31 March 2009

Un film cu un carucior ce apare de multe ori in cadru


I-am zis unui amic despre L'enfant si mi-a zis: "a...da ...mi-aduc aminte. E filmul ala unde apare mult un carucior". L'Enfant-imi dicteaza acum R. ca io nu stiu cum sa-l descriu exact- este un film de iubire, e o poveste de iubire murdarita de noroiul de pe starzile unui oras anonim.

Filmele bune nu-s neaparat mari

Stiam, dar nu formulasem asa de clar. Am reusit cu ajutor umpic dupa ce am vazut Band's Visit sau Bikur Ha-Tizmoret. Un film israelian care nu a fost acceptat la Oscarurile de film strain (si mai bine) pentru ca avea mai mult de jumate din replici in engleza.

Nu, in film nu se prea intampla nimic. Va zic doar ca in film joaca Alexandria Ceremonial Police Orchestra. Da, personajul principal este colectiv: o minifanfara din Egipt si se individualizeaza incet in film in personaje si povesti personale.

28 March 2009

Interviu Mario Garcia

Un interesant interviu cu Mario Garcia pe Hotnews (de Costin Ionescu): AICI. Cateva idei:
* Orice publicatie are acum sansa sa se proiecteze "in anul 2012, primul an cand oricine implineste 22 de ani nu-si va aminti cum era viata fara internet".
* Acum este momentul pentru schimbarile de concept de presa.
* Pentru un ziar, cea mai grava greseala este sa continue sa vada ziarul tiparit drept SINGURUL mediu.
* Ziarele sunt facute sa fie citite. Online este ceva ce FACI, la care participi.

Blogul lui Mario Garcia: AICI.

Doua stiri in scroll, la CNN

- Japonia a castigat Campionatul Mondial de baseball.
- Jamie Oliver va gati o cina speciala pentru invitatii de la G-2o.

27 March 2009

Cea mai fericita fata din lume sau despre filmul pentru care am dat o begonie


Normal ca nu mai erau bilete la Studio. Asa ca am sunat de dimineata si am rugat-o pe doamna de la bilete sa gaseasca cumva doua ascunse. Inca ma incapatanez sa cred ca se poate tot ce vreau eu. S-a putut. I-am oferit o begonie cadou cand am luat biletele. A luat begonia si mi-a dat doua bilete.

In fine...si asa am ajuns sa vad ieri Cea mai fericita fata din lume, un film pe care il asteptam pentru ca are un titlu frumos, pentru ca imi starnise interesul de la Berlin si pentru ca e primul filmul a lui Radu Jude si pentru ca in general e inca un film romanesc...si nu in ultimul rand pentru ca sunt curioasa din fire.
E OK, fara a fi minunat. Ma gandesc ca poate povestea e prea de insight si oamenii care au asistat pe la filmari diverse (prin publicitate mai ales) s-ar putea sa nu fie surprinsi deloc. Pentru cei care nu au asistat, efectul de surpriza si de vraja a "behind the scene"-urilor s-ar putea sa fie garantul placutului filmului.

Alt film despre exact ce stim in realitate. Filmul nu inventeaza nici o lume, ia o poveste si o zice. O zice bine, scenariul e OK, cuvintele curg din gura normal si natural daca indepartam micile over-dramatizari pe ici, pe colo.

Cred ca cel ami mult mi-a placut titlul si cum joaca Andreea Bosneag.

25 March 2009

L'odeur de la papaye verte


sau in limba din Vietnam Mùi du du xanh, este un film. E frumos filmul. Cam ca numele lui, asa.

Idei de naming statii de metrou? Anyone?

Numele unor statii de metrou nu reflecta realitatea in care traim. Pe bune? Voila: Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Timpuri Noi, Aparatorii Patriei, IMGB, Depoul IMGB, Laromet, Linia de Centura, Policolor si cre ca mai sunt.
Cine are idei, sa zica: contact@metrorex.ro.

Mai multe si sursa: AICI.

23 March 2009

Despre carti, filme si PR

Am raspuns Andrei la niste intrebari pentru rubrica VIPr de pe blogul apPRentice. De fapt, m-am simtit in prima parte ca si cum as fi raspuns unui oracol. Uite de ce:

Cartea pe care ar mai citi-o de 10 ori este: am să zic 3, ca să nu zic 10: „Momo” de Michael Ende sau „O experienţă personală” Kenzaburo Oe şi „Tocaia Grande” de Jorge Amado.
Şi filmul pe care l-ar mai vedea tot de atâtea ori: zic tot 3, ca să nu zic 10 - „Paris, Texas”, „The Cave Of The Yellow Dog”, „Big Fish”.


Daca vrei sa cititi si alte raspunsuri o puteti face pr blogul apPRentice.

Despre un film cu multe fantezii in el


Taxidermia inseamna stiinta aia sau arta de a impaia animale. Nu, nu are legatura cu taxiurile.

Taxidermia despre care scriu io umpic aici este un film al regizorului György Pálfi. Un ungur, da. In film este vorba cumva de perioada comunista, dar parca asta nici nu conteaza. Cand vezi un om ce se crede ofiter si are un sclav aparent care are fantezii erotice la atingerea lumanarii de corpul sau, cand un om mananca enorm si se indragosteste de Campioana la Mancat Carne, cand un altul impaiaza un embrion uman si il baga intr-un breloc...banuiesc ca vrei sa afli legatura dintre ele.

O poti face uitandu-te la filmul asta. Care e foarte misto.

20 March 2009

Daca e vineri, e Radio Blau Blau

De la Cici si de la Blau Blau am primit un radio de ascultat pentru ziua de vineri.
Enjoy AICI.

Meatout - Ziua Fara Carne/ 20 martie

Aseara in Control niste baieti imparteau pliante cu Meatout. Era realizate de Societatea Vegetarienilor Romani si erau impartite in cadrul unui minieveniment de anuntare a Zilei fara Carne (20 martie).
Ce mi s-a parut misto a fost ca pe langa pliantul propriu-zis au impartit si flyere cu retete vegetariene: falafel, tocanita de naut, prajitura de ciocolata, musaca vegetariana, salata de telina, icre de soia, etc.

Despre dieta vegetariana AICI.
Despre MeatOut: AICI.

p.s. una dintre zicerile de capatai ale vegetarienilor ii apartine lui George Bernard Shaw: “Animalele sunt prietenii mei si eu nu imi mananc prietenii”.

18 March 2009

Vanzarile de sampanie au scazut. Serios?

Am fost ieri la Luxury Days si cu ocazia asta am aflat mai multe lucruri pe care as vrea sa vi le impartasesc:
- hotelul Carol Parc undeva,pe langa parcul Carol, ascuns intr-o lume care are inca piatete si strazi pavate cu piatra;
- industria de lux din Romania are niste potentialitati si niste oportunitati, dar cam putine;
-sampania nu se mai bea asa de mult in vremuri tulburi precum cele pe care le traversam;
- hotelul Radission are un grad de ocupare de 20%, iar de Four Seasons si de lantul Mandarin Oriental putem sa uitam momentan;
-multe dintre magazinele de bijuterii de pe Magheru vor introduce optiunea de inchirere a bijuteriilor, obicei practicat fara prea multa jena in strainatate.

O analiza pertinenta facuta de CPP, organizatorul evenimentului gasiti la Oliver Petcu, pe blogul CPP news. Analiza include amanunte si date pentru fiecare sector de lux.

Cele mai putin afectate zone:
- SPA
- well being (gourmet, organic)
- parfumerie (luxury)
- fine wines & spirits

Mult mai multe si interesante detalii in analiza pietei de lux din Romania 2008: AICI.

16 March 2009

Le scaphandre et le papillion

O poveste cam cutremuratoare si se pare ca adevarata a editorului Elle, Jean-Dominique Bauby. Filmul e filmat asa printr-un singur ochi. Un ochi care vorbeste, care scrie un roman, care iubeste si arata asta, care uraste si se vede si tot asa.
O sa va prindeti cand vedeti filmul. Pe care film ar fi frumos sa il vedeti. V-ar placea.

13 March 2009

Loose weight @ our fitness club


via

O recomandare

Poate multi dintre voi o stiu pe Andreea Ionescu ca "Andreea Ionescu, directorul de marketing de la Sensiblu". E bine si asa, desi e mult prea putin si pacat sa o stii pe Andreea doar asa. Acum Andreea si-a inaugurat si blogul de business unde scrie despre lucruri care ii trec prin cap si prin fata ochilor zi de zi. Sunt lucruri valoroase, citind randurile cu rabdare veti observa insight-uri puternice si idei de marketing cinstite si clar rostite. Ceea ce la noi se intampla mai rar.

Urmariti blogul. Mereu fresh si mereu consistent. Fara mult bla-bla. Fara multe artificii, insa cu multe, multe idei. Cred ca nici macar nu se numeste prea pretentios "Book of Marketing"

PR & AD Fair 2009


Avem un stand frumos cu citate multe si pesti si mai multi la PR&AD Fair.
Multe CV-uri primite si multe, multe intrebari. Sper ca pe majoritatea sa le lamuresc maine la seminar. Roxana ma va ajuta cu sfaturi utile si foarte, foarte practice pentru studenti.

11 March 2009

Tropic Thunder


Ben Stiller avea de mult timp in cap sa regizeze un film pe tema "fake boot camp"-urilor pe care le vazuse el cand a venit prima oara la Hollywood. Astea erau un fel de tabere de instruire pentru actorii care urmau sa fie parte a unor filme de/cu/despre razboi.

A reusit sa materializeze ideea in 2008 prin TROPIC THUNDER. A facut-o foarte bine si foarte, foarte amuzant. Filmul a fost premiat de mai multe jurii pentru "Best Casting Ensamble": mentionez doar un Tom Cruise genial, pe care abia o sa-l recunoasteti, un Robert Downey Jr. negru si un Ben Stiller intre drama si comedie.

Enjoy!

10 March 2009

Amalia respira adanc si carti pentru orfani la Teatrul Act

Piesa "Amalia respira adanc" se joaca la Teatrul Act (unul dintre teatrele mele preferate alaturi de Teatrul Foarte Mic). Este un fel de monodrama care pare sa fie despre comunism la inceput si sfarseste prin a fi despre oameni si despre problemele si zbuciumarile astea ce se intampla in general in suflete.

Textul piesei: Alina Nelega si poate fi citit pe Liternet.

Tot la Act se strang carti. Cand mergeti la piesa (orice piesa), luati si o carte cu voi. E un cosulet langa garderoba. O lasati acolo, in cosulet si pe foaia alba de langa scrieti numele vostru si titlul carti. Apoi verificati pe net unde a ajuns cartea. Mai multe detalii pe cartipentruorfani.ro.

09 March 2009

The Fisher King


Din ciclul "cei ce n-au vazut sa vada, cei ce au vazut, sa revada" va aduc azi in atentie The Fisher King a lui Terry Gilliam. Cred ca e printre putinele filme unde Robin Williams chiar imi place.

Un fel de citat din multele remarcabile din scenariu: Jack Lucas: [drunk and talking to the Pinocchio doll] You ever read any Nietzsche? Nietzsche says there's two kinds of people in the world: people who are destined for greatness like Walt Disney... and Hitler. Then there's the rest of us, he called us "the bungled and the botched." We get teased. We sometimes get close to greatness, but we never get there. We're the expendable masses. We get pushed in front of trains, take poison aspirin... get gunned down in Dairy Queens.

Mihai Traistariu & C.C. Catch & Ghiocelul de Argint

Stiti deja ca primesc comunicate de presa de pe adresa PR Mihai Traistariu pe teme diverse precum "Mihai Traistariu are o clona!" AICI sau despre firma de taxi a lui Mihai, etc.

Nu mai primisem de vreo cateva saptamani. Dar, in uichend au venit vestile: Mihai Traistariu va canta in duet cu C.C. CATCH!

In mesaj sunt incluse doua stiri. Pe langa vestea cu C.C. Catch aflam si ultimele detalii din activitatea recenta a lui Mihai. Imi permit sa citez:

Mihai Traistariu - un nou festival , din nou presedinte de juriu !

La Barlad va avea loc pe 20-21 martie Festivalul National de interpretare a muzicii usoare romanesti " Ghiocelul de argint " !
Organizatorii , in frunte cu directorul festivalului - dl. Mihail Manciu , l-au ales ca presedinte de juriu pe solistul Mihai Traistariu.
(...)Mihai Traistariu va oferi , in plus , premiul care-i poarta numele - " Premiul Mihai Traistariu " celei mai bune voci din concurs dupa opinia sa .Cu acel interpret va canta intr-un concert de-al sau si va aparea apoi cu el intr-o emisiune tv.
E al 12-lea " premiu Mihai Traistariu " pe care artistul il ofera . Si lucrurile nu se opresc aici !
Mihai are de gand sa se ocupe in continuare de aceste voci exceptionale .Cantaretul vrea sa compuna fiecaruia din acesti 12 tineri cate o melodie , sa-i inregistreze in noul sau studio de inregistrari - Mihai Studio si sa faca un album cu aceste melodii pe care sa-l produca si sa-l distribuie in toata Romania
.

08 March 2009

Top 10 noutati auto de la Geneva

Promotor face un clasament al celor mai importante noutati auto prezentate la Salonul de la Geneva.
1. VW Polo
2. Chevrolet Spark
3. Dacia Sandero 1.2 MPI
4. Skoda Yeti
5. Renault Megane Sport Tourer
6. Mercedes Clasa E Coupe
7. Peugeot 206+
8. Renault Scenic/Grand Scenic
9. Seat Exeo
10.Renault Clio facelift

Cam nespectaculos.

Povesteam despre atmosfera de la Salonul de la Geneva AICI, in 2007 (daca doriti sa revedeti).

05 March 2009

Un fapt divers despre cafea

As fi vrut sa scriu asta pe stiaica.ro unde am mai scris io lucruri de-a lungul vremii, dar am observat ca e cam in stand by proiectul. Ceea ce regret.
Asa ca scriu aici un fapt divers de tipul "stiati ca".

So,cafeaua este al doilea bun de consum din lume care face obiectul schimburilor comerciale dupa petrol si inainte de carbune, carne, grau sau zahar.(sursa: wikipedia/ fr)

Urban Camouflage


Proiect artistic desfasurat fara anunt sau organizare prealabile intr-un magazin Ikea. Mai multe fotografii si clipuri video: AICI.
Urban Camouflage deals with the question how to camouflage oneself and one’s identity in the urban space. Our costumes are inspired by the «ghillie suits», the military camouflage suit. It was an adventure to wear the suit in the stores because of the conflicts with the employees, the reaction of the customers and also to see the pretty well camouflage effect in a real situation.

03 March 2009

Premiile Gopo 2009

Pseudonimul lui Ion Popescu-Gopo si anume, desigur, Gopo provine de la numele părinţilor săi: numele de fată al mamei sale, Gorenco, şi numele tatălui, Popescu. Scriam asta si mai multe observatii atunci cand am urmarit cap-coada transmisia in direct a premiilor, in 2007.

In 2009 s-au mai schimbat unele dintre lucrurile de atunci, au mai aparut si disparut oamenii, sunt umpic mai multe filme, dar tot prea putine si tot asa.
Rezultatele AICI:
Cel mai bun film – Restul e tacere de Nae Caranfil

Cel mai bun regizor – Radu Muntean, Boogie

Cel mai bun scenariu – Nae Caranfil, Restul e tacere

Cel mai bun actor intr-un rol principal – Dragos Bucur, Boogie

Cea mai buna actrita intr-un rol principal – Anamaria Marinca, Boogie

Cel mai bun actor intr-un rol secundar – Mimi Branescu, Boogie

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar – Ioana Bulca, Restul e tacere

02 March 2009

Cateva sfaturi pentru presa si mai precis pentru conducatorii ei


de aici. Click pe foto ca sa mariti si sa cititi.
To Publishers and Managing Editors of All Hearst Newspapers

Please keep our newspaper NEWSpapers.

Please do not allow them to degenerate into propagandistic organs.

.....

Cateva chestii despre cum isi gestioneaza relatiile publice agentiile de publicitate

Cristina m-a rugat si pe mine sa ii povestesc umpic despre cum isi gestioneaza agentiile strategia de self-PR.
I-am povestit. Ea a gandit, a analizat si a scris. Aici.


Monica Jitariuc, PR Coordinator Friends Advertising, spune că modul de comunicare al agenţiilor de publicitate cu reprezentanţii presei nu s-a schimbat, modificări intervenind la nivelul temelor de interes.
"Modul de comunicare al agenţiilor de publicitate cu presa este, în general, plictisitor. Sau era. Temele cel puţin erau sigur. Ca să exemplific: se vorbea mereu, mereu despre: Cutare care a venit de la X agenţie în agenţia Y reprezentând - nu-i aşa - o achiziţie inestimabilă pentru agenţia actuală unde va face o treaba excelentă. Apoi, se mai zicea de spotul X prim făcut de agenţia Y prim pentru brandul Z. Apoi, despre un nou client pe care agenţia şi-l adaugă în portofoliu. Deci: new people, new work, new clients...cam asta era...şi, din când în când, unii faceau public bilanţul de un an sau de semestru", spune ea.

"Însă, de la începutul anului, am observat o încercare de poziţionare a agenţiilor mai aproape de clienţi. Unele încearcă să se poziţioneze ca «sfătuitori pertinenţi» şi dau sfaturi despre gestionarea crizelor. Unii fac din asta un «core competence» chiar", remarcă Monica Jitariuc.


Mai multe raspunsuri la mai multe intrebari puteti gasi daca va intereseaza AICI.