29 January 2010

23 January 2010

Tom Waits says

"My kids are starting to notice I'm a little different from the other dads. "Why don't you have a straight job like everyone else?" they asked me the other day. I told them this story: In the forest, there was a crooked tree and a straight tree. Every day, the straight tree would say to the crooked tree, "Look at me...I'm tall, and I'm straight, and I'm handsome. Look at you...you're all crooked and bent over. No one wants to look at you." And they grew up in that forest together. And then one day the loggers came, and they saw the crooked tree and the straight tree, and they said, "Just cut the straight trees and leave the rest." So the loggers turned all the straight trees into lumber and toothpicks and paper. And the crooked tree is still there, growing stronger and stranger every day."

Azi avem nişte inpiraţionale dintr-astea

Că tot răsfoiam notiţele, am zis să vă fac părtaşi la o parte mică: aia cu citate pe care le adun că poate le pun în vreo prezentare, poate mă vor face să râd la un moment dat sau pur şi simplu pentru că pe moment suna bine deşi înţelesul lor nu îmi e extrem de clar (da, cred ca vi se întâmplă şi vouă):

“You can never cross the ocean unless you have the courage to lose sight of the shore.”
- Christopher Columbus

“Your attitude, not your aptitude, determines your altitude.”
- Zig Ziglar


22 January 2010

Semne de carte


care ţin cont de carte.
Sursa: Icoeye.

Nişte recorduri

ciudate: un om a îmbrăcat 83 de tricouri într-un minut, de exemplu.
Mai multe: AICI.

Să ne odihnim capul


şi să privim în linişte nişte bărci de aici.

Orice familie are câte un secret, unele familii având chiar mai multe

Cam aşa (sau, mă rog, ceva de genul ăsta) sună tagline-ului filmului Festen. Dar informaţia asta e destul de puţin importantă.
Filmul se supune principiilor Dogmei, deci fără sunete suplimentare, fără post-producţie, camera în mână şi tot aşa.
Pentru mai multe detalii, cred ca trebuie sa vedeţi filmul.

14 January 2010

Circus Hotel | Berlin

Am continuat seria articolelor de pe Travel. De data asta recomand un hotel minunat în Berlin: Circus Hotel. Poate vă e de folos.

De interes

Dilemele anului 2010 in Business Magazin.

08 January 2010

Ikea in cinematografe/ Lansare catalog

Ştiţi că după Biblie, catalogul Ikea e cea mai tiparită "carte" din lume. Ei bine, azi avem o surpriză de la Ikea, din Austria: lansarea catalogului Ikea în cinematografe.


Vezi alte exemple de comunicare Ikea pe Lost & Found Desk:
- lansare catalog Ikea Germania: AICI
- utilizare mişto a social media by Ikea: AICI

Şopârla sau sinuciderea

Am luat şi eu la întâmplare două cuvinte mai importante din filmul Last Life in the Universe (Ruang rak noi nid mahasan) pentru a le pune ca titlu unei călduroase recomandări.

Unul dintre cele mai frumoase filme recuperate în ultima vreme.

07 January 2010

De râs şi de plâns


Excluzându-l pe iubitul meu, cel mai tare mă face să râd Roberto Benigni. Unul dintre filmele cele mai frumoase (La vita è bella se pune la capodopere, nu la filme) făcute de el este Il Mostro. Am râs mult si bine.

Şi pentru că tot am ajuns la Roberto Benigni, vă recomand şi La tigre e la neve. Este printre cele mai frumoase comedii sensibile pe care le-am văzut.
p.s. si nevastă-sa e minunată.

De prin parc

Le povesteam (din pacate, pe mail) Adinei si Dianei cateva lucruri pe care le-am observat la un loc de joaca pentru copii. Va zic si voua, poate va amuzati.

- de exemplu, prescurtari de nume de copii; o mama il striga Dav pe David, alta- Vladi pe Vladimir; oamenii romani nu se prea pricep la prescurtari;

-mamele isi mint copiii- le zic " hai sa mergem acasa sa mancam si ne intoarcem dup-aia in parc" si nu se mai intorc;

-alte mame incearca sa para intelectualo- educative si le striga in gura mare copiilor "marinica, fii civilizat!";

-la diminutive mamele sunt praf sau extrem de imaginative si astfel jucariile devin jucarici in "strange-ti jucaricile";

-alte mame sunt intelepte si cand vine copilul si le zice "mami, mami, matei e rau" ele zic "nu, mai, vlad, nici un copil nu e de fapt rau, in esenta" :));

-altele isi educa copiii in extrema civilitate de ajung unii sa zica altor copii-prieteni cand pleca din parc "la revedere, copii!" de zici ca joaca intr-un film romanesc recent cu scenariu prost facut sa sune doar bine pe hartie, si nu si in realitate;

-majoritatea mamelor vorbesc la persoana a III-a, nu a II-a cu copilul lor: "Ce vrea David sa manance azi acasa? Ciorbica?". Inutil sa iti zic ca ea vorbeste cu David direct care sta si se uita cu ochii mari la ea de parca e nebuna si numa' el stie ce gandeste in capul lui.

Cam asta in mare; mai e toboganul cu aripi de avion si copiii practic se leagana pe aripile de avion (nu adevarate) si cel mai frumos e cand pleaca vreo 4-5 copii, capeteniile de grup si in maxim 10 minute de goleste parcu de zici ca pentru aia 4-5 stateau toti; pleaca exact ca termintele, repede, pe rand; practic, evacuarea parcului se face in 10 minute;

O sa va mai povestesc.

04 January 2010

Urări

Să aveţi parte de un an plin de oameni buni şi de lucruri frumoase!