26 August 2010

Gloria fara glorie


What Have I Done to Deserve This? (¿Qué he hecho yo para merecer esto?) e facut de Almodovar prin '84 ca omagiu adus neorealismului italian (remember Ladri di biciclette -Vittorio De Sica, s.a.m.d.) dar io n-am prea inteles asta. Am inteles in schimb - din nou- ca viata uneori e prea grea dar ca unii oameni (asa cum e si Gloria, femeia de serviciu din film) suporta greutatea asta atata de firesc incat povestile lor devin cutremuratoare.

In an isolated world, companionship is at a premium

via Futurescoping:

A Japanese cafe concept that’s become quite popular is the pet cafe, where stressed locals can gather to enjoy a meal, a beverage, and some relaxing companionship with a rabbit, cat, or dog. Since many rented apartments in Japan do not allow pets, these cafes offer a safe haven for animal adulation. One example is the Usagi-To Cafe in Nagoya, which is a rabbit-themed establishment that features decorations, toys, and food prepared in the shape of a rabbit (although the rabbits themselves are not on the menu). Since quality pet time is a commodity in Japan, there is an entrance fee and per minute charge.

You can also bring your own rabbit to socialize with the in-house animals, should your pet need time to mingle with its own kind.

05 August 2010

Ce-ar face Google?


Am niste produse in frigider. Cum ar fi sa am un display pe usa frigiderului care sa imi spuna:
- exact ce provizii mai am
- cand ar trebui sa fac cumparaturi
-care este lista de cumparaturi pentru refacerea stocului de provizii din frigider
-ce retete as putea pregati cu ingredientele pe care le am in frigider.
Ei bine, asta ar fi un frigider care ar gandi ca Google.

Merg la un restaurant. Meniul electronic imi arata:
-care este cel mai solicitat produs/fel de mancare
-cei care au comandat la felul I supa de rosii au mai comandat: vita cu cartofi cu rozmarin la felul II si panacotta la desert sau...x combinatii
-cei care au mancat dorada in crusta de sare au baut vinul X
Ei bine, asta ar fi un restaurant care ar gandi ca Google.

Ce-ar face Google?| Jeff Jarvis_Editura Publica


Cateva idei
pe langa aia cu democratizarea internetului si cum fiecare avem o voce si tot asa:

-cu cat controlezi mai putin (tu, ca brand) informatia, cu atat obtii mai multa incredere de la consumatori. CONTROLUL este invers proportional cu INCREDEREA
"Simplitatea inseamna sinceritate. Sinceritatea inseamna onestitate. Onestitatea este echivalenta cu a fi uman. A fi uman inseamna a te afla in conversatie cu altii. A te a afla in conversatie cu altii este egal cu a colabora. A colabora inseamna a ceda controlul"=> prima lege a lui Jarvis "Dati-ne controlul si noi il vom folosi"

-fragmentarea/ nisarea industriilor, moartea industriei de masa "Nu exista mase in sine. Exista doar feluri de a-i percepe pe oameni drept mase" (Raymond Williams-1938)

-"gratuit" este un model de business-> "cum poti tu ajunge primul la gratuitate"

-google este cea mai mare baza de date cantitative si calitative despre consumatori

-PERSONALIZAREA produselor sau serviciilor este direct proportionala cu SUCCESUL

Si Jeff Jarvis ia industrii si incearca sa le suprapuna modul de gandire Google: deschidere, interes maxim pentru orice actiune a consumatorului si inregistrarea ei in baze de date care sunt folosite cu adevarat, gestionarea eficienta a feedback-ului, gratuitate, comunicare bi-directionala reala, etc.

Restul in carte: Ce-ar Face Google? | Jeff Jarvis | Editura Publica, 2010

04 August 2010

Vacanta de vara


5-25 August: vacanta.

Decât O Revistă vă cere părerea şi ajutorul

Decat O Revista

Ce branduri credeţi că se potrivesc cu DoR? Dacă e să reziste pe termen lung, proiectul ăsta are nevoie de reclame. Daca e să publicăm reclame, vrem să fie unele bine făcute, cu poveste. Vă rugăm, aşadar, să alegeţi brandurile active în România pe care le vedeţi promovate în DoR. Voi faceţi lista, noi îi abordăm.

Va rog sa lasati comentarii pe contul de facebook sau trimiteti un mail la dor@decatorevista.ro Orice idee buna e binevenita.

03 August 2010

Anunt job: Om de vanzari - bun comunicator pentru Editura Publica

Editura Publica angajeaza un om de vanzari - bun comunicator pasionat de business si de carti de business. Noul coleg Publica trebuie sa stie sa genereze interactiuni de calitate cu oameni si companii, sa fie convins si sa convinga pe altii ca know-how-ul despre business este important, iar cartile bune pe aceasta tema indispensabile.

CV-uri la bogdan.ungureanu AT publica.ro cu titlu mail "Partener Publica"

Despre Editura Publica: Plată sau curbă, lumea în care trăim continuă sa se transforme. Publica identifică si promovează acele cărţi capabile să producă schimbare.