25 October 2010

Museum Of Everything

Citeam in Business Magazin despre o galerie neconventionala din Londra- Museum Of Everything. Am zis sa caut mai multe despre si am dat de site-ul Museum Of Everything si am zis sa vi-l dau si voua:)

Mai multe: AICI.

Iubire de cartier. Azi, cartierul Militari




Teatrul Masca e si in Militari. Si teatrul are un gard si pe gard sunt prinse Lacatele iubirii.
lacatele sunt prinse doua cate doua si...
Cheiţa cu care au fost unite a fost aruncată cine ştie pe unde. Este o tradiţie veche şi se leagă de un bătrân chinez, pe nume Sun Young, care avea, pe vremuri, un anticariat în zonă. El le-a dăruit unor tineri îndrăgostiţi două încuietori ruginite pe care să le prindă de gardul unei vechi biserici, amplasată în locul actualului teatru, şi apoi să arunce cheile sau să le îngroape.

„Dacă atunci când veţi veni înapoi veţi găsi lacătele şi acestea nu vor mai fi complet distruse de vreme, să ştiţi că dragostea voastră a învins voinţele potrivnice“, le-a spus înţeleptul chinez celor doi iubiţi.

Sursa text: AICI.

Sursa foto: eu

21 October 2010

La noi iti gasesti perechea!


Ce este romanul?

Dincolo de intrebarea care are iz evident de biletel de bacalaureat- proba romana oral- mi-am readus aminte de definitia lui Calinescu: "o scrierea tipic realista, demonstrarea unei idei printr-o experienta"
...si mi-am zis sa o scriu aici, ca sa nu uit.

Big Five sau despre cum sunt oamenii

Big Five este considerat in psihologia contemporana drept unul dintre cele mai revelante si fundamentate modele descriptive personologice. Este denumit si "modelul delor cinci trasaturi principale" si descrie personalitatea individului prin intermediul a cinci factori:

1. Extroversiune
2. Agreabilitate
3. Constiinciozitate
4. Neuroticism (stabilitate emotionala)
5. Intelect (deschidere spre experienta)
EN: Openness, Conscientiousness, Extraversion, Agreeableness, and Neuroticism (OCEAN sau CANOE daca iti plac anagramele)

Si va zic toate astea pentru ca eu mi-am dat seama ca iau in calcul criterii foarte asemenatoare celor de mai sus in selectarea oamenilor cu care ma insotesc, care imi plac sau cu care vorbesc mai frumos.

Detalii: aici

19 October 2010

De ce mi-a placut "Acasa la tata "

Saptamana trecuta am fost la Teatrul Act sa vad Acasa la tata (multumesc pentru recomandare Nicoleta) . O recomand si m-am gandit sa va zic si de ce o recomand.

Mi-au placut asa:
- tema care nu e nici mare, nici mica, ci reala si care e dezbatuta in asa fel incat ajungi si tu sa o dezbati in capul tau
- pentru ca e despre viata la tara vazuta de Mimi Branescu (cum citisem pe undeva)
- pentru ca actorii chiar par oameni reali si joaca exact ca si cum ar fi asa: cu pasiune cand trebuie si fara pasiune cand e cazul
- pentru ca biletul e 40 RON si am simtit ca intr-un mic fel (total insuficient, oricum) am achitat pentru actul artistic {prozaic si material (si deci ancorat in realitate) vorbind}
- pentru ca imi place de cum joaca Mimi Branescu si vroiam sa vad daca imi place si cum scrie si ma intrigase faptul ca e zice asa:
„Toate textele mele de teatru sunt incercari, mai mult sau mai putin reusite. Sunt exercitii destinate in primul rand actorilor. Nu contin mesaje profunde si nici nu-si propun să dezbata teme mari, universale. Din neputinta. Sunt inspirate din realitatea imediată si povestite sincer, cu onestitate.” Mimi Branescu

Deci, recomand tare "Acasa la tata".
Pentru ca se joaca rar, abonati-va la e-news Teatrul Act si primiti din timp pe mail programul ca sa apucati sa va faceti rezervari.

14 October 2010

Job Opening | Editura Publica

Editura Publica isi cauta un om de vanzari - bun comunicator pasionat de business si de carti de business. Noul partener Publica trebuie sa stie sa genereze interactiuni de calitate cu oameni si companii, sa fie convins si sa convinga pe altii ca know-how-ul despre business este important, iar cartile bune pe aceasta tema indispensabile.
Experienta relevanta in domeniu e binevenita.

CV la bogdan.ungureanu AT publica.ro (subiect: "Partener Publica")

Despre Publica: Plată sau curbă, lumea în care trăim continuă sa se transforme. Publica identifică si promovează acele cărţi capabile să producă schimbare. www.publica.ro

08 October 2010

Self promo (In social media e ca in liceu)|Digital Report

Am scris un articol pentru Digital Report despre care poate ati aflat deja; daca nu ati aflat, puteti afla de aici.


In social media e ca in liceu
Zicea cineva mai demult ca lectiile invatate la liceu sunt cele mai tari invataminte pe care le poti aplica in marketing. Sunt atat de bune incat m-am gandit ca ar merge bine si in social media. Si, lectiile sunt astea:

1. Everyone wants to be cool

2. Everyone wants to belong

3. Everyone wants to have fun

Continuarea pe Digital Report.

04 October 2010

test

Ia sa postam si via email

Daca tot am promis

3 posturi/ saptamana

Saptamana pe care v-o doresc superba