28 February 2008

Scurt metraje -recomandari-

Ieri seara am vazut la Institutul Francez o serie de 5 scurt metraje + O zi buna de plaja care a luat Ursul de Aur:

Lectia de Box de Alexandru Mavrodineanu (selectie New York Film Festival, 2007),
Tarziu de Paul Negoescu (selectie Berlinale Shorts, 2008),
Alexandra de Radu Jude (selectie Clermont-Ferrand, 2008),
Valuri de Adrian Sitaru (Leopardul de Aur, Locarno 2007),
Stefan de Stanca Radu (Marele Premiu CineMAiubit 2007),
O zi buna de plaja de Bogdan Mustata (Ursul de Aur, Berlinale Shorts, 2008).

si mi-au placut mult. Si cel mai mult mi-au placut oamenii de acolo, tineretea, frumusetea si bunul lor simt.

26 February 2008

Stiri

Lucrez de o saptamana cu agentia Friends Advertising.

Ma ocup de PR.

24 February 2008

Colectionarul de pioneze


Sursa foto: METROPOTAM
Asa se numea o carte pe care am primit-o cand eram mica si care nu mai stiu despre ce era...probabil despre un colectionar de pioneze.


Azi am fost la Galeria Noua la expozitia Colectionari si colectiile lor. Foarte frumos. Expuse erau colectii adunate de la oameni normali, poate chiar si de la tine, care acum citesti.


Sursa foto: METROPOTAM

Erau colectii cu povestile lor:
-colectie de rame de ras (nu am insistat neaparat sa aflu toata povestea)
-colectie de bibelouri salvate de la bunica
-colectia unui medic cu chestii gasite in stomacul sau in gatul pacientilor lui de pana in 10 luni (ace de siguranta, abtibild cu smiley face sau nasturi sau banuti)
-colectia de BD-uri cu Conan Barbarul
-colectie de mamarute, multe si de toate felurile
-colectie de pliculete de zahar de la o domnisoara care a calatorit mult si care bea cafeaua neagra, fara zahar si s-a gandit daca tot sunt pliculetele ei si nu le foloseste, sa faca o colectie
-colectia de perle ale copilului ei, scrise de o mama pe post-it-uri(Toma, 3 ani si ceva"Mami, daca o pup prea mult pe sora mea, nu se strica?")
-colectie de sticulte de parfum, de dopuri, de servetele, de pliculete de ceai.
Dragut.

Sentimente second-hand

Dupa ce niste oameni in alta tara, nu in Romania s-au gandit la un moment dat sa faca un Muzeu al Inimilor Sfaramate unde sa expuna obiecte care povestesc povesti de dragoste cu final nefericit, acum citesc ca AZI, in Romania, la La Scena se intampla ceva miniasemanator:

Sentimente second hand este o expozitie, urmata de o tombola. Ideea e ca cei care vor sa participe sa aduca cate un obiect ( sau mai multe ) ale ” fostilor” ( respectiv ” fostelor ”) , insotite deasemenea de un mesaj. (de aici)

Azi, 24 februarie e tombola si aveti si posibilitatea de a vedea obiectele. Mi se pare misto demersul, dar nu am insa nici un chef sa vorbesc sau sa analizez substanta lui. Daca nici voi n-aveti, poate chiar mergeti.

p.s. oare cum o sa se aranjeze in expozitie urmatoarele: sms-ul ala care mi-a aratat ca nu mai e nici o cale de intors, sms-ul care mi-a dat umpic de speranta, sms-ul dupa care n-am mai dormit patru nopti, privirea lui cand ne-am intalnit accidental in barul ala si io eram cu fetele si el cu baietii, vestea pe care mi-a dat-o o prietena ca el se vede cu altcineva, sunatul telefonului de optzeci de ori, fara ca el sa raspunda...etc....

13 February 2008

O zi buna de plaja si vesti bune de la Berlin


O zi buna de plaja (regia Bogdan Mustata, Romania) a luat premiul cel mare (Ursul de Aur) la Festivalul International de Film de la Berlin, sectiunea scurt metraj.

"Motivatia juriului: Filmul ridica intrebari despre subiectele prezentate decat sa dea solutii pentru rezolvarea lor. Si o face intr-un mod foarte precis si cu totul neasteptat.
Credem ca este un lucru nemaipomenit atunci cand un film iti ramane in minte si te face sa te gandesti la el mult timp dupa ce genericul de final s-a terminat." (sursa: Emanuel Lazarescu pe CineFan)

Cum sa fie mai bine la metrou?


Francezii se pare ca au gasit raspunsul la intrebarea asta. Conform unui studiu mic pe un site mare se pare ca francezii zic ca la metrou ar fi mai bine/ frumos/ etc, daca s-ar indeplini conditiile de mai jos:
1. Mai multa curatenie
2. Mai multa arta la metrou cu rol de personalizare a statiei si diferentiere a ei
3. Mai mult personal al metroului lor (RATP) pe peroane
4. Mai multe scari rulante si cai automatizate de acces
5. Mai multe puncte de vanzare (magazine, etc) de diverse chestii
6. Ameliorarea sistemului de climatizare
7. O atmosfera mai relaxanta (muzica,elente de natura, etc..)
etc...

12 February 2008

Top 10 Ways to Know You Work in PR

de aici via

10. You divide your weekends into 15 minute billable chunks

9. You cringe when you hear jargon like “going forward,” “actionable,” “learnings,” and “incentivize”

8. Whenever someone writes you a letter, gives you a card, etc., you immediately begin editing it

7. Every four years, around presidential election time, you throw things at your TV when you hear “spin” for the millionth time

6. You have permanent scars on your tongue from biting it over and over again…whenever a lawyer has “edits” to your copy, an exec wants you to add some “verbiage” to a speech. The list goes on and on

5. At some point in your career you’ve wondered what class it was as undergrads that journalists got their halos and/or capes

4. Your resume is a “living document”

3. You’ve started drinking in the morning, explaining to your PR buddies, “Well, it’s got to be 5 pm somewhere in the world”

2. With a numb ear, you wearily hang up after a conference call and immediately say “What an *&((&&^!” (Insert expletive here)

1. You’ve been working in this profession for 10 years and your Mom still doesn’t know what you do

08 February 2008

Hans Brinker Reloaded



alte campanii si discutii despre treburile astea cu hans brinker si ce frumos au mai facut ei si agentia lor cu alte ocazii: AICI si AICI.

07 February 2008

Din ziarul Tricolorul,spicuim:

"Disperata ca a fost data afara din PRM ca o masea stricata iar acum i se închid toate usile în nasul ala porcin, tovarasa securista Buruiana nu stie ce sa mai nascoceasca, pentru a se mentine în centrul atentiei si a face rau altora. Fiindca bine ea nu stie sa faca, decît satrei sale tiganesti - asa cum s-a petrecut în cazul tînarului marinar (?!) Flutur Alexandru, pe care l-a angajat la S.R.I., prin "pila" Radu Timofte, cu conditia sa se însoare cu fi-sa mai mare. La fel, l-a angajat pe al doilea ginerica (prezumtiv) la cabinetul parlamentar de la Braila. Dar si pe barbatul ei, "teparul" Sandi Buruiana, la cabinetul parlamentar de la Bruxelles, pe bani grei. Între victimele barbatului ei se numara si generalul Grigoras, care i-a dat aproape 1 miliard de lei, în 2004, ca sa devina senator - jaf pe fata! Dar, ce-a mai clocit mintea purulenta a acestei muieri imposibile?" Aflati AICI.(via Albulescu)

Super Bowl Ad Creative Brief by Advertising for Peanuts

Super Bowl Ad Creative Brief:

Objective:

Make one of the funniest ads ever.

Target:
Men ages 8-80, but not excluding women. Household income 14k - 900k. Whites, African Americans, Latinos and other. Basically every person in America.

Considerations:
Most people will be drunk. Half of them will already be angry. Since this ad is appearing during the super bowl, everyone is expecting this ad to be the funniest ad ever, so don't let them down. Lastly, if consumers don't rate your ad in the top 5, you will be fired.

Mandatories:
Economy is not so good, so keep it low budget.

Advertising for Peanuts

06 February 2008

De urmarit

It's Everyday...din cate stiu eu de mai demult, din faramele unei discutii de acum doi ani, de la Belgrad in spatele proiectului It's Every Day e si Milos Jovanovic.
Ramane de urmarit ... si pe 23 martie aflam mai multe...

Stay tuned.

Later Edit: 23 martie era si anul trecut pe site ca data de reveal, ni se sopteste in casca...
Vedem...poate, poate anu asta, aflam ceva:) Mersi, Adinette:)

Logo-ul Summit-ului NATO



Via Iulian Trasa

Q & A

1 - Cat timp acorzi internetului
2 - Cel mai interesant blog pe care-l citesti
3 - Trimite leapsa catre 5 prieteni/cunostinte/persoane ce citesti frecvent

imi solicita raspunsuri Mihaela Berneaga pe care trebuie sa o cunosc musai intr-o zi.

So...

1- Prea mult timp acord internetului
2- Era un blog care imi placea enorm de tare si care a fost sters/anulat/omorat/distrus/. Se numea Soirs si era pe weblog. Daca stie cineva ceva despre cine l-a ucis, de ce, si mai ales cand va renaste, daca va renaste, sa imi zica si mie. Citesc mai multe bloguri si sunt unele care imi schimba perspective...astea imi plac cel mai mult. Printre ele,Sacul cu Ganduri + inca 5-6 de bloguri.
3- Daca au chef, sa raspunda la cele 2 intrebari de mai sus: Diana Cristea, Loredana Pascal,Fry (daca are vreme),Pinguinul din Sahara (daca are chef) si Vitalie Spranceana.
Am dat si leapsa asta...

KISS



Simple, effective one-liner for The Lung Association in British Columbia.
Agency: TBWA, Vancouver.
via

05 February 2008

In branduri de tari sa ne luptam!




de aici luam o analiza interesanta despre influenta branduirii tarii asupra performantelor turismului si, din aceasta perspectiva, avem un clasament al celor mai rentabile si valoroase branduri de tara in 2007. Australia e pe primul loc, urmata de SUA. Romania nu se afla in top.

Toata prezentarea: AICI.

04 February 2008

Some eventual SUPERBOWL 2008 COMMERCIALS



Azi, Bud:)

Flamenco la inceput de saptamana


La Sevilla se desfasoara intre 2 si 5 februarie cea de 12-a editie a Salonului International de Moda Flamenco.

Sursa foto: © Cristina Quicler / AFP

03 February 2008

Dupa 9 zile de ski

m-am intors. Am fost la Stubai care nu e in Romania pentru ca in Romania mergem la ski doar in week-end...nu ai ce sa faci pe partii o vacanta intreaga.

A fost foarte bine, efortul fizic, aerul curat si inaltimile sunt fara indoiala mama intelepciunii si a curateniei in cap.