee de cadou nr. 18: Abonament la "Decât o Revistă"

Sustin si voi sustine ca trebuie sa dam bani pe lucrurile care ne plac pentru ca oamenii care fac lucrurile care ne plac sa poata face in continuare lucrurile care ne plac si noi sa ne tot bucuram de ele.

Unii dintre oameni fac Decât o Revistă. Si au deschis si un magazin mic online Decat o Revista. 

Un cadou extrem de apreciat si deschizator la cap cred ca ar putea fi un abonament pe un an la DoR:  65 RON costa 3 reviste + expedierea prin Poşta Română. Desigur nu costa mult sa puneti cadoul intr-o sacosa DoR. Tot acolo merge si un creion, ca poate le vin idei noi citind DoR. Mai tot timpul vin idei citind DoR. 
Se poate comanda online simplu si repede.


Foto: "DoR #7.2 e al doilea volum cu tema Putere, cu focusul pe viitor. Personajele de pe copertă au o aură apocaliptică – Fredo şi Pid’Jin sunt doi porumbei care au o singură misiune: anihilarea totală. Materialul de copertă – pe care-l comentează – descrie un 2012 diferit şi, pe alocuri, pozitiv. Vom crea, construi, vota, consuma tehnologie altfel; schimbările pot aduce perspective şi şanse noi."

14 December 2011

Idee de cadou nr. 17: Un calendar perpetuu

Acum zece ani am vazut un calendar perpetuu pe care o femeie foarte creativa si-l luase de la Tate. Mi-am dorit si eu enorm de mult unul. Nu am gasit nicaieri pana am gasit unul cu o pisica in Franta. Nu imi plac foarte mult pisicile, dar calendarul e de nepretuit. Pentru ca dureaza etern.

Se gaseste si la noi si, chiar daca e ieftin (de la 18 lei), il puteti face mult mai pretios daca il insotiti de cuvinte frumoase: "...sa dureze calendaru' asta cat va dura dragostea noastra", "sa numaram cu el clipele pana la cea mai frumoasa vacanta din lume", "sa nu mai fie nevoie sa ma uit in ochii tai ca sa vad ce zi ei", "ti-am luat un calendar mai frumos decat toate fetele frumoase de pe orice calendar"...etc...stiti voi mai bine.

UNDE, CAT, CUM
Pe net, la expertcadouri, 18 RON.

TIME Person Of The Year 2011

In 2011, protesters didn’t just voice their complaints; they changed the world.
Am pariat pentru 99% si pentru Arab Young Protester...


Cover story time despre The Protester.


During the bubble years, perhaps, there was enough money trickling down to keep them happyish, but now the unending financial crisis and economic stagnation make them feel like suckers. This year, instead of plugging in the headphones, entering an Internet-induced fugue state and quietly giving in to hopelessness, they used the Internet to find one another and take to the streets to insist on fairness and (in the Arab world) freedom.

Cinci lucruri pentru blog

Desi am blog de peste 5 ani, nu sunt obisnuita sa fiu tratata ca bloggerita pentru ca nu ma consider deloc una. Ruxandra Predescu insa zice ca as fi si imi da o tema de gandire si de scriere: cinci lucruri pe care intenţionez să le fac cu şi pentru blogul meu.

 Pai, in primul rand as vrea pentru blogul meu sa-mi fac un blog, adica sa-mi cumpar un domeniu. Nu stiu cum sa fie pentru ca lumea imi zice ca lostandfounddesk e lung si greu de tinut minte. Dar mie imi place. Cum m-oi hotari, asta e primul lucru pe care o sa-l fac: sa plec dupa ani de pe blogspot.

 In al doilea rand, cliseicul o sa scriu mai des.

 In al treilea rand, o sa scriu mai bine si o sa ma bucur mai mult de el.

 In al patrulea rand, o sa scriu si mai defocusat...este un blog personal si mi imi place varietatea, diversitatea.

 In al ultimulea rand, nu o sa ma mai uit la analytics.

 Cam asta o sa fac pentru blogul meu. O sa-l fac blog personal oficial si neoficial.
 p.s. sa ma ierte Ruxandra ca nu dau leapsa mai departe, dar, nefiind bloggerita, mi-e greu:)

Idee de cadou nr. 16: Dulce de leche



In categoria cadourilor homemade, DIY intra si mancarea: turta dulce, lamaita sau prajitura alba ca zapada...ambalate frumos sunt cadouri frumoase, cu suflet in ele, deci e de bine.
Va propun azi un dulce foarte dulce si bun si delicios care are si dulce in titlu. E vorba despre dulce de leche, desert traditional argentinian.

Va trebuie o conserva de lapte condensat (In Bucuresti se gaseste la Bacania Veche). Dar, sigur gasiti o conserva de lapte condensat pe undeva.

Reteta e simpla: puneti o carpa pe fundul unei cratite. Puneti conserva. Acoperiti cu apa. Puneti cratita-instalatie la fiert. Fierbe 3-4 ore. Dupa 3-4 ore, luati de pe foc, deschideti...iese un fel de caramel megasuperultra cel mai bun.

Luati niste borcane frumoase si turnati in ele dulce de leche...apoi puneti capac din carpe colorate. Eu am idee asta de la Diana care a facut tare frumos o data...cateva borcanase valorand cat un miliard cadouri.

foto: Lucian Stanescu si foto cu borcane simple Adriana.

CAT, UNDE, CUM
Pai...4 ore, o cutie de lapte condensat (5-7 RON) si un borcan frumos din camara sau de pe unde aveti + niste bucati din camasa aia in carouri mici pe care nu o mai purtati de o suta de ani pentru realizarea unui capac textil colorat:)

Idee de cadou nr. 15: Crea Shirt sau Crea Fish





Un tricou pentru copii, alb si cu desen pe piept. Desen doar conturat. Inauntru un set de carioci eterne, adica un set de 6 markere textile. Adica, ce lasa urme care rezista la spalari multiple. Iata un tricou creativ, pe care copilul si-l va putea colora cum vrea el.

UNDE, CAT, CUM
Online, de pe jokids.ro. Exista marimi diverse si desene diverse si costa 68 RON.

p.s. alternativ puteti sa luati un sort , pe care sa il coloreze...e Sort Crea Fish

12 December 2011

Idee de cadou nr. 14: Fără bani, Borcane cu amintiri si lucruri frumoase



Se pot face si cadouri fara bani daca ne punem umpic mintea sa lucreze si sufletul sa fie creativ.
De exemplu, se ia un borcan de 800g sau unul mai frumos daca aveti prin casa. Se pune o eticheta: Amintiri dragi si inauntru se pun hartii si hârtiuțe cu povesti de-ale voastre sau poze care sa contina amintiri in ele. Puteti asezona cu bomboane colorate. La un necaz puteti folosi si o sticla de plastic:)

Bafta!

CAT, UNDE, CUM
0 RON, in inima voastra

Mai multe cadouri DIY.

Idee de cadou nr. 14: ciocolata cruda


Nu stiu daca v-am mai zis ca mie imi place de Gianina. Nici nu prea conteaza. Gianina viseaza si aduce in Romania cea mai cruda ciocolata si probabil va este cunoscuta dupa Amarui de Ciocolata.Si cam cea mai buna. E atata de buna, incat are antioxidanti in ea si umpic de ciocolata face cat 2 cafele, si gustul amarui de fapt e invaluitor...eu nu am mai mancat ceva mai bun de multa vreme si de aceea recomand cu mult, mult drag ciocolata de la Amarui de Ciocolata.

UNDE, CAT, CUM
Detalii puteti cere pe mail iubesc@amaruideciocolata.ro
Se pot comanda online de la Magazinul Amarui de ciocolata cruda.

Idee de cadou nr. 13: amigurumi


Amigurumi sunt niste jucarii crosetate si umplute pe dianuntru cu material. Sunt colorate, vesele inedite, deci un frumos cadou.

UNDE, CAT, CUM
Eu le-am gasit la Atelier de vis.
Nu stiu cat costa, dar dati un mail la atelierdevis@gmail.com

Idee de cadou nr. 12: Board Games-Dominion sau Carcassonne



Pentru prieteni mai jucausi un board game ar fi un caodu frumos, util si umplator de multe dupa-amizezi si nopti misto. In plus, ati putea beneficia si voi de cadou ca ati juca impreuna:)

Carcassonne e mai simplu
Dominion umpic mai complex

dar amandoua sunt cadouri perfecte.

CAT, UNDE, CUM
Fie la Red Goblin, in Bucuresti
str. Stanislav Cihoschi nr.10
Sector 1, Bucuresti
office@redgoblin.ro

fie pe net: RED GOBLIN
Cumpara DOMINION 160 RON
Cumpara CARCASSONNE 95 RON

09 December 2011

Idee de cadou nr. 11: Un quilt colorat



Se spune ca o patura iti tine de cald, dar un quilt iti tine de dragoste si iti incalzeste sufletul.
Quilturile sunt paturicile alea frumoase-frumoase cu patrate diferite, cusute intre ele de mana. Eu am aflat despre o doamna care face quilturi (pe langa multe alte lucruri pe care le face de mână). Puteti vedea ce iese din mana ei pe Quilt Univers , "un loc special de matlasat vise, de urzit prietenii si de "peticit" bucurii pentru cei dragi".

CE, CAT, CUM
Nu stiu cat costa exact, cred ca tine foarte mult de dimensiuni, stiu ca dureaza ceva (deci trebuie data o comanda ferma cat mai repede) si mai stiu ca doamna este foarte serioasa.
Contact: danielagugurel@yahoo.com

Quilt-urile de mai sus sunt din albumul My Quilts a doamnei sus-mentionate.

Lansare Ivcelnaiv- Versez


Am fost si eu la Carturesti ieri, la o lansare de carte de poezie. A fost atata de multa lume si atat de multi oameni care zambeau. Faptul ca am vazut oameni care zambeau, oameni frumosi, tineri, energici, cu ochii curati...m-a umplut de bucurie.

Eu ador naivitatea si pe Ivcelnaiv. Cred ca v-ati prins pentru ca vorbesc despre el peste tot, de fiecare data cand am ocazia. De ce? Pentru ca mi se pare extraordinar ca exista poezie contemporana care nu e plina de filosofii doar de poet intelese. Exista poezie care are rime ce te fac sa tresari, exista poezie care are idei bagate in ea...exista Ivcelnaiv. Mai mult, cartea are suflet si mai mult adaugat de Vali Petridean cu desene frumoase, frumoase, frumoase

Nu stiu sa vorbesc mai frumos despre lansare, dar au facut-o altii:
Iv cel Naiv şi cartea lui – s-a lansat Versez | Bookaholic

Versez | Laurentiu Buica

Cum nu l-am văzut pe Iv cel naiv, dar l-am auzit | Republica Culturala Chineza

Iversuri | Cosmin Alexandru

Naiv cel Iv | Semanticus

si mai sunt...si ce bine, ce bine!!!

p.s. nu am prins nici macar o briosa cu mesaj. Mi-ar fi placut tare sa o prind pe aia cu mesajul "O sa fie bine"

08 December 2011

Idee de cadou nr. 10: Bilete la Saltimbanco, Cirque Du Soleil


Compania internationala Cirque du Soleil vine in Romania si va prezenta spectacolul "Saltimbanco" la Bucuresti.
Spectacolul e in Pavilionul Central din complexul Romexpo, in perioada 8-12 februarie 2012.

"Saltimbanco" este un nume ce provine de la sintagma "saltare in banco" (a sari pe banca). Saltimbanco este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil şi a fost prezentat începând cu 1992 de nenumărate ori cu casa închisă publicului din lumea întreagă (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelandă), în total peste 11,5 milioane de fani entuziaşti. În 2007, spectacolul a fost readaptat.

CAT, CAND, UNDE

Biletele se pot cumpara de pe eventim.ro

Programul reprezentaţiilor (8-12 februarie 2012):
Miercuri, 8 februarie, ora 20.00
Joi, 9 februarie, ora 20.00
Vineri, 10 februarie, ora 20.00
Sâmbătă, 11 februarie, ora 16.00 şi ora 20.00
Duminică, 12 februarie, ora 12.00 şi ora 16.00

Preturi bilete:
Level 0 VIP 328,32 lei
Level 0 Tribunes 218,88 lei
Level 1 Tribunes 120,38 lei
Premium VIP seats 328,32 lei
Premium seats 286,54 lei
Level 00 Front Row 437,76 lei
Bilete reduse pentru copii

07 December 2011

Idee de cadou nr. 9: Minirock- cadou pentru beberock, gradirock, parinti rock




Un cadou pentru copii cu pariniti rock...Aveti de ales intre BebeRock, GradiRock, Rock la scoala, Parinti rock, gravide rock s.a.m.d. Mesajele sunt foarte simple, putine, deci alegerea nu va fi grea. Preturile sunt mai mult decat convenabile si cred ca zambetul smuls parintelui copilului garantat.

UNDE, CAT, CUM
La minirock.ro - este pentru cei care au ceva de spus chiar inainte de a putea vorbi!

Online de la minirock.ro cu preturi de la 15 lei la 30 lei (un body rock) sau 40 lei un tutu rock negru pentru fetite la 100 lei trening-uri rock (rockerii poarta trening?)

Alte date de contact:
MINIROCK PUNCT RO
contact@minirock.ro
Telefon: 0742566300


Idee de cadou nr. 8: Niste casti frumoase, ca ale Magdei



Eu am o colega draguta care se numeste Magda. Bine, am mai multe colege dragute. Dar, dintre toate, Magda are cele mai frumoase casti, invidia intregului birou si mai ales a mea...
Castile ei sunt colorate si au o forma interesanta. De aceea, cred ca ar fi un cadou primit cu bucurie de un om care are la ce sa le foloseasca.

Castile Magdei au denumirea stiintifica Casti Urbanears Plattan si sunt: "Casti clasice si moderne in acelasi timp, functii inovative si tehnologie de ultima ora. Casti fullsize pentru un sunet bogat. Se pot strange ajungand la dimensiunea unui pumn pentru a le transporta usor. Pe cablu au microfon si controller. Compatibil cu telefoane cu jack clasic audio de 3,5mm."

UNDE, CAT, CUM
Se pot lua online de la coolbazaar.ro sau
Afla mai multe: office@coolbazaar.ro sau la telefon 0740 20 20 01

Costa 259 de lei.

06 December 2011

Idee de cadou nr. 7: Wood Be Nice, fotografii pe lemn


Desi suna cumva ciudat sa pui fotografii pe lemn, niste oameni imaginativi aplica o metoda interesanta si cu rezultate care pot impresiona si, deci, deveni un minunat cadou.

Cum functioneaza?
Tu dai fotografia si ei o transpun pe lemn masiv, antichizat si imbalsamat cu ulei de in, pentru a fi rezistent in timp.
Toate lucrãrile sunt realizate exclusiv manual, începând cu tãierea lemnului, slefuirea, antichizarea si finalizarea lucrãrii.

CUM, CAT, UNDE
Se pot face comenzi online la Wood Be Nice si obtine detalii la
0727.434.989 , 0723.348.522
sau prin mail la:
contact[]woodbenice.com

Dureaza cam 3 zile executia.

Costa intre 90 lei (format dreptunghiular ~1/2 din A4) si 250 lei (A3 cu paspartu).

Idee de cadou nr. 6: Markere pentru pahare



Stiti petrecerile alea de mai mult de 2 oameni cand nu se mai stie care pahar cui ii apartine? Solutia pentru aceasta problema atat de importanta, fara solutionarea careia nu se poate trai, este un set de markere pentru pahare.
Acesta poate fi un cadou frumos si colorat si neasteptat.

UNDE, CAT, CUM
Tot online, tot de la Pentru Gatit. sau de la Kitchen Shop de prin mall-uri.
Costa 18 RON setul de 12 markeri de pahare.

p.s. descriere obiect din imagine: Set markers 12 figurine diferite, Party People, marca Vacu Vin Olanda, din cauciuc.
Fiecare prezinta o ventuza cu ajutorul careia se fixeaza pe pahar.
Se poate utiliza la petreceri pentru marcarea paharului folosit.

Idee de cadou nr. 5: Bucătăreli


Pentru prietenii pasionati de bucatareala, gateala, mancare si socializare, un set de fondu poate fi o idee buna. Va face bucuria urmatoarei duminici intre prieteni.

Tot din acelasi film, avem seturile ceramice Emile Henry care pe langa frumusete si culori de-ti vine sa le mananci sunt bune la casa omului ca nu se stie niciodata...

UNDE, CUM, CAT
Se gasesc la Kitchen Store, prin mall-uri, dar si la magazinul online Pentru Gatit.
Setul de fondu - 246 RON

04 December 2011

Idee de cadou nr. 4: Sosete colorate in fiecare pantof



Ca tot e maine Mos Nicolae si tre sa punem lucruri frumoase in papuci, va recomand ceva simplu si colorat. Sosete megacolorate de la Cool Bazaar. Puteti lua multe, multe perechi si pune cate o pereche in fiecare papuc...

Sosetele se numesc HAPPY, deci puteti lega si un mesaj de fericire de fiecare.

CAT, UNDE, CUM
Pentru ca poate va trebuie maine, sunati la coolbazaar pentru comanda si daca nu pot sa vina sa vi le aduca tot maine, poate mergeti direct la depozit sa le luati. Cost 5 lei pereche, deci 10 perechi would do:).

Idee de cadou nr. 3: Povesti pentru copii


ce merg si pentru oameni mari. Este un set de 4 CD-uri audio din colectia Humanitas Multimedia in interpretarea Magdai Catone si Rodicai Negrea. Povestile sunt tare frumoase si tare nestiute. Sunt 4 povesti:
Poveste despre maimute
Legenda florii de aur
Legenda primelor lampi
Yara, zana apelor


Preferata mea este "Legenda primelor lampi" care este despre cum au aparut lampile si de ce are lumea nevoie de lumina, de unde vin zilele si noptile. Povestea se intampla in Haiti si are in mijlocul ei pe o fata, Maria care schimba legile firii.

UNDE, CUM, CAT
Cred ca se pot lua CD-uri si separat, dar toate cele 4 povesti in pachetul rosu "Povesti pentru copii" se pot cumpara online de la Libraria Humanitas si costa impreuna 90 RON.

03 December 2011

Idee de cadou nr. 3: turte, prajituri si alte fantezii




Un cadou potrivit poate fi o cutie mica-mica sau mai mare sau mai mijlocie cu prajituri sau creatii dulci-sarate pline de fantezie.

Ileana Sebe se joaca si puteti apela la joaca ei pe nume Zwei pentru un cadou gustos, creativ si neasteptat: o turta, niste cupcakes sau o prajitura-fantezie.

CUM, CAT, UNDE
Se comanda online, mai precis pe mail, de fapt. Scrieti la ileana@zwei.ro.
Nu stiu cat costa, dar va intelegeti voi:)

02 December 2011

Idee de cadou nr. 2: Tort din scutece



Se nasc multi oameni si poate unii dintre ei sunt copiii prietenilor vostri. De Craciun e greu sa le luati ceva care sa nu fie nici de botez, nici de Craciun (ca inca nu stie copilul ce e ala Craciun) si sa fie si util.
O idee draguta e tortul de scutece de sarbatori care cu siguranta va fi apreciat de parinti.
Ideea ii apartine lui Teo care cand nu gateste, mestereste.

CUM, UNDE, CAT
Se pot comanda online la Teo's Crafts si costa in jur de 150 RON.

01 December 2011

Idee de cadou nr. 1: Versez, Ivcelnaiv


Daca a inceput luna decembrie, luna cadourilor si a cautarii disperate de idei, incep si eu sa pun cap la cap o lista cu sugestii care sper sa va fie de folos. Asadar, incepem. Anul asta m-am hotarat sa dau si informatii practice: de unde puteti cumpara, cat costa, etc. Sper sa fie de folos si astept idei si de la voi (pe cele bune le voi introduce pe lista) pe adresa jitariuc AT gmail.com

O sa incep cu o idee de cadou care imi e top of mind pentru ca eu cred ca este frumoasa si calda si inspiranta si veti reusi sa bucurati cu ea oameni carora le place poezia si nu stiu inca, oameni carora le plac ideile si le cauta zi de zi si tot asa..

Deci, un cadou perfect este cartea VERSEZ a lui Ivcelnaiv. Pe langa poezii cu papadii, cu desert, cu oameni care se cearta la hypermarket si -favorita mea- balerina Ala de un alb stralucitor care traieste in Ulan Bator, cartea cuprinde niste superbe ilustratii, de fapt, foarte multe tablouri facute de Vali Petridean.

CUM, CAT, UNDE
Costa 39,9 si se gaseste pe site-ul Editurii Vellant (nu platiti transport) si in toti Carturestii din Bucuresti si din tara, in Librariile Humanitas, in librariile din cadrul grupului librarium din Cluj, Timisoara si Iasi si va mai descurcati voi.