31 December 2006

La multi ani !

Un an vesel, cu idei bune si cu dorinte implinite!

27 December 2006

Virale humanum est


Deci, asta cu viralul stiti/stim/am stiut/vor realiza e de viitor. E Viitorul. Redundant...Dar, sa incepem prin a clarifica terminologic.

Viral marketing (si aici o sa dam definitia care mi se pare cea mai acoperitoare si usor de inteles si simpla si clara):

"Viral marketing and viral advertising refer to marketing techniques that seek to exploit pre-existing social networks to produce exponential increases in brand awareness, through viral processes similar to the spread of an epidemic. It is word-of-mouth delivered and enhanced online; it harnesses the network effect of the Internet and can be very useful in reaching a large number of people rapidly." (sursa)

Probabil ca exista definitii si mai bune. Pana una-alta, cateva Tips and tricks for optimizing viral mk gasiti aici.

Pentru ca v-am mai promis topuri, iata 10 Viral Videos You Should Have Seen conform Ad Age.

Printre ele, oamenii alergatori pe banda rulanta sau fantanile arteziene facute doar din mentos si cola si tot asa...

Enjoy!

High Definition

Consider ca este important sa stii cine despre ce vorbeste. Exact despre ce vorbeste.

Aveam o profesoara de istorie in liceu care era de mare exceptie. O Doamna. Avea un caine cu care manca fistic pe canapea si se uita la televizor. Cu noi era exceptionala. Ne spunea ca pentru a ne intelege cu alti oameni trebuie sa incepem prin clarificari terminologice.

Sa stim despre ce vorbim fiecare. Mai tarziu, cand am invatat la facultate despre teoria referentialului mi-am dat seama ca avea dreptate. Fiecare cu ale lui nu inseamna doar ca fiecare isi vede de berea lui, de treaba lui, de cratita ei, ci ca fiecare in discutii face abuz de sensurile pe care le da el cuvintelor, ideilor, conceptelor. Totul depinde de referential. Simplu si aparent banal. Stiu.

Asa... si... profa de istorie ne dadea teze. La teze primul punct era intotdeaua sa definim termeni (da, istorici, politici or whatever).

Si era de ex. "doctrina social-democrata". Daca incepeam asa "Doctrina social democrata este ansamblul de teorii...etc" ne dadea 0 puncte. Ea insista asupra faptului ca "doctrina social-democrata" sau orice altceva ne-ar fi dat de definit nu sunt nimic in sine ci sunt "Termeni care definesc un ansamblu...etc sau ce o mai fi fost"

Deci...termen care defineste...asa ar trebui sa inceapa orice definitie.

Consider ca ar trebui mult mai des sa recurgem in conversatii, prezentari , strategii or whatever la clarificari terminologice. Macar pentru acuratete si de ce nu si pentru sporirea eficientei comunicarii.

Daca nu riscam sa ajungem in situatia unui prieten cu care aveam urmatoarea discutie.
-George iti e prieten?
-Nu.
-Cum ...nu???Asa se vede.

Iar el imi explica faptul ca George e un AMIC. El avand -in sistemul lui din cap-amici, tovarasi si prieteni...clar definiti.

Deci, clarificarea terminologica este necesara mereu. It's simpler this way.

Bonus:
“Watch your thoughts, for they become words.
Watch your words, for they become actions.
Watch your actions, for they become habits.
Watch your habits, for they become character.
Watch your character, for it becomes your destiny.”
(sursa "ThinkExist")

Christmas Tree Zi de Zi


De la Starlink citire produsul creativ e ca un glob...cum se ajunge la el si cum se pune el apoi in valoare, de catre cine si unde,un intreg flux si mii de dezbateri simplu sintetizate in imaginea de mai sus. Draguta felicitare. Enjoy!

21 December 2006

Messenger killed the SMS stars

Nu particip la promotii care cer efort. E greu. Scrisori, stuff.
Daca e usor particip la promotii usoare.
Usoare inseamna sa nu fac io un mare efort de a participa. That is din punctul meu de vedere maxim sa:
-trimit un sms
-sa raspund a o inrebare usoara pe net

Pana acum am participat la 3 promotii.

1/Experienta Vodafone
Era campania cu Hagi te vrea cu el in autocar sa plecati la meci. Am trimis. In timpul unui meci am vazut spotul, am scris HAGI cu caps la numarul indicat pe micul ecran si...message sent. Hagi imi rasunde:"Eram sigur ca vrei sa vii la meci". Apoi la alt meci iara am vazut spotul. Am zis :"mai multe sms-uri, mai multe sanse de castig". Iara am trimis, tot cu caps, HAGI...message sent. Hagi mi-a raspuns:"Da, da, am inteles ca vrei sa vii. Ai mai trimis un sms, stiu, stiu, esti luat in calcul" (redare aproximativa, dar nu departe de textul original).

Mi s-a parut foarte tare. In sfarsit cineva care imi raspunde omeneste, cu cuvintele mele. Agentia cred ca McCann scrie sms-uri misto, pentru oameni, impreuna cu ei. M-a impresionat, reiterez, tonul direct si firesc.

Nu am castigat, normal, dar experienta a fost misto. Inutil sa va spun ca eu (si probabil inca doua sute de mii de oameni) au sunat la numarul ala. Mesajul venea de la Hagi-asta era la expeditor-;)nu, nu a raspuns nimeni...normal, era o chestie "fara numar", presetata...coool

2/ Experienta "Vinul"
Am participat pe vinul.ro la o promotie. Trebuia sa raspund la intrebarea "In ce an s-au infiintat pivnitele Rhein?". Am raspuns si am castigat un week-end pentru doua persoane la pivnitele sus numite . Intrati pe site si o sa vedeti ce superpremiu. E in ianurie.:)si e prima chestie la care am castigat ever.

3/Experienta Coca Cola
Am participat prin sms la o promotie Coca Cola. Nimic impresionant aici.

Revenind la maiestria de a scrie sms-uri oamenilor, sms-uri comerciale dar misto ca raspuns la sms-urile de la concurs Vodafone is by far the best experience I have ever had.

Si sa stiti ca nu cred ca e intamplatoare. Am vazut ca oamenii care stiu sa faca asta sunt cautati intentionat si organizat. Am vazut un anunt McCann -parca- ce cauta oameni care sa stie franceza pentru a deveni copywriteri specializati pe sms-uri.

Bafta!

p.s. Titlul l-am primit mai demult prin sms de la Lorin

Soricel, fugi de-aici...

un banc de pe un blog de-mi place mie:
In apropierea unei piscine, un soarece cu o privire haituita iese din canalizare, rupt de oboseala, murdar, abia tragandu-si sufletul. Alearga repede si se refugiaza sub un picior de sezlong, unde un miliardar isi instalase porcusorul de Guineea, care facea plaja linistit, cu o bautura cu umbrelutza in mana, citind presa.
- Nu inteleg ce e cu lumea asta, urla soarecul innebunit, plin de manie proletara. Eu tocmai eram sa fiu omorat de sase oameni inarmati cu sape, care m-au urmarit prin toata curtea. Am inotat prin canale, afundat pana la gat in rahat, nu am mancat nimic de doua zile, sunt un fugar fara casa! Cum se face ca tu traiesti in lux, ca un boier, in timp ce eu ma chinui de pe o zi pe alta?
Porcusorul de Guineea se uita la el ridicandu-si ochelarii de soare si ii spune zambind, pe un ton didactic:
- It's all about branding, dude!

Best wishes

Una dintre cele mai frumoase urari pe care le-am primit in acest an a venit de la ADDV/Euro RSCG si suna cam asa:

Are best wishes better that good wishes? Stop comparing...happy holidays!

Mi-a placut mult.

20 December 2006

Questions Couples Should Ask...

Foarte cliseic (nu va speriati!) vorbind,relatia intre agentie si client (da, agentia de publicitate si clientul de publicitate) e ca si casnicia. Şi înainte să se căsătorească cei doi se întâlnesc. Cum se întâlneşte agenţia de publicitate cu clientul, cum îşi fac curte, cum se aleg pe baza de afinităţi şi de alte criterii, cum există căsătorii din interes, căsătorii aranjate de părinţi sau căsătorii din dragoste. ...asta e una si o sa mai povestim.
Apoi, relaţia se va oficializa printr-un certificat de căsătorie sau în cazul nostru printr-un contract care poate fi de mai multe feluri. Urmează convieţuirea de probă şi apoi viaţa de zi cu zi. Cu bune şi rele, ca orice viaţă de zi cu zi.

Diferit va fi faptul că în relaţia agenţie client nu se vor accepta foarte multe "rele". Adică până când moartea ne va despărţi nu există in acest tip relatie şi în general ea se oficializează cu o condiţie tacită: aceea de a trăi impreună mai multă fericire decât necazuri. Si pana cand moartea sau anularea contractului ne va desparti.

Vor face şi copii şi ei vor fi practic campaniile pe care le vor naşte împreună. Fiecare cu meritul lui, fiecare cu instrumentele lui, dar amândoua părţi vor avea acelaşi scop.

Dacă cuplul ramâne împreună sau nu este doar o chestiune de abilitate a celor doua părţi. Sau pur si simplu de chimie si de chestii ce incep cu "profe-..."...si pentru ca am ajuns la chimie si pentru ca imi dau seama ca aceasta analogie casatorie/cu relatie agentie client este un cliseu, o sa va dau un exemplu de exemplu de analogie mai clara care sa va faca sa uitati ca a fost cliseu.

Am citit un articol ce incearca sa raspunda la intrebarea "Questions Couples Should Ask (Or Wish They Had) Before Marrying ". Unele dintre intrebari sunt foarte tari:
->What does my family do that annoys you?
->Will there be a television in the bedroom?
->Have we fully disclosed our health histories, both physical and mental?
->Do we have a clear idea of each other’s financial obligations and goals, and do our ideas about spending and saving mesh?
etc

Deci io as vrea ca agentia si clientul sa raspunda inainte de orice pitch la acest chestionar. Incercati sa raspundeti la intrebari din perspectiva Agentiei sau a Clientului. E foarte fun. Poate e si util...vedeti si voi.

Quote

"It isn't about what they say about you. It is about what they whisper" (Errol Flynn)

19 December 2006

Target, target, target


"Sometimes you need to go vintage to remember how far we have (or haven't) come. Before cowboys, Marlboro marketed with that other lovable doe-eyed mom-melter: kids.
We only wish we could have invited our moms to light up pre-punishment without getting thrown into next year. "

Sursa: Adrants

18 December 2006

Person of the Year


Asa...cred ca stiti si chiar daca nu stiti, nu e in aparenta mare lucru. Revista Time numeste in fiecare an si decerneaza premiul de Person of the Year unei femei, barbat, cuplu, idee, concept, inventie care "for better or worse, has most influenced events in the preceding year.". O alta regula pentru alegerea Person of the Year este impactul in media: "the individual or group of individuals who have had the biggest effect on the year's news" .

Titlul a fost castigat de mai multi oameni ca Einstein (The Person of The Century), sau Hitler sau "Soldatul Amrican" sau "Luptatorii Unguri pentru Independenta" sau chiar de catre Planeta Pamant sau de catre The Computer. Premiul nu e neaparat o virtute(a se reciti definitia acolo unde spune ca se acorda unor chestii care au influentat "for better OR FOR WORSE")

In 2006 coperta Time arata ca mai sus.
In 2006 The Person of The year is YOU. Articolul din Time justifica astfel distinctia:"for seizing the reins of the global media, for founding and framing the new digital democracy, for working for nothing and beating the pros at their own game, TIME's Person of the Year for 2006 is you. "

In general, se crede ca istoria mare, istoria majora e facuta din istoria Oamenilor Mari. Cativa oameni pareau a face istoria, acele "great things". Dar "If you cannot do great things, do small things in a great way."(Napoleon dixit) si iata cum,de data aceasta,istoria e facuta de toti cei care aleg sa stea in fata computerului si sa impartaseasca lucruri mai mici sau mai mari cu Lumea. Ganduri si intamplari personale pe bloguri personale,descoperiri sau concluzii stiintifice, poze sau cantece,filmulete, site-uri, magazine on line, toti creaza si urmaresc creatia altora. A impartasi cu restul lumii, a crea comunitati deschise a pune toata informatia la indemna celui care stie unde sa o caute ...bine ati trecut prin anul 2006! You Tube, My Space sau enorma Wikipedia...iata rezultatul contributiei a milioane de "you".

Se pare ca ne indreptam tot mai mult catre cele 15 minute de celebritate pe care ni le prezicea Warhol fiecaruia dintre noi...si pana la urma "anyone with a digital camera can change the history"...cititi articolul din Time.

Top Foto

Time a publicat un top al celor mai deosebite fotografii realizate in 2006. Il puteti gasi aici .

In rest, puteti sa mergeti la TNB in foaier intre 10:00 si 18:00 sa vedeti "Fotografie de Jurnal" , expozitie realizata de Jurnalul National.

Cred ca o sa revenim cu topuri ca asa e in decembrie, luna cadourilor...e cu multe topuri and stuff.

Singurul top care nu se mai face si pe care il regret este Tip Top Minitop.

15 December 2006

Favourites



Daily visual pleasure is powered by Adverbox.

Enjoy!

Business cards (again )


Am gasit exemplul asta de innovative business card for a personal trainer. And I felt like sharing...;)

Decent marketing & ketchup



Exista o doamna care are un blog de marketing in care vrea sa vorbeasca despre "decent marketing" definit ca:
"Decent (adj.) - 1. Respectable, worthy. (Away with marketing that is interruptive, self-absorbed & sometimes downright awful!) 2. Kind. (Here's to marketers who really do put the consumer first. Who try to create a relationship, to forge a mutually beneficial bond.) C'mon fellow marketing people! Get tough. Get smart. Get nice. Get DECENT."

Si va recomand blogul ei.

Azi are un post interesant despre muzeul ambalajelor de condimente altele decat cele de zahar.

Deci se poate face un muzeu pentru orice atata timp cat exista colectionari de orice. As vrea si io sa se adune toti cei care colectioneaza servetele si sa umple tot Romexpo-ul cu o expozitie sau sa puna servetelele in rama pe toti peretii Casei Poporului... sau sa le dea o sala la Mnac colectionarilor mici si mijlocii care sa expuna colectii de tot felul. Cred ca ar fi fun.

14 December 2006

LEGO is not a toy


Cica doar 6 "caramizi" de Lego se pot aranja in 915,103,765 de feluri. De aceea probabil Lego a fost numita Jucaria secolului...de doua ori...o data de revista Fortune si o data de o Asociatie importanta din UK. Ganditi-va ca a concurat cu ursuletii de plus si cu Barbie...

Ideea e tare simpla. Niste "caramizi"
-simple
-rezistente
-colorate

din plastic sunt jucaria ideala pentru copii. Piesele de Lego se imbina perfect si rezistent si puternic, dar pot fi usor asamblate sau dezasamblate de orice copil. In plus, piesele de azi pot fi perfect potrivite si pot sa fie asamblate cu piesele din 1958. Mai multe despre povestea Lego intr-un articol in Business Week.

Pe scurt pentru cei ce nu au rabdare: (mult prea multi)
-Lego e din Danemarca
-numele vine de la "leg godt",care inseamna"play well", deci un fel de "sa va jucati bine"
-extensii de la Lego core products sunt tone: de la soldatei, la omuleti lego, constructori, personaje Star Wars, masinute si trenulete si vapoare...cam totul cred ca s-a facut la un moment dat din Lego.
-exista o scoala de consultanta de business numita Lego Serious Play care ii face pe oamenii in costum si in fuste de la Zara si Dada si de unde mai au ele fuste sa vada lucrurile din jurul lor intr-un mod creativ.
-fani si cluburi peste tot, o pasiune Lego sincera si inflacarata fac ca oamenii sa construiasca si cele mai nesteptate lucruri din Leo si sa varieze la nesfarsit fabricarea de obiecte si reproducerea lor. Cartea recordurilor e de asemenea plina de reusite ambitioase cu piese de lego. Cateva exemple de constructii impresionante: pianul a construit de Larry Page, co-fundator Google cand era la facultate si tone de alte chestii,de la scenele relevante din Biblie facute din lego aici, lucrare cunoscuta sub numele de The Brick Testament, alte exemple aici
-FIRST,(For Inspiration and Recognition of Science and Technology)Lego League, concursuri in scoli si universitati
-Legoland-uri
-teorii sociale intelese si apoi explicate cu ajutorul pieselor de lego sub motto-ul " Underastanding the world, one brick at a time" aici
-arta Lego cu exemple si exemple
E enorm de mare lumea Lego...Mai Multe informatii gasiti aici.

Asadar, o piesa colorata, simpla si rezistenta si multa imaginatie fac minuni.

LEGO is not a toy. – It’s a way of life.

Christmas Cards

De prin noiembrie ne intrebam cu totii ce facem cu felicitarea de Craciun anul asta?
Ce pregatim pentru clienti?Pentru prietenii si dusmanii companiei?Pentru noi insine?

Decizii, decizii, decizii...

Abordarile sunt diferite. O felicitare reusita e considerata,in general, aceea care indeplineste 3 criterii:
-face ca macar unul dintre cei care o primeste sa isi intrebe prietenii:"Ba...ai vazut ce felicitare tare au facut aia de la ADIntelligenceXR? A...tie nu ti-au trimis......nasol..."
-este collectible, adica sta pe biurou, si se puede, cat mai mult timp
-exprima ceva din "spritiul, valorile si alte chestii ale agentiei"

Unii printeaza , altii trimit mailuri, altii fac cubulete ce se deschid si pe fiecare parte scrie un La. un Multi. un Ani ...etc etc,

Merita sa va uitati aici la ce au facut cei de la Proximity UK.

"What shall we do for the Christmas card this year?
Forget it, let's spend all the money on beer"

...restul versurilor aici si restul surprizei tot aici

Alte tentative ale altor agentii de dincolo de granitele tarii noastre:
-film cu un astronaut aici
-un cantec o-ri-bil unde in poza cantecului apare si o asiatica ce poarta niste bikini galbeni aici

13 December 2006

Quote on Why Quotes...

"I love quotations because it is a joy to find thoughts one might have, beautifully expressed with much authority by someone recognized wiser than oneself."
Marlene Dietrich (1901 - 1992)

Ariel, tot mai alb, pururi mai alb



Saatchi & Saatchi... via

Schimb A4...

Niste baieti au avut o idee: sa branduioasca foi A4 cu logo-uri de marci si chestii.
Studentul vine "la xerox"...si stim, ca studentul chiar vine des "la xerox"
Si daca studentul accepta sa fotocopieze ce are de fotocopiat pe foaia branduita e gratis. Daca nu, costa.
Si studentul a acceptat sa fotocopieze pe foaia respectiva.

Am calculat...si nu prea merge.
Xeroxul de la metrou de la Romana e plin tot timpul. Vad initiativa cu foi branduite pusa in practica de Nestle cu Joe sau Coca Cola sau ceva...Si am calculat si iese un cost per contact cam mare. Deci:
0.05 ron (500 de lei)- foaia A4 fata verso(sper)
0.05/3.5 (forex)=0.014 EUR/foaie
8 ore de program la xerox sa zicem ca intra 30 oameni pe ora in medie =240 de oameni pe zi
Acesti oameni xeroxeaza cam in medie 100 de pagini/pers
100*240=24000 de pagini/zi
24000*0.014=336 EUR/zi
Cost per contact:1.4 EUR

Cam scump.

12 December 2006

In cautarea creativitatii pierdute

Tocmai am terminat de citit articolul lui Bogdan Manea "still copywronger" la Brightness din numarul acesta al revistei Brand4Brands. Savuros si sclipitor ca de obicei. Pentru ca nu am gasit pe net sa pot sa va dau linkul o sa mentionez foarte pe scurt ce m-a impresionat pe mine in articolul intitulat "Razboiul dintre costume si oameni...azi despre noi".
Bogdan Manea porneste de la ideea lui Lars von Trier si a lui Thomas Vintenberg de a crea un fel de manifest -program pentru toti realizatorii de filme in scopul de a elimina artificialul si tertipurile si de a produce filme bazate pe "arta de a povesti". Numit "The Dogme Manifesto" acest program contine percepte de genul:
-fara studiouri (filmele le faci cu ce ai la indemna, fara recuzita din afara in afara celei deja prezente)
-priza directa: (sunteul nu trebuie produs separat de imagini, muzica avem doar daca e live acolo unde se filmeaza)
-obligatoriu color (filmul tre sa fie in culori asa cum vede si ochiul uman)
-restul "Decalogului" l-am gasit aici

Asa...autorul continua si sugereaza ca totusi trebuie sa plecam in cautarea creativitatii pierdute si in advertising si propune un indrumar pentru aceasta. In lista sa sunt incluse recomandari de genul:
-nici un headline sa nu inceapa cu "Pregateste-te pentru...", "Probleme cu...?
-"acesul la anuarele de lucrari premiate (...) sa fie limitat la maxim o ora pe luna. Poate nici atat"
-"folosirea muzicii sa fie interzisa pentru orice spot Tv emotional pana cand spotul respectiv resuseste-fara muzica- sa faca sa planga o duzina de oameni"
-"pentru o saptamana toti creativii ar trebui sa se abtina sa foloseasca umorul intr-un spot. Mai ales daca e spot la bere"
-in prezentare sa fie admise cuvinte de maxim 4 silabe.Acu' sa vedem cine...sare...e creativ
-nici un copywriter sa nu aiba acces la dictionar, adauga Bogdan Manea, spunand ca de fapt nici un dictionar nu iti poate oferi un sinonim mai bun decat primul cuvant care iti vine in minte.
-"toate cosurile de gunoi din departamentele de creatie sa fie de azi inlocuite cu altele noi, insa MULT mai mari
-si tot asa...

Astfel,sa incercam sa le spunem oamenilor ce nu au mai auzit, sa le spunem altfel decat cum au mai auzit. Prospetimea si firescul drept crierii de apreciere a creativitatii ar putea revigora Ideea de Idee Mare si Buna.

Acum, mai cred si eu ceva. Intotdeauna intr-un brief se scrie la target care e grupul tinta al campaniei doar dpdv consumator. Insa, creativii au in cap cel putin trei ""TINTE" pe care trebuie sa le impresioneze, cucereasca, carora trebuie sa le "vanda":
-clientului care a dat brieful
-consumatorului produsului ("the consumer is not a moron,she's your wife"- Ogilvy)
-comunitatii de advertising (ce-o sa zica prietenii mei din industrie cand o sa le arat, cand o sa vada spotu la TV; la ce categorie inscriem campania la festivalul X, o facem doar pentru festivalul Y)...si tot asa...

Asa ca...e tare greu...stiu ca ne zicea Ogilvy ca cei din publicitate "do not work for the clients, not even for themselves, but only for the brands"(citat aproximativ),dar pana la urma...e mai complexa si publicitate asta si are multiple aspecte.

11 December 2006

Quote_just another one

John Maeda "Simplicity is about substracting the obvious and adding the meaningfull". A stabili ce e cu adevarat "cu sens" aceasta-i provocarea...

Da-le ceva in care sa creada...


Daca pe spatele fiecarei carti de vizita ar fi un desen, lumea probabil ca nu ar fi mai buna, dar macar ar fi mai vesela.
Pe Gapingvoid gasiti multe lucruri interesante ce pot fi desenate pe spatele cartilor de vizita si care de fapt, constituie un pretext desfasurari ample de idei cum este aceasta.
Printre altele, ni se spune ca "The market for something to believe in is infinite."

08 December 2006

Favourites

Poate il stiati toti, dar eu nu il stiam si m-am gandit sa il pun pe blog. Asadar, acest site este un site cu multe campanii sociale grupate pe categorii.

07 December 2006

"Nothing will work unless you do."

Iata cateva idei minunate care chiar "s-au facut". Din pacate, nu se accepta: "pai... si noi am avut mai demult ideea asta..."

Q8 e un lant de benzinarii belgiene care pretinde ca ofera servicii de top.

Pentru a marca a 5-a aniversare a revistei argentiniene Paparazzi s-au produs parasolarele de mai sus.



JWT Costa Rica pentru guma de mestecat“Futy Gum”.




Saatchi & Saatchi Simko pentru Groupe E, furnizor de electricitate din Elvetia.

Asa cum stim cu totii prea bine cliseul "fotbalul se joaca pe goluri" asa si in comunicare implementarea e esentiala. Ideile din sertar nu se pun asa cum nimeni nu isi va mai aminti ca terenul era ud, iar Dumnezeu nu a fost stelist in acea seara.
p.s Titlul l-am luat din spusele lui Maya Angelou.

06 December 2006

Money is better than poverty, if only for financial reasons.

Dupa cum se stie, in general, Dumnezeu (ca sa fac si legatura scurta cu postul anterior) este de partea tuturor...din ultimele analize ale lui Jean Anouilh cica, de fapt, de multe ori e mai degraba de partea celor care au bani multi sau armate numeroase. Cum noi nu avem armate numeroase, iata cum putem face bani multi.

Azi...o idee de la un baiat pe care il cheama Alex si e college student.Am citit-o pe Adrants. Asadar, Alex asta s-a gandit sa faca un home page din care sa castige un milion de euro. Si nu s-a oprit ca alti 4 milioane de Alecsi, studenti de college la idee. A si pus-o in practica.
Si-a si numit pagina Homepage-ul de un milion de dolari. A introdus conceptul nebunesc de pay per pixel si a vandut advertiserilor de tot felul 1 milion de pixeli pentru 1 $/ pixel => 1,000,000 $ din vanzare de reclama cu added value ca participi la scrierea unei (home)pagini din istoria internetului.

Asa...oare cum de nu s-a gandit nimeni la asta pana acum?

O alta metoda ingenioasa din manualele de marketing, capitolul "Smecherii" este aia cu:"Vreti sa aflati cum sa faceti un milion de dolari? Cumparati cu numai 30 dolari cartea "Cum am facut un milion de dolari". In carte se povestesc tocmai cum a facut el, omul cu ideea, un milion de dolari din vanzarea cartii sus mentionate.

Bravo!
10
10
10
Arbitrul din Germania: 9,75

Deci...se poate!

Alte idei:
a/ Get injured and sue & more
b/"How stuff works" ne explica aici
c/ Alte idei pe blogul How to make 1mil. $

Eu am pus astea aici doar de fun, pentru ca eu cred ca munca sustinuta, abnegatia si curajul de a fi tu insuti mereu sunt cele mai sigure cai de a reusi sa castigi si foarte multi bani (sic!)

p.s. titlul mi l-a sugerat Woody Allen

05 December 2006

Accept Jesus Christ and Get a Free Playstation 2

"Hey kids! If your Mom and Dad didn't buy you a PlayStation 2 for Christmas, you can still get one FOR FREE! Have you ever heard of Jesus Christ? Well, He's heard of you! And He wants you to have all the cool toys your parents are too cheap to buy! In fact, the Lord Jesus is very upset with your parents that they didn't give you all the latest stuff that every kid in America deserves! And Jesus has got your back, because He is your homeboy! If you've never heard of Jesus, He is an invisible cloud-dwelling deity (infinite lives!) who loves you very much and wants nothing more than to give you a free PlayStation 2!"
E pe bune. Check continuarea aici .

"But giving away 10% of your income can be a big – and often frightening - commitment! That’s why we created the Three-Month Tithing Challenge: a money-back guarantee of sorts. Essentially, it’s a contract based on the promises of God in Malachi 3:10-11. We commit to you that if you tithe for three months and God doesn’t prove himself faithful, we will refund 100% of your tithe. No questions asked."
Si asta e pe bune. Check continuarea aici.

Inca nu s-a ajuns la nivelul asta de promotii la noi. Cu obiectivul vadit de a genera awareness pentru sectele lor, unii oameni din secte diferite, habar n-am cum se cheama, de aceea mi-e si greu sa le numesc, gasesc modalitati inedite de a-si atinge obiectivele de comunicare. Urmeaza un exemplu.

Eram la Universitate pe 1 decembrie. Pe partea cu statuile. Pe partea cu Universitea, langa scarile de la Facultatea de Geografie daca nu ma insel, se auzeau niste boxe si din ele vuiau acorduri hip hop. Mi-am zis "Dar vai, ce tare, nu exista un coltisor in Bucuresti in care sa nu se intample cate ceva, in care arta sa nu infranga, in care cineva sa nu aiba ceva de spus cuiva intr-un mod artistic". Imi bat la cap prietenii si traversam. Doua fete cantau la microfoane si un baiat in spate statea la mixer si vedea de cele doua boxe amplasate pe trotuar. Lumea se aduna, se aduna. Muzica se auzea, se auzea. Spicuim din versuri:
-ai grija de fratele tau ca el are grija de tine/ Increde-te-n toti si -ncrede-te-n tine...
-cand Jesus vine la tine, /Primeste-l, In casa iti intra si te-nveseleste
-Jesus e aproape de tine, /Asculta-l acum cum se cuvinte
-si asa mai departe
Ziceau fetele cu parul prins din microfon pe ritmuri de melodii cunoscute de la Parazitii sau asa ceva. Versurile erau ale lor, muzica era a trupelor romanesti de hip hop.
Deci incep si la noi incet-incet la metrou, in strada, door2door, etc.

De la altii , mi-a placut mie mult cand Ogily a avut o campanie pentru un client simply called GOD (da, agentia noastra lucreaza pentru Dumnezeu:) cred ca si-au zis. De fapt, na...clientul era Church of Love Singapore, iar ad-urile erau toate cu background negru si text. Media conventionale si nu numai. All messages were signed by God himself. Cateva exemple:

-pe mere scria:"I grew this apple especially for you. GOD"
-OOH: "Nietzche is dead. GOD" sau "Take your umbrella.I might water the plants today. GOD" sau "I hate rules. This is why I have just made 10 of them".
-in metrou: toate zidurile acoperite cu "God is everywhere"
-ad-uri cu furtuni si headline"All my special effects are created without the help of a computer"
-mai multe aici .
Cand oare vor avea agentiile romanesti inca un client de introdus in listele de new business?

Inside the Box

Presiunea poate fi de multe ori constructiva. Poate acest aspect e dat de faptul ca ultimul moment e esential in orice proiect sau cum spunea una dintre legile lui Murphy daca nu ar fi ultimul moment nu s-ar intrprinde nimic.

In cartea" THE HOUDINI SOLUTION: Put Creativity to Work by Thnking Inside the Box." se sugereaza solutia de a gandi INSIDE the box.
INSIDE the box meaning constrangeri de genul timp, buget... Aceste elemente devin stimuli, nu obstacole si pana la urma:

"Popcorn can only pop inside a box. The notion that creativity and deadlines and other constraints don't mix is a complete fallacy"

04 December 2006

De ziua Portugaliei

De ziua Portugaliei acum doi ani am fost in Portugalia. In Portugalia, de ziua Portugaliei, cei mai multi dintre cetateni isi pun steagurile la geam, ca o minima participare la sarbatoarea colectiva, ca o integrare,recunoastere. Unii puneau steagul pe sarma de rufe prins cu clesti de rufe, atii la balcon aveau sistem de steag in care intra batul, altii il atarnau de cutia postala. Si tot asa. Multe steaguri. Frumos. Natiune.

Surprinsa am fost sa vad ca de 1 decembrie atmosfera in Bucuresti a fost mai animata decat in alti ani. Parca o parada mai cu succes la public (nici nu a fost asa frig)-a fost foarte interesant, cica au defilat pana si scafandrii, steagul arata furmos proiectat pe Teatrul National, multe steaguri pe strazi puse de primarie(am vrut sa fac un pariu cam cate se fura), oameni multi iesiti pe la Universitate. Frumos.

Din pacate, am vazut doar cateva steaguri la geamuri de blocuri sau la geamuri de case... si asta in Brasov. In Bucuresti poate as fi gasit in alte cartiere, poate in Rahova, poate in Berceni, poate in Cotroceni sau in Floreasca.

Dar, m-a impresionat sa vad ca toate farmaciile Sensiblu au avut in vitrina steagul Romaniei. Asta chiar le-a crescut in capul meu brand indicator-ii lor pe pozitiv, la "da, stim ca facem bani din Romania, suntem recunoscatori pentru asta si oricum iata o oportunitate sa ne aratm respectul pentru romani de ziua lor nationala cu Z si N mare."